KURS WSET 1
Możliwość dofinansowania
KURS WSET 1
Numer usługi 2025/05/15/185340/2749721
1 150,00 PLN
brutto
934,96 PLNnetto
143,75 PLNbrutto/h
116,87 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Dla entuzjastów i początkujących pasjonatów wina oraz osób rozpoczynających pracę w branży winiarskiej lub gastronomicznej.
- Minimalna liczba uczestników10
- Maksymalna liczba uczestników14
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi8
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Kurs WSET 1 pozwala zdobyć podstawy w zakresie rozpoznawania najważniejszych stylów, rodzajów i szczepów wina.Uczestnicy kursu poznają różnice w sposobie produkcji różnych rodzajów win, spróbować win produkowanych w odmienny sposób, poznać najważniejsze wina świata i podstawy rozumienia etykiet winiarskich.
Kurs kończy się egzaminem i daje możliwość uzyskania certyfikatu.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Poznasz różne rodzaje i typy win, rozumiejąc ich cechy i różnice. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu potrafi rozpoznać różne rodzaje i typy win, rozumiejąc ich cechy i różnice. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Zdobędziesz wiedzę o najważniejszych szczepach winogron i ich charakterystyce, poznając ich wpływ na smak wina. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu ma wiedzę o najważniejszych szczepach winogron i ich charakterystyce. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Nauczysz się technik degustacji win, aby prawidłowo ocenić i rozpoznać ich cechy. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu ma techniki degustacji win, aby móc prawidłowo ocenić i rozpoznać ich cechy.Potrafi dobierać wina do potraw, tworząc harmonijne połączenia smakowe. Potrafi odczytywać etykiety winiarskie i interpretować zawarte na nich informacje. Rozumie zasady przechowywania i serwowania win. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Dowiesz się, jak dobierać wina do potraw, tworząc harmonijne połączenia smakowe. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu potrafi dobierać wina do potraw, tworząc harmonijne połączenia smakowe. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Nauczysz się odczytywać etykiety winiarskie i interpretować zawarte na nich informacje. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu potrafi odczytywać etykiety winiarskie i interpretować zawarte na nich informacje. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Dokumentem potwierdzającym uzyskanie kompetencji jest certyfikat WSET Level 1 Award in Wine dla osoby, która zdała egzamin. Opis efektów uczenia się dostępny jest dla uczestnika na stronie winedukacja.pl oraz wsetglobal.com.
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
Tak. Dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji.
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
Tak. Dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji.
Program
Program
Program
- Rodzaje i typy win.
- Charakterystyczne cechy najważniejszych szczepów winogron.
- Sposoby degustacji win.
- Zasady dobierania win do potraw.
- Przechowywanie i serwowanie win.
Harmonogram
20 września (10.00 - 14.00)
21 września (14.00 - 15.00)
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 0
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 150,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto934,96 PLN
- Koszt osobogodziny brutto143,75 PLN
- Koszt osobogodziny netto116,87 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Krzysztof Sajnóg
Absolwent WSET 3 (z wyróżnieniem) oraz studiów podyplomowych z enoturystyki na Collegium Civitas. Jako jedna z pierwszych osób w Polsce ukończył komplet kursów Spanish Wine Scholar, French Wine Scholar i Italian Wine Scholar – wszystkie zaliczone z wyróżnieniem. W wolnych od nauki chwilach pomaga uczyć się innym, pisze o winie i podróżuje po bardziej i mniej znanych apelacjach Hiszpanii, Grecji i Węgier.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Podręcznik Wset Level 1
Próbki win
Adres
Adres
ul. ks. Ignacego Skorupki 5
00-546 Warszawa
woj. mazowieckie
Sala szkoleniowa
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
Kontakt
Kontakt
Szymon Milonas
E-mail
kursy@winedukacja.pl
Telefon
(+48) 574 428 227