Kurs Italian Wine Scholar – Północne Włochy
Kurs Italian Wine Scholar – Północne Włochy
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Kurs przeznaczony jest dla profesjonalistów z branży winiarskiej i gastronomicznej, którzy chcą wyspecjalizować swoją wiedzę w kierunku win włoskich oraz prawdziwych pasjonatów i miłośników kultury Włoch i win z tego regionu.
- Minimalna liczba uczestników10
- Maksymalna liczba uczestników14
- Forma prowadzenia usługimieszana (stacjonarna połączona z usługą zdalną w czasie rzeczywistym)
- Liczba godzin usługi24
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Uczestnik kursu pozna regiony winiarskie północnych Włoch, w tym ich historię, klimat, techniki winifikacji oraz wpływ szczepów na produkcję win. Zrozumie charakterystykę winiarstwa w takich regionach jak Valle d’Aosta, Lombardia, Piemonte, Trentino i Alto Adige orazdowie się, jak regiony Veneto, Friuli-Venezia Giulia oraz Liguria kształtują style win i jakie mają znaczenie w włoskim winiarstwie. Dzięki udziale w kursie, uczestnik będzie mógł wyspecjalizować się w kierunku win włoskich.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Poznasz szczegółowo regiony winiarskie północnych Włoch, w tym ich historię, klimat, techniki winifikacji oraz wpływ szczepów na produkcję win. | Kryteria weryfikacji Uczestnik będzie znał szczegółowo regiony winiarskie północnych Włoch, w tym ich historię, klimat, techniki winifikacji oraz wpływ szczepów na produkcję win. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Zrozumiesz charakterystykę winiarstwa w takich regionach jak Valle d’Aosta, Lombardia, Piemonte, Trentino i Alto Adige. | Kryteria weryfikacji Uczestnik będzie rozumiał charakterystykę winiarstwa w takich regionach jak Valle d’Aosta, Lombardia, Piemonte, Trentino i Alto Adige. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Dowiesz się, jak regiony Veneto, Friuli-Venezia Giulia oraz Liguria kształtują style win i jakie mają znaczenie w włoskim winiarstwie. | Kryteria weryfikacji Uczestnik będzie wiedział , jak regiony Veneto, Friuli-Venezia Giulia oraz Liguria kształtują style win i jakie mają znaczenie w włoskim winiarstwie. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Odkryjesz specyfikę Emilia-Romagna i jej unikalne podejście do produkcji win. | Kryteria weryfikacji Uczestnik będzie znał specyfikę Emilia-Romagna i jej unikalne podejście do produkcji win. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Zgłębisz wpływ klimatu, terroir i historii na winiarstwo w północnych Włoszech, ucząc się o najważniejszych szczepach i winach w tym regionie. | Kryteria weryfikacji Uczestnik będzie rozumiał jak wpływa klimat, terroir i historia na winiarstwo w północnych Włoszech, ucząc się o najważniejszych szczepach i winach w tym regionie. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Program i harmonogram
Program
Każde zajęcia przedstawiają szczegółowo regiony winiarskie północnych Włoch oraz wpływy historii, klimatu, technik winifikacji oraz szczepów na dany region:
- Valle d’Aosta,
- Lombardia,
- Piemonte,
- Trentino,
- Alto Adige,
- Veneto,
- Friuli-Venezia Giulia,
- Liguria,
- Emilia-Romagna.
Italian Wine Scholar to najbardziej profesjonalny i szczegółowy kurs na świecie dotyczący winiarstwa włoskiego. Każdy moduł zakończony jest godzinnym egzaminem. Zajęcia prowadzone są w języku polskim, z elementami języka angielskiego, egzamin w języku angielskim.
Harmonogram
PAŹDZIERNIK: 9, 16, 23, 30 (18:00-21:00)
LISTOPAD: 6, 13, 20, 27 (18:00-21:00)
SESJA Q&A: 4 grudnia
EGZAMIN: 11 grudnia
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin | Forma stacjonarna |
---|---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto4 400,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto3 577,24 PLN
- Koszt osobogodziny brutto183,33 PLN
- Koszt osobogodziny netto149,05 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Podręcznik
Próbki win
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Kurs w formule hybrydowej realizowany za pomocą aplikacji Google meet
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi