SZKOLENIE MANAGER OBIEKTU WESELNEGO
SZKOLENIE MANAGER OBIEKTU WESELNEGO
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Identyfikatory projektówKierunek - Rozwój
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie skierowane jest do właścicieli i managerów sal weselnych, lokali gastronomicznych oraz osób aspirujących do zarządzania obiektami weselnymi, które chcą zdobyć kompleksową wiedzę z zakresu organizacji sprzedaży i zarządzania przyjęciami ślubnymi.
Usługa adresowana jest również do uczestników projektu "Kierunek - Rozwój". Uczestnicy projektu "Kierunek - Rozwój" z województwa kujawsko-pomorskiego, zgłoszeni przez Wojewódzki Urząd Pracy w Toruniu mogą skorzystać z usługi bezpłatnie w ramach bonów elektronicznych
Dodatkowo Osoby mieszkające lub pracujące na terenie województwa pomorskiego (m.in. Gdańsk, Gdynia, Sopot, powiaty: gdański, kartuski, pucki, nowodworski, wejherowski) mogą skorzystać z dofinansowania w ramach projektu WEKTOR realizowanego przez Agencję Rozwoju Pomorza. Udział w szkoleniu może być współfinansowany nawet do 95%. Wymagana jest wcześniejsza rejestracja w projekcie i uzyskanie bonu rozwojowego.
- Minimalna liczba uczestników8
- Maksymalna liczba uczestników23
- Data zakończenia rekrutacji29-09-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa przygotowuje uczestnika do samodzielnego planowania, organizowania i nadzorowania przyjęć weselnych, w tym tworzenia ofert sprzedażowych, zarządzania kosztami operacyjnymi oraz skutecznej komunikacji z klientem i wykonawcami, zgodnie z obowiązującymi normami prawnymi i trendami rynkowymi.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik projektuje ofertę usług weselnych zgodnie z oczekiwaniami klienta i trendami rynkowymi | Kryteria weryfikacji analizuje ankietę oczekiwań klienta, | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji dobiera odpowiednią strukturę oferty, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji uzasadnia wybór elementów oferty, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji modyfikuje ofertę zgodnie z potrzebami klienta | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Organizuje przebieg przyjęcia weselnego w formie scenariusza i agendy | Kryteria weryfikacji opracowuje scenariusz wydarzenia, | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji planuje logistykę i rozmieszczenie elementów uroczystości, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji wskazuje role wykonawców, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji uwzględnia śluby plenerowe i międzynarodowe | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Kalkuluje koszty operacyjne i ustala ceny usług | Kryteria weryfikacji wykonuje kalkulację food cost i kosztów personelu, | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji analizuje rentowność oferty, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji stosuje zasady ustalania ceny sprzedaży, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji identyfikuje koszty nierentowne | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Opracowuje strategię sprzedaży usług weselnych | Kryteria weryfikacji przygotowuje ofertę handlową i mailing, | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji planuje działania promocyjne, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji stosuje zasady konkurencyjności | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Przygotowuje dokumentację formalną związaną z organizacją przyjęcia weselnego | Kryteria weryfikacji wypełnia wzór umowy z klientem, | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji tworzy regulamin współpracy z podwykonawcami, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji dokumentuje opłaty licencyjne, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji kontroluje kompletność dokumentacji | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Ocenia ryzyka i sytuacje kryzysowe w trakcie organizacji wesela | Kryteria weryfikacji wskazuje możliwe problemy organizacyjne, | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji planuje działania naprawcze, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji opracowuje procedurę rozpatrywania reklamacji, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji uzasadnia proponowane rozwiązania | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
SZKOLENIE MANAGER OBIEKTU WESELNEGO
GRUPA DOCELOWA: szkolenie skierowane jest do właścicieli i managerów sal weselnych, lokali gastronomicznych oraz osób aspirujących do zarządzania obiektami weselnymi, które chcą zdobyć kompleksową wiedzę z zakresu organizacji sprzedaży i zarządzania przyjęciami ślubnymi.
WARUNKI ORGANIZACYJNE: szkolenie realizowane jest w formie stacjonarnej, w sali szkoleniowej wyposażonej w miejsca siedzące (krzesło i stolik) dla każdego uczestnika. Każdy uczestnik otrzymuje komplet materiałów szkoleniowych w formie drukowanej. Maksymalna liczna uczestników: 23 osoby. Zajęcia odbywają się w jednej grupie, bez podziału na podgrupy.
TRYB REALIZACJI I CZAS TRWANIA: szkolenia prowadzone jest w trybie godzin zegarowych (60 minut). Łączny czas trwania: 16 godzin (2 dni po 8 godzin). Podział godzin: 16 godzin teoretycznych (szklenie ma formę wykładów z elementami dyskusji, analizy przypadków i ćwiczeń koncepcyjnych). Przerwy wliczają się w czas trwania usługi.
Dzień I / 09:00 - 17:00 / 8h
- Oczekiwania Par Młodych wobec organizatorów
- Ankieta oczekiwań Pary Młodej
- Przygotowanie atrakcyjnej i indywidualnej oferty weselnej
- Umowa na organizację przyjęcia ślubnego
- Procedura dokumentacji i opłat za odtwarzanie muzyki
- Regulamin współpracy sali weselnej z parą młodą i wykonawcami
- Scenariusz i agenda uroczystości weselnej
- Plan ślubu plenerowego i sali weselnej
- Wybór i dostosowanie menu oraz form serwowania
- Rozwiązywanie sytuacji kryzysowych
- Formy serwowania i rozliczania alkoholu
- Rozliczenie przyjęcia i rozwiązywanie reklamacji
- Analiza rynku i określenie klienta docelowego
- Zasady konkurencji i sposoby wyróżnienia się na rynku
- Niezbędne materiały sprzedażowe – jak je przygotować
- Zasady komponowania oferty handlowej
- Normy prawne i kluczowe informacje w ofercie weselnej
- Prawidłowa prezentacja oferty – układ, prezentacja ceny, triki sprzedażowe
- Dostosowanie oferty do potrzeb i preferencji klientów
- Przygotowanie mailingu – układ, treść, grafiki i odnośniki
- Copywriting oferty sprzedażowej – perswazja i argumentacja
Dzień II / 09:00 - 17:00 / 8h
- Pierwsze spotkanie – checklista materiałów sprzedażowych
- FAQ – narzędzie zamykające sprzedaż
- Budowanie rachunku – skuteczne techniki sprzedaży
- Śluby plenerowe (cywilne, humanistyczne)
- Wesele międzynarodowe – pułapki i możliwości
- Wybór i dostosowanie tematu przewodniego wesela
- Dodatkowe eventy weselne (kolacja przedweselna, poprawiny)
- Trendy i nowości w organizacji wesel
- Rozrywka – nowoczesne rozwiązania
- Analiza kosztów lokalu gastronomicznego
- Określenie minimalnego i oczekiwanego obrotu
- Sposób na wyróżnienie się na rynku – zasady konkurencyjności
- Kalkulacja surowca (food cost)
- Kalkulacja kosztów personelu
- Określenie kosztów operacyjnych
- Określenie produktów rentownych oraz nierentownych
- Zarządzanie produkcją i eliminacja strat produkcyjnych
- Zasady ustalania ceny sprzedaży
- Rodzaje skutecznych promocji
- Statystyka sprzedaży – tworzenie kalendarza promocji
- Wewnętrzny test wiedzy
WALIDACJA EFEKTÓW UCZENIA SIĘ:
- Metoda walidacji: test teoretyczny przeprowadzony po ukończeniu szkolenia.
- Forma: test pisemny zawierający pytania zamknięte i otwarte, obejmujące wszystkie efekty uczenia się określone w karcie usługi.
- Organizacja: test odbywa się w sali szkoleniowej, w której przeprowadzone było szkolenia; czas trwania 30 minut; praca samodzielna, bez pomocy materiałów.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 19 Oczekiwania Par Młodych wobec organizatorów, Ankieta oczekiwań Pary Młodej | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 06-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 19 Przerwa 15 minut | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 06-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 19 Przygotowanie atrakcyjnej i indywidualnej oferty weselnej, Umowa na organizację przyjęcia ślubnego | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 06-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 19 Przerwa 15 minut | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 06-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 19 Procedura dokumentacji i opłat za odtwarzanie muzyki, Regulamin współpracy sali weselnej | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 06-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 19 Przerwa na lunch 30 minut | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 06-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 19 Scenariusz i agenda uroczystości weselnej, Plan ślubu plenerowego i sali weselnej | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 06-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 19 Przerwa 15 minut | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 06-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 19 Wybór i dostosowanie menu oraz form serwowania, Rozwiązywanie sytuacji kryzysowych | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 06-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:45 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 19 Pierwsze spotkanie – checklista materiałów sprzedażowych, FAQ – narzędzie zamykające sprzedaż | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 07-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 19 Przerwa 15 minut | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 07-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 19 Budowanie rachunku – skuteczne techniki sprzedaży, Śluby plenerowe (cywilne, humanistyczne) | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 07-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 19 Przerwa 15 minut | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 07-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 19 Wesele międzynarodowe – pułapki i możliwości, Wybór i dostosowanie tematu przewodniego wesela | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 07-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 19 Przerwa na lunch 30 minut | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 07-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 19 Dodatkowe eventy weselne, Trendy i nowości w organizacji wesel, Rozrywka – nowoczesne rozwiązania | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 07-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 19 Przerwa 15 minut | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 07-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 19 Analiza kosztów lokalu gastronomicznego, Kalkulacja surowca, Kalkulacja kosztów personelu | Prowadzący Martyna Baran | Data realizacji zajęć 07-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:45 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 19 Walidacja: test teoretyczny | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 07-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:30 |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 2 232,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 1 814,63 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 139,50 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 113,41 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Martyna Baran
Zarządzanie obiektami weselnymi
Prowadzi szkolenia: Manager Obiektu Weselnego, Manager Cateringu, Event Manager, Szkolenie Kelnerskie
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy szkolenia otrzymają komplet materiałów w formie drukowanej, opracowanych przez ekspertów i trenerów Akademii Gastronomii. Materiały zawierają treści wykładowe, ćwiczenia i szablony do pracy własnej. Materiały są dostosowane do realiów branży gastronomicznej i umożliwiają samodzielne wdrażanie wiedzy po zakończeniu szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Szkolenie jest otwarte - mogą zapisać się wszyscy zainteresowani.
Uczestnicy projektu "Kierunek - Rozwój" z województwa kujawsko-pomorskiego mogą wziąć udział bezpłatnie, na podstawie elektronicznego bonu.
Osoby mieszkające lub pracujące na terenie województwa pomorskiego (m.in. Gdańsk, Gdynia, Sopot, powiaty: gdański, kartuski, pucki, nowodworski, wejherowski) mogą skorzystać z dofinansowania w ramach projektu WEKTOR realizowanego przez Agencję Rozwoju Pomorza. Udział w szkoleniu może być współfinansowany nawet do 95%. Wymagana jest wcześniejsza rejestracja w projekcie i uzyskanie bonu rozwojowego.
Szkolenie będzie realizowane po zgłoszeniu się minimum 8 osób, maksymalna liczba uczestników to 23. Obowiązuje kolejność zgłoszeń.
Informacje dodatkowe
Zawarto umowę z WUP w Toruniu w ramach Projektu Kierunek - Rozwój.
Szkolenie jest bezpłatne dla uczestników Projektu Kierunek - Rozwój z województwa kujawsko-pomorskiego, korzystających z bonów elektronicznych w ramach współpracy z WUP w Toruniu.
Dodatkowo usługa kwalifikuje się do dofinansowania w ramach projektu WEKTOR (województwo pomorskie), realizowanego przez Agencję Rozwoju Pomorza. Uczestnicy z Pomorza mogą ubiegać się o pokrycie części lub całości kosztów szkolenia - zgodnie z zasadami projektu. Więcej informacji: www.arp.gda.pl.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi