Kurs Baristyczny
Kurs Baristyczny
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Kurs przeznaczony jest dla osób, które:
- planują rozpocząć pracę w gastronomii,
- prowadzą lub zamierzają prowadzić własną działalności,
- są zainteresowane tematyką szkolenia (hobbystycznie)
- Minimalna liczba uczestników4
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji01-09-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi15
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Nabycie kompetencji w zawodzie barista.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Zdobycie kompetencji do zawodu barista. | Kryteria weryfikacji Potrafi rozpoznać zasadę 4M, cechy idealnego espresso, techniki przygotowania i parzenia kawy | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Praktyczna wiedza z obsługi baristycznej | Kryteria weryfikacji Potrafi spieniać mleko, obsługiwać wszelki sprzęt baristyczny, przygotowywać wszystkich rodzaje kawy, czyszczenie i konserwacja sprzętu. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
1. Historia kawy
2. Użytkowe gatunki kawy
3. Uprawa kawy
4. Metody zbierania kawy
5. Obróbka ziaren
6. Zasada 4M
7. Cechy idealnego espresso
8. Techniki przygotowania i parzenia kawy
9. Spienianie mleka
10. Obsługa wszelkiego sprzętu baristycznego (profesjonalny ekspres ciśnieniowy, młynek do mielenia, dzbanki, tampery itp.)
11. Przygotowywanie wszystkich rodzajów kaw (espresso, latte macchiato, cappuccino, americano, espresso con panna, espresso macchiato, mocha, irish coffee, frappe, kawa mrożona)
12. Czyszczenie i konserwacja sprzętu.
13.Walidacja
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto2 767,50 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 250,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto184,50 PLN
- Koszt osobogodziny netto150,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Tomasz Hallmann
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt – pełne kompendium
Warunki uczestnictwa
Osoby pełnoletnie
Informacje dodatkowe
Przerwy na życzenie uczestników (5-10 minut ), nie są wliczane do czasu trwania usługi.
Uczestnicy przyjmują do wiadomości, że usługa może być poddana monitoringowi z ramienia Operatora lub BUR i wyrażają na to zgodę.
Warunkiem ukończenia szkolenia (a zarazem otrzymania zaświadczenia o ukończeniu) jest frekwencja na poziomie minimum 80%, oraz podejście do walidacji (oceny dokonuje niezależna osoba przeprowadzająca walidację).
Wszystko co niezbędne do odbycia szkolenia zapewnia organizator.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja