Kurs WSET 3
Możliwość dofinansowania
Kurs WSET 3
Numer usługi 2025/05/15/185340/2749761
4 700,00 PLN
brutto
3 821,14 PLNnetto
235,00 PLNbrutto/h
191,06 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Dla pasjonatów wina z ukończonym WSET 2 (zalecane), dla profesjonalistów zajmujących się importem wina i decydowaniem o ofercie win w restauracjach i sklepach. Konieczny dla osób, które chcą prowadzić degustacje, uczyć oraz pisać/nagrywać materiały o winie.
- Minimalna liczba uczestników10
- Maksymalna liczba uczestników14
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi20
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Kurs WSET 3 to najbardziej zaawansowany kurs wiedzy o winie dostępny na rynku.Daje głęboką wiedzę o szczepach i regionach, ale także zrozumienie wpływu czynników naturalnych i decyzji winiarza na styl i jakość wina w omawianych ponad 80 przykładach win z najważniejszych regionów świata.
Kurs prowadzony jest w oparciu o materiały WSET GLOBAL.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Przeanalizujesz wszystkie kluczowe regiony i szczepy winiarskie świata, poznając ich charakterystyki i wpływ na produkcję win. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu będzie potrafił analizować kluczowe regiony i szczepy winiarskie świata, znając ich charakterystyki i wpływ na produkcję win. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Zrozumiesz, jak czynniki geograficzne, klimatyczne i terroir wpływają na smak i jakość wina, a także na proces produkcji, dojrzewania i starzenia. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu będzie rozumiał jak czynniki geograficzne, klimatyczne i terroir wpływają na smak i jakość wina, a także na proces produkcji, dojrzewania i starzenia. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Dowiesz się, jak te czynniki kształtują różne rodzaje win: musujące, spokojne i wzmocnione. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu będzie potrafił powiedzieć, jak różne czynniki kształtują różne rodzaje win: musujące, spokojne i wzmocnione. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Zdobędziesz umiejętność rozumienia, wyjaśniania i opisywania stylów i jakości win, aby precyzyjnie je oceniać. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu Zdobędziesz umiejętność rozumienia, wyjaśniania i opisywania stylów i jakości win, aby móc precyzyjnie je oceniać. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Rozwiniesz zdolności do rozróżniania win w degustacji w ciemno, stosując systematyczne podejście do degustacji (SAT). | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu rozwinie zdolność do rozróżniania win w degustacji w ciemno, stosując systematyczne podejście do degustacji (SAT). | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Tak. Dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się.
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
Tak. dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji.
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
Tak. Dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji.
Program
Program
Program
- Wnikliwa analiza wszystkich istotnych regionów i szczepów winiarskich świata.
- Poznanie kluczowych czynników wpływających na wino takich jak: geografia, klimat i terroir, sposoby produkcji, dojrzewanie/starzenie.
- Zrozumienie wpływu tych czynników na wina musujące, spokojne i wzmocnione.
- Zdobycie umiejętności rozumienia, wyjaśniania i opisywania stylu i jakości wina.
- Zdobycie umiejętności rozróżniania wina na podstawie degustacji w ciemno z wykorzystaniem systematycznego podejścia do degustacji (SAT).
Harmonogram
27 września ( 12.00 - 18.30)
28 września ( 10.00 - 16.30)
4 października (12.00 - 18.30)
5 października (10.00 - 16.30)
11 października (12.00 - 16.00)
12 października egzamin próbny (10.00 - 13.00)
25 października egzamin ( 10.00 - 13.00)
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 0
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto4 700,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto3 821,14 PLN
- Koszt osobogodziny brutto235,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto191,06 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 0
Brak wyników.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Podręcznik WSET Level 3 Award in Wines
Próbki win
Adres
Adres
ul. Łaciarska 4
50-104 Wrocław
woj. dolnośląskie
sala szkoleniowa
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
Kontakt
Kontakt
Szymon Milonas
E-mail
kursy@winedukacja.pl
Telefon
(+48) 574 428 227