Szkolenie Kelner (kod zawodu 513101)
Szkolenie Kelner (kod zawodu 513101)
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie jest skierowane dla osób dorosłych powyżej 18 roku życia, które zamieszkują, uczą się lub pracują na obszarze subregionu tarnobrzeskiego, które chcą nabyć kompetencje w zawodzie Kelner.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji03-09-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi50
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości TGLS Quality Alliance
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Kurs przygotowuje uczestników do samodzielnej pracy na stanowisku Kelner. Kurs ma na celu podniesienie jakości usług gastronomicznych, rozwijanie umiejętności zawodowych pracowników, a także dostosowywanie się do zmieniających się potrzeb i oczekiwań klientów na rynku.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Charakteryzuje zasadyobsługi klienta w punkcie gastronomicznym | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje wiedzędotyczącą zasad obsługi klienta w punkcie gastronomicznym | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Stosuje się do zasad wysokiej kulturyosobistej | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje wysoką kulturęosobistą | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Charakteryzuje zasadynakrywania do stołu | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje zasadynakrywania do stołu | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Charakteryzuje umiejętności szybkiegonawiązania kontaktu z klientami | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje umiejętnościszybkiego nawiązania kontaktu z klientami | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Charakteryzuje umiejętnościinterpersonalne – komunikatywność i otwartość | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje rozwinięteumiejętności interpersonalne – komunikatywność i otwartość | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Definiuje zasady autoprezentacji ipierwszego wrażenia | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje zasadyautoprezentacji i pierwszego wrażenia | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Definiuje zasady komunikacji werbalneji pozawerbalnej | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje zasadykomunikacji werbalnej i pozawerbalnej | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Definiuje tematy dotyczące savoir vivrez zakresu branży gastronomicznej | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje tematydotyczące savoir vivre z zakresu branży gastronomicznej | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Stosuje standardy profesjonalnegoprzyjęcia zamówienia | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje profesjonalneprzyjęcie zamówienia | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Stosuje się do zasad udzielaniawyczerpujących informacji | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje zasadyudzielania wyczerpujących informacji | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Definiuje zasady dotyczące jakościpodawanych potraw | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje zasadydotyczące jakości podawanych potraw | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Definiuje zasady przygotowaniaróżnego rodzaju napojów – dobór składników | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje zasadyprzygotowania różnego rodzaju napojów – dobór składników | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Rozróżnia techniki przygotowywanianapojów | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje technikiprzygotowywania napojów | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Planuje i organizuje zapasy orazskładanie zamówienia | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje śledzeniezapasów i składanie zamówienia | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Stosuje wysoki poziom uważności naobsługiwanych gości | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje wysoki poziomuważności na obsługiwanych gości | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Planuje i organizuje współpracęzespołową | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje współpracezespołową | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Usługa jest realizowana w godzinach dydaktycznych (1 godzina dydaktyczna = 45 minut).
Przerwy nie są wliczone w czas trwania szkolenia.
Program:
1. Zasady obsługi klienta w punkcie gastronomicznym
2. Wysoka kultura osobista
3. Zasady nakrywania do stołu
4. Umiejętność szybkiego nawiązania kontaktu z klientami
5. Rozwinięte umiejętności interpersonalne – komunikatywność i otwartość
6. Zasady autoprezentacji i pierwszego wrażenia
7. Zasady komunikacji werbalnej i pozawerbalnej
8. Savoir vivre w branży gastronomicznej
9. Profesjonalne przyjęcie zamówienia
10. Udzielanie wyczerpujących informacji
11. Jakość podawanych potraw
12. Przygotowanie różnego rodzaju napojów – dobór składników
13. Techniki przygotowywania napojów
14. Śledzenie zapasów i składanie zamówienia
15. Wysoki poziom uważności na obsługiwanych gości
16. Współpraca zespołowa
17. Powtórzenie wiadomości
18.Walidacja
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 7 200,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 7 200,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 144,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 144,00 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Beata Cygan
Pełnienie funkcji trenera kursu 1 stopnia barmana, 1 stopnia kursu baristy, kursu kelnera, kursu kucharza dla młodzieży i osób dorosłych
Kurs barmański 1 stopnia
Kurs baristyczny
Pełnienie funkcji egzaminatora Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Krakowie w zawodach: Kucharz, Kelner, Technik żywienia i usług gastronomicznych
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały dydaktyczne w formie skryptów zostaną wybrane przez lektora i będą rozdane uczestnikom w trakcie trwania szkolenia.
Informacje dodatkowe
Usługa jest realizowana w godzinach dydaktycznych (1 godzina dydaktyczna = 45 minut).
Dostawca usługi dopuszcza nieobecność na zajęciach na poziomie 20%.
Cena szkolenia zawiera koszt walidacji/egzaminu wewnętrznego.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi