SZKOLENIE SKUTECZNE ZARZĄDZANIE W PRAKTYCE
SZKOLENIE SKUTECZNE ZARZĄDZANIE W PRAKTYCE
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Identyfikatory projektówKierunek - Rozwój
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie skierowane jest do właścicieli firm, managerów, kierowników, liderów zespołów, oraz tych wszystkich, którzy chcą doskonalić swoje umiejętności zarządzania ludźmi, budowania zaangażowania i wdrażania skutecznych strategii organizacyjnych w dynamicznym środowisku pracy.
Usługa adresowana jest również do uczestników projektu "Kierunek - Rozwój". Uczestnicy projektu "Kierunek - Rozwój" z województwa kujawsko-pomorskiego, zgłoszeni przez Wojewódzki Urząd Pracy w Toruniu mogą skorzystać z usługi bezpłatnie w ramach bonów elektronicznych
Dodatkowo Osoby mieszkające lub pracujące na terenie województwa pomorskiego (m.in. Gdańsk, Gdynia, Sopot, powiaty: gdański, kartuski, pucki, nowodworski, wejherowski) mogą skorzystać z dofinansowania w ramach projektu WEKTOR realizowanego przez Agencję Rozwoju Pomorza. Udział w szkoleniu może być współfinansowany nawet do 95%. Wymagana jest wcześniejsza rejestracja w projekcie i uzyskanie bonu rozwojowego.
- Minimalna liczba uczestników8
- Maksymalna liczba uczestników23
- Data zakończenia rekrutacji26-11-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi24
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa przygotowuje uczestnika do samodzielnego zarządzania zespołem w branży gastronomicznej poprzez rozwój kompetencji z zakresu komunikacji, motywowania pracowników, delegowania zadań, standaryzacji pracy oraz budowania wizerunku pracodawcy. Uczestnik będzie gotowy do wdrażania nowoczesnych narzędzi zarządzania i skutecznego reagowania na wyzwania rynku pracy.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik charakteryzuje różnice pokoleniowe oraz ich wpływ na motywację i zaangażowanie pracowników. | Kryteria weryfikacji wskazuje cechy charakterystyczne pokoleń X, Y i Z, | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji identyfikuje wartości motywujące młodych pracowników, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji uzasadnia znaczenie dostosowania komunikacji i stylu zarządzania do potrzeb różnych pokoleń. | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Organizuje działania z zakresu budowania marki pracodawcy i komunikacji wewnętrznej. | Kryteria weryfikacji definiuje pojęcie tożsamości organizacji, | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji wskazuje narzędzia PR do budowania relacji z pracownikami, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji ocenia sposoby budowania autorytetu i wizerunku firmy jako pracodawcy. | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Projektuje i wdraża elementy standaryzacji pracy w restauracji. | Kryteria weryfikacji określa, co powinien zawierać dokument standaryzacyjny, | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji wymienia obszary, które należy standaryzować w restauracji, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji uzasadnia korzyści wynikające ze standaryzacji pracy. | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Planuje i ocenia działania motywacyjne oraz systemy kar i nagród w zespole. | Kryteria weryfikacji charakteryzuje psychologiczne narzędzia motywowania, | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji rozróżnia typy pracowników pod kątem postawy i zaangażowania, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji ocenia skuteczność systemów motywacyjnych w gastronomii. | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Organizuje proces rekrutacji i adaptacji pracownika w zespole. | Kryteria weryfikacji omawia etapy rozmowy rekrutacyjnej, | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji wskazuje elementy skutecznego wdrożenia nowego pracownika, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji charakteryzuje rolę marki pracodawcy w rekrutacji. | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Planuje działania zwiększające zaangażowanie i odpowiedzialność pracowników. | Kryteria weryfikacji wskazuje techniki delegowania zadań, | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji identyfikuje sposoby budowania poczucia odpowiedzialności, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji uzasadnia znaczenie rozwoju pracowników jako czynnika motywacyjnego. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
SZKOLENIE SKUTECZNE ZARZĄDZANIE W PRAKTYCE
GRUPA DOCELOWA: Szkolenie skierowane jest do właścicieli firm, managerów, kierowników, liderów zespołów, oraz tych wszystkich, którzy chcą doskonalić swoje umiejętności zarządzania ludźmi, budowania zaangażowania i wdrażania skutecznych strategii organizacyjnych w dynamicznym środowisku pracy.
WARUNKI ORGANIZACYJNE: szkolenie realizowane jest w formie stacjonarnej, w sali szkoleniowej wyposażonej w miejsca siedzące (krzesło i stolik) dla każdego uczestnika. Każdy uczestnik otrzymuje komplet materiałów szkoleniowych w formie drukowanej. Maksymalna liczna uczestników: 23 osoby. Zajęcia odbywają się w jednej grupie, bez podziału na podgrupy.
TRYB REALIZACJI I CZAS TRWANIA: szkolenia prowadzone jest w trybie godzin zegarowych (60 minut). Łączny czas trwania: 24 godziny (3 dni po 8 godzin). Podział godzin: 24 godziny teoretyczne (szklenie ma formę wykładów z elementami dyskusji, analizy przypadków i ćwiczeń koncepcyjnych). Przerwy wliczają się w czas trwania usługi.
Dzień I / 09:00 - 17:00 / 8h
- Różnice pokoleniowe – pokolenia X, Y, Z na rynku pracy
- Jak przekuć wiedzę o pokoleniach w sukces, strategię firmy i zysk?
- Wartości motywujące młodych pracowników i budujące ich zaangażowanie
- Public Relations jako zarządzanie komunikacją pomiędzy marką a jej pracownikami
- Jak zbudować markę, w której pracownicy chcą pracować?
- Budowanie tożsamości organizacji
- Narzędzia do budowania relacji z pracownikami i ich otoczeniem
- Podstawy kreowania wizerunku – postrzeganie Ciebie i Twojej firmy
- Zarządzanie budowaniem osobowości i persony dla Twojej firmy
- Świadome budowanie autorytetu w zespole poprzez system wartości
- Klasyfikacje, czynniki i budowanie strategii firmy
- Dostosowanie się do zmian w zarządzaniu dzięki nowym trendom i zmianom na rynku pracy
- Zarządzanie przeszłość – teraźniejszość – przyszłość: jak nie przegapić sukcesu!
- Jak zarządzać zaletami i wadami konkurencji, swoimi i naszej firmy
- Kompleksowe zarządzanie jakością
- Kaizen – znaczenie terminu, cel, działania
- Zespół pracowników, kiedy może zdziałać więcej? Wady i zalety.
Dzień II / 09:00 - 17:00 / 8h
- Expose właściciela/managera jako najważniejsze narzędzie w zarządzaniu
- Wartości firmy
- Zachowania, których nie będziemy tolerować
- Postawy i zachowania, które będziemy doceniać
- Dobór współpracowników i nauka bezwzględnego egzekwowania expose
- Standaryzacja pracy restauracji
- Wykształcenie nawyku
- Podstawowe cele i zalety standaryzacji
- Czym jest jakość?
- Co powinien zawierać dokument standaryzacyjny?
- Co należy standaryzować w restauracji?
- System kar i nagród w restauracji
- Jak motywować pracowników?
- Zestaw psychologicznych narzędzi szefa
- Jak rozróżnić i radzić sobie z „narzekaczem” i „marudą”
- Zasady rozmowy z „narzekaczem” i z pracownikiem, który popełnił błąd
- Targowanie szefowskie – sztuka ustępstw i dawania satysfakcji
- Rozwiązywanie sytuacji kryzysowych
Dzień III / 09:00 - 17:00 / 8h
- Jak zbudować zaangażowany zespół?
- Możliwości rozwoju jako dodatkowy motywator
- Delegowanie zadań jako istotny czynnik rozwoju firmy
- Dostrzeganie potencjału i talentu
- Jak zbudować zaangażowanie i poczucie samodzielności oraz odpowiedzialności u pracowników?
- Regulamin firmy i sposoby jego egzekwowania
- Rola Opiekuna jako narzędzie do szybkiego osiągnięcia efektywności
- Rozmowa rekrutacyjna – krok po kroku
- Wprowadzenie pracownika do pracy
- Marka pracodawcy – kluczowy czynnik skuteczności rekrutacji
- Atrakcyjny pracodawca to coś więcej niż atrakcyjne wynagrodzenie
- Sytuacja rynku pracy – nie taka straszna, jak ją malują
- Organizacja pracy jako kluczowy czynnik rekrutacji
- Gdzie szukać pracowników? Sprawdzone kanały
- Tworzenie atrakcyjnej oferty pracy
- Sposoby na praktyczną weryfikację umiejętności kandydatów
- Test wiedzy wewnętrzny
WALIDACJA EFEKTÓW UCZENIA SIĘ:
- Metoda walidacji: test teoretyczny przeprowadzony po ukończeniu szkolenia.
- Forma: test pisemny zawierający pytania zamknięte i otwarte, obejmujące wszystkie efekty uczenia się określone w karcie usługi.
- Organizacja: test odbywa się w sali szkoleniowej, w której przeprowadzone było szkolenia; czas trwania 30 minut; praca samodzielna, bez pomocy materiałów.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 25 Różnice pokoleniowe (X, Y, Z) oraz ich wpływ na zarządzanie i komunikację | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 03-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 25 Przerwa kawowa | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 03-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 25 Motywowanie młodych pracowników i budowanie zaangażowania | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 03-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 25 Budowanie marki i tożsamości organizacji | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 03-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 25 Przerwa lunchowa | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 03-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 25 Public Relations w zarządzaniu zespołem, wizerunek lidera i firmy | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 03-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:15 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 25 Przerwa kawowa | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 03-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 25 Zarządzanie strategią firmy, jakość, Kaizen, przewaga konkurencyjna | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 03-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 25 Expose właściciela/managera jako narzędzie zarządzania | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 04-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 25 Przerwa kawowa | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 04-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 25 Standaryzacja pracy restauracji – dokumentacja, wdrażanie, cele | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 04-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 25 System kar i nagród, psychologia motywowania pracowników | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 04-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 25 Przerwa lunchowa | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 04-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 25 Typy pracowników – jak rozmawiać z „narzekaczem” i reagować na błędy | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 04-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:15 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 25 Przerwa kawowa | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 04-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 25 Rozwiązywanie sytuacji kryzysowych, sztuka ustępstw i negocjacji | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 04-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 25 Budowanie zaangażowanego zespołu i rozwijanie potencjału pracowników | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 05-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 25 Przerwa kawowa | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 05-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 25 Delegowanie zadań, odpowiedzialność, samodzielność pracowników | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 05-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 25 Regulamin firmy, rola opiekuna, wdrażanie nowych pracowników | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 05-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 25 Przerwa lunchowa | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 05-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 25 Rekrutacja – przygotowanie, prowadzenie rozmowy, adaptacja | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 05-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:15 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 25 Przerwa kawowa | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 05-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 24 z 25 Marka pracodawcy, kanały rekrutacyjne, tworzenie ofert pracy | Prowadzący Tomasz Grabianowski | Data realizacji zajęć 05-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 25 z 25 Wewnętrzny test wiedzy | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 05-12-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:30 |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 2 232,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 1 814,63 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 93,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 75,61 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Tomasz Grabianowski
Zarządzanie i przywództwo
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy szkolenia otrzymają komplet materiałów w formie drukowanej, opracowanych przez ekspertów i trenerów Akademii Gastronomii. Materiały zawierają treści wykładowe, ćwiczenia i szablony do pracy własnej. Materiały są dostosowane do realiów branży gastronomicznej i umożliwiają samodzielne wdrażanie wiedzy po zakończeniu szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Szkolenie jest otwarte - mogą zapisać się wszyscy zainteresowani.
Uczestnicy projektu "Kierunek - Rozwój" z województwa kujawsko-pomorskiego mogą wziąć udział bezpłatnie, na podstawie elektronicznego bonu.
Osoby mieszkające lub pracujące na terenie województwa pomorskiego (m.in. Gdańsk, Gdynia, Sopot, powiaty: gdański, kartuski, pucki, nowodworski, wejherowski) mogą skorzystać z dofinansowania w ramach projektu WEKTOR realizowanego przez Agencję Rozwoju Pomorza. Udział w szkoleniu może być współfinansowany nawet do 95%. Wymagana jest wcześniejsza rejestracja w projekcie i uzyskanie bonu rozwojowego.
Szkolenie będzie realizowane po zgłoszeniu się minimum 8 osób, maksymalna liczba uczestników to 23. Obowiązuje kolejność zgłoszeń.
Informacje dodatkowe
Zawarto umowę z WUP w Toruniu w ramach Projektu Kierunek - Rozwój.
Szkolenie jest bezpłatne dla uczestników Projektu Kierunek - Rozwój z województwa kujawsko-pomorskiego, korzystających z bonów elektronicznych w ramach współpracy z WUP w Toruniu.
Dodatkowo usługa kwalifikuje się do dofinansowania w ramach projektu WEKTOR (województwo pomorskie), realizowanego przez Agencję Rozwoju Pomorza. Uczestnicy z Pomorza mogą ubiegać się o pokrycie części lub całości kosztów szkolenia - zgodnie z zasadami projektu. Więcej informacji: www.arp.gda.pl.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi