Szkolenie cukiernicze - SERNIKI NOWOCZESNE
Szkolenie cukiernicze - SERNIKI NOWOCZESNE
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy kucharzy oraz osób, które chcą rozszerzyć swoje umiejętności z zakresu wykonywania i dekoracji nowoczesnych serników pieczonych i na zimno.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników12
- Data zakończenia rekrutacji21-11-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi23
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest przygotowanie uczestnika do samodzielnej produkcji różnych serników nowoczesnych. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać surowce oraz tworzyć dekoracje.Szkolenie pozwoli na podniesienie kompetencji cukierniczych i piekarskich w zakresie tworzenia modnych różnorodnych serników pieczonych i na zimno.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Efekty dotyczące wiedzy: charakteryzuje różne rodzaje serników na zimno oraz te pieczone. | Kryteria weryfikacji Ustala najważniejsze parametry przy produkcji różnych rodzajów mas serowych do produkcji serników oraz innych surowców do produkcji cukierniczej. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się Efekty dotyczące umiejętności: przygotowuje samodzielnie serniki, nowoczesne wypieka je, składa i odpowiednio dekoruje. | Kryteria weryfikacji Dopasowuje odpowiednie surowce, narzędzia i warunki produkcji do przygotowanie odpowiednich serników nowoczesnych. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się KOMPETENCJE SPOLECZNE: ustala cele i priorytety w działaniu. | Kryteria weryfikacji ustala poszczególne etapy działania i dobiera które z działań wymagają nadania im priorytetu. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Profesjonalny kurs cukierniczy pod okiem niesamowitego cukierniczego geniusza młodego pokolenia, Zuzanny Sznajderowicz .
Od tej pory nie będziecie zatem mieć dylematu „Tort czy sernik?” A jeśli sernik to „Sernik pieczony czy może na zimno?”. Brzmi obiecująco? Przekonaj się osobiście. Przyjedź na to szkolenie do profesjonalnie wyposażonej pracowni szkoleniowej Szkoły Artystycznej Wiesława Kuci w Lublinie.
Na naszym kursie poznacie tradycyjne i nowoczesne receptury i omówicie różne techniki pieczenia. Zabierzemy Cię w słodką podróż po sernikowym świecie.
Aby stworzyć poszczególne kompozycje poznacie podstawowe jak i bardziej zaawansowane techniki cukiernicze.
Przyjedź na to szkolenie, a dostaniesz najlepsze przepisy na te nowoczesne i niezwykle eleganckie desery i wypieki oraz poznasz tajniki ich produkcji i wykańczania.
Na naszym szkoleniu dodatkowo nauczysz się prezentacji, którą zachwycisz klientów! Forma podania ciast i deserów jest nie mniej ważna niż kompozycje smakowe wypieków.
Na tym szkoleniu kursanci przygotują aż 9 wspaniałych wyjątkowych, autorskich receptur składających się z różnorodnych struktur i smaków:
- SERNIK BASKIJSKI (wanilia/ pieczony)
- SERNIK KOZI SER & PEKAN (pieczony)
- SERNIK Z MALINAMI (malina & biała czekolada/ pieczony)
- SERNIK CZEKOLADOWY (czekolada 65% / pieczony)
- SERNIK PISTACJA -MALINA
- SERNIK JESIENNY (dynia & cynamon / pieczony)
- SERNIK EXOTIC (mango & marakuja & kolendra / na zimno)
- SERNIK JOGURTOWY (jogurt & truskawka & mięta / na zimno)
- SERNIK LOTUS (ciasteczka speculoos / pieczony)
Kurs skierowany jest do osób średnio-zaawansowanych, ale mile widziane są również osoby początkujące, które nie mają czego się obawiać, gdyż wspólnymi siłami zrealizujemy cały program i nauczymy się wielu ciekawych i wartościowych rzeczy.
DLACZEGO WARTO DO NAS PRZYJECHAĆ NA SZKOLENIE Z SERNIKÓW Z ZUZANNĄ SZNAJDEROWICZ?
- Będziesz uczestniczył czynnie w procesie tworzenia tych niezwykłych serników pod okiem Zuzanny Sznajderowicz
- Poznasz mnóstwo profesjonalnych technik cukierniczych
- Będziesz pracować nad formą i estetyką wypieków
- Poznasz najciekawsze i najmodniejsze połączenia smakowe
- Otrzymasz specjalnie przygotowany skrypt z wszystkimi autorskimi recepturami przygotowanymi przez Kacpra i Zuzannę oraz piękny fartuszek na własność.
- Wszystkie serniki po szkoleniu zabierzecie do domu!
Są to warsztaty praktyczne, każdy uczestnik bierze udział czynny w tworzeniu tych pysznych serników.
Zwieńczeniem dwudniowego szkolenia będzie piękna aranżacja w formie słodkiego stołu oraz sesja zdjęciowa.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 13 Wprowadzenie, zapoznanie z zasadami BHP, RODO itd. Przedstawienie się uczestników . | Prowadzący Zuzanna Sznajderowicz | Data realizacji zajęć 24-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 13 Przedstawienie planu szkolenia. | Prowadzący Zuzanna Sznajderowicz | Data realizacji zajęć 24-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:15 | Godzina zakończenia 08:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 13 Omówienie surowców, sprzętu narzędzi i maszyn w nowoczesnej produkcji cukierniczej. | Prowadzący Zuzanna Sznajderowicz | Data realizacji zajęć 24-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 13 Przygotowanie surowców, ważenie skłądników itd. | Prowadzący Zuzanna Sznajderowicz | Data realizacji zajęć 24-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 13 Przygotowanie blatów i ciast na spody serników do wypieku. | Prowadzący Zuzanna Sznajderowicz | Data realizacji zajęć 24-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 13 Wypiek serników. | Prowadzący Zuzanna Sznajderowicz | Data realizacji zajęć 24-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 13 Podsumowanie dnia poprzedniego, pytania | Prowadzący Zuzanna Sznajderowicz | Data realizacji zajęć 25-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 13 Przygotowanie dekoracji, kremów, nadzień i kruszonek do serników. | Prowadzący Zuzanna Sznajderowicz | Data realizacji zajęć 25-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 13 Składanie poszczególnych serników i stabilizacja | Prowadzący Zuzanna Sznajderowicz | Data realizacji zajęć 25-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 13 Dekorowanie i wykańczanie serników . | Prowadzący Zuzanna Sznajderowicz | Data realizacji zajęć 25-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 13 Przygotowanie ekspozycji wypieczonych tortów i serników | Prowadzący Zuzanna Sznajderowicz | Data realizacji zajęć 25-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 13 Podsumowanie szkolenia, pytania. | Prowadzący Zuzanna Sznajderowicz | Data realizacji zajęć 25-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 13 walidacja szkolenia | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 25-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 15:10 | Liczba godzin 00:25 |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 2 600,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 2 600,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 113,04 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 113,04 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Zuzanna Sznajderowicz
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
- Specjalnie przygotowane przez trenerów skrypty z recepturami, sposobami wykonania itd.
- Podczas szkolenia uczestnik ma dostęp do biblioteki zawierającej książki, czasopisma, magazyny i albumy o tematyce cukierniczej
- Materiały do notowania dla kursantów (notatniki i długopis)
Podczas szkolenia zapewniamy:
1. stanowiska pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały
2. surowce
4. certyfikat potwierdzający ukończenie szkolenia
5. fartuszek z logo szkoły na własność
Informacje dodatkowe
UWAGI !
- Przerwy w szkoleniu realizowane będą według zgłoszeń uczestników, usługa jest wydłużona o czas trwania zrealizowanych przerw.
- Walidacja wlicza się liczbę godzin usługi.
- Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi.
- Szkolenie odbywa się w trybie godzin dydaktycznych (45min).
- W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania tych zwolnień,
Przed rozpoczęciem usługi każdy z uczestników przedstawia się i prezentuje poziom, jaki posiada, co do tej pory robił, jakie ma potrzeby i czego oczekuje, co pozwala trenerowi dostosować usługę do poziomu całej grupy.
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania
Dokumenty do pobrania
Adres
Adres
-Stanowiska pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały
-Surowce
-Skrypt z recepturami
-Fartuch z logo szkoły na własność
-Certyfikat potwierdzający ukończenie szkolenia
Nasze nowe studio wyposażone jest w profesjonalny sprzęt gastronomiczny, cukierniczy oraz piekarniczy, tak aby zapewnić możliwość zorganizowania nawet najbardziej wymagającego szkolenia.
Nasza pracownia jest w stanie pomieścić 25 osób czynnie biorących udział w szkoleniu oraz 50 słuchaczy.
Dobrze zaprojektowane, wygodne stanowiska pracy sprostają wymaganiom każdego prowadzącego oraz najbardziej wymagających kursantów.
Studio jest zaprojektowane w klasycznym industrialnym stylu, co daje możliwość szybkiej zmiany aranżacji i dostosowania wnętrza do każdych wymagań.
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi