Kurs WSET 3
Możliwość dofinansowania
Kurs WSET 3
Numer usługi 2025/05/15/185340/2749776
4 700,00 PLN
brutto
3 821,14 PLNnetto
130,56 PLNbrutto/h
106,14 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Identyfikatory projektówMałopolski Pociąg do kariery
- Grupa docelowa usługi
Dla pasjonatów wina z ukończonym WSET 2 (zalecane), dla profesjonalistów zajmujących się importem wina i decydowaniem o ofercie win w restauracjach i sklepach. Konieczny dla osób, które chcą prowadzić degustacje, uczyć oraz pisać/nagrywać materiały o winie.
Usługa również adresowana dla Uczestników Projektu MP”
- Minimalna liczba uczestników10
- Maksymalna liczba uczestników14
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi36
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Kurs WSET 3 to najbardziej zaawansowany kurs wiedzy o winie dostępny na rynku.Daje głęboką wiedzę o szczepach i regionach, ale także zrozumienie wpływu czynników naturalnych i decyzji winiarza na styl i jakość wina w omawianych ponad 80 przykładach win z najważniejszych regionów świata.
Kurs prowadzony jest w oparciu o materiały WSET GLOBAL.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Przeanalizujesz wszystkie kluczowe regiony i szczepy winiarskie świata, poznając ich charakterystyki i wpływ na produkcję win. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu będzie potrafił analizować kluczowe regiony i szczepy winiarskie świata, znając ich charakterystyki i wpływ na produkcję win. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Zrozumiesz, jak czynniki geograficzne, klimatyczne i terroir wpływają na smak i jakość wina, a także na proces produkcji, dojrzewania i starzenia. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu będzie rozumiał jak czynniki geograficzne, klimatyczne i terroir wpływają na smak i jakość wina, a także na proces produkcji, dojrzewania i starzenia. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Dowiesz się, jak te czynniki kształtują różne rodzaje win: musujące, spokojne i wzmocnione. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu będzie potrafił powiedzieć, jak różne czynniki kształtują różne rodzaje win: musujące, spokojne i wzmocnione. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Zdobędziesz umiejętność rozumienia, wyjaśniania i opisywania stylów i jakości win, aby precyzyjnie je oceniać. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu Zdobędziesz umiejętność rozumienia, wyjaśniania i opisywania stylów i jakości win, aby móc precyzyjnie je oceniać. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Rozwiniesz zdolności do rozróżniania win w degustacji w ciemno, stosując systematyczne podejście do degustacji (SAT). | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu rozwinie zdolność do rozróżniania win w degustacji w ciemno, stosując systematyczne podejście do degustacji (SAT). | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
TAK
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
TAK
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
TAK
Program
Program
Program
- Wnikliwa analiza wszystkich istotnych regionów i szczepów winiarskich świata.
- Poznanie kluczowych czynników wpływających na wino takich jak: geografia, klimat i terroir, sposoby produkcji, dojrzewanie/starzenie.
- Zrozumienie wpływu tych czynników na wina musujące, spokojne i wzmocnione.
- Zdobycie umiejętności rozumienia, wyjaśniania i opisywania stylu i jakości wina.
- Zdobycie umiejętności rozróżniania wina na podstawie degustacji w ciemno z wykorzystaniem systematycznego podejścia do degustacji (SAT).
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 25
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 25 Wprowadzenie do kursu i technika degustacji | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 20-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 25 Przerwa | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 20-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 25 Czynniki naturalne i wpływ człowieka na winnicę | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 20-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 25 Przerwa | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 20-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 25 Wpływ człowieka na winiarnię | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 20-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 25 Białe wina z Alzacji, Niemiec, Austrii i Tokaju | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 21-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 25 Przerwa | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 21-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 25 Białe wina z Burgundii, Doliny Loary i Bordeaux | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 21-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 25 Przerwa | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 21-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 25 "Wina czerwone i różowe z Bordeaux, południowo-zachodniej Francji i Doliny Loary" | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 21-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 25 "Wina czerwone z Burgundii, Beaujolais oraz wina czerwone i białe z północnej Doliny Rodanu" | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 27-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 25 Przerwa | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 27-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 25 "Wina czerwone, białe i różowe z południowej Doliny Rodanu i południowej Francji" | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 27-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 25 Przerwa | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 27-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 25 Białe i czerwone wina Hiszpanii | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 27-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 25 Wina Portugalii i Grecji | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 28-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 25 Przerwa | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 28-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 25 Wina Włoch | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 28-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 25 Przerwa | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 28-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 25 Wina z USA, Chile, Argentyny | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 28-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 25 Wina z RPA, Australii i Nowej Zelandii | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 04-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 25 Przerwa | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 04-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 25 Wina musujące i wzmacniane | Prowadzący Łukasz Wojnarowicz | Data realizacji zajęć 04-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć 24 z 25 Egzamin próbny | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 05-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 25 z 25 Egzamin | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 25-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 03:00 |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 4 700,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 3 821,14 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 130,56 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 106,14 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Łukasz Wojnarowicz
Łukasz Wojnarowicz WA - Weinakademiker, WSET Diploma zdany w Weinakademie w Rust, z dodatkowym wyróżnieniem od Hochschule Geisenheim, certyfikowany edukator i egzaminator WSET, import manager w sklepach Wine And You, wykładowca Collegium Civitas oraz Winedukacji, sędzia na międzynarodowych konkursach winiarskich, archeolog.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Podręcznik WSET Level 3 Award in Wines
Próbki win
usługa skierowana jest do Uczestników Projektów MP i/lub NSE.
Adres
Adres
ul. Lubicz 40
31-512 Kraków
woj. małopolskie
sala szkoleniowa
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
Kontakt
Kontakt
Szymon Milonas
E-mail
kursy@winedukacja.pl
Telefon
(+48) 574 428 227