Dietetyka i zaburzenia odżywiania - kurs roczny
Możliwość dofinansowania
Dietetyka i zaburzenia odżywiania - kurs roczny
Numer usługi 2025/05/13/28897/2743079
2 490,00 PLN
brutto
2 490,00 PLNnetto
13,83 PLNbrutto/h
13,83 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaStyl życia / Dietetyka
- Grupa docelowa usługi
Każda zainteresowana osoba
- Minimalna liczba uczestników8
- Maksymalna liczba uczestników12
- Data zakończenia rekrutacji30-09-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi180
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Uczestnik kursu zostanie przygotowany do planowania diet zgodnie z zasadami żywienia człowieka, fizjologią żywienia i trendami dietetycznymi. Zdobędzie wiedzę o dietoprofilaktyce chorób cywilizacyjnych, żywieniu na różnych etapach życia, suplementacji i interakcjach leków z żywnością. Nauczy się diagnostyki laboratoryjnej, psychodietetyki oraz zasad działalności gospodarczej w dietetyce, co umożliwi mu pracę w zawodzie lub prowadzenie własnej praktyki.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się poznanie zasad prawidłowego żywienia i składników odżywczych. | Kryteria weryfikacji Poprzez uczestnictwo w teoretycznych zajęciach i praktycznych oraz aktywny udział | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się zrozumienie procesów metabolicznych i wpływu żywienia na organizm. | Kryteria weryfikacji Poprzez uczestnictwo w teoretycznych zajęciach i praktycznych oraz aktywny udział | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się analiza aktualnych diet i ich wpływu na zdrowie. | Kryteria weryfikacji Poprzez uczestnictwo w teoretycznych zajęciach i praktycznych oraz aktywny udział | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się dostosowanie diety do wieku i potrzeb organizmu. | Kryteria weryfikacji Poprzez uczestnictwo w teoretycznych zajęciach i praktycznych oraz aktywny udział | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się umiejętność planowania diet terapeutycznych. | Kryteria weryfikacji Poprzez uczestnictwo w teoretycznych zajęciach i praktycznych oraz aktywny udział | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się tworzenie zbilansowanych planów żywieniowych. | Kryteria weryfikacji Poprzez uczestnictwo w teoretycznych zajęciach i praktycznych oraz aktywny udział | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się ocena interakcji między lekami a składnikami diety. | Kryteria weryfikacji Poprzez uczestnictwo w teoretycznych zajęciach i praktycznych oraz aktywny udział | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się dopasowanie żywienia do potrzeb energetycznych i regeneracji. | Kryteria weryfikacji Poprzez uczestnictwo w teoretycznych zajęciach i praktycznych oraz aktywny udział | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się analiza wpływu przetwarzania na wartość odżywczą. | Kryteria weryfikacji Poprzez uczestnictwo w teoretycznych zajęciach i praktycznych oraz aktywny udział | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się bezpieczne stosowanie suplementów w różnych grupach populacyjnych. | Kryteria weryfikacji Poprzez uczestnictwo w teoretycznych zajęciach i praktycznych oraz aktywny udział | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się zdobycie wiedzy o prowadzeniu własnej praktyki dietetycznej. | Kryteria weryfikacji Poprzez uczestnictwo w teoretycznych zajęciach i praktycznych oraz aktywny udział | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się ocena jakości i wartości odżywczej produktów spożywczych. | Kryteria weryfikacji Poprzez uczestnictwo w teoretycznych zajęciach i praktycznych oraz aktywny udział | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się interpretacja wyników badań pod kątem stanu odżywienia. | Kryteria weryfikacji Poprzez uczestnictwo w teoretycznych zajęciach i praktycznych oraz aktywny udział | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się rozpoznawanie i wspieranie osób z zaburzeniami odżywiania. | Kryteria weryfikacji Poprzez uczestnictwo w teoretycznych zajęciach i praktycznych oraz aktywny udział | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
TAK
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
TAK
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
TAK
Dodatkowe pliki
Program
Program
- Podstawy żywienia człowieka
- Fizjologia żywienia człowieka
- Trendy żywieniowe i dietetyczne
- Żywienie w poszczególnych etapach rozwoju człowieka
- Dietoprofilaktyka i leczenie dietetyczne chorób cywilizacyjnych i żywieniowozależnych
- Zasady planowania diet i układanie jadłospisów
- Leki a żywność
- Dieta sportowców i osób aktywnych fizycznie
- Procesy przetwórcze żywności z elementami towaroznawstwa
- Suplementacja diety
- Działalność gospodarcza w dietetyce
- Żywienie człowieka - żywność
- Diagnostyka laboratoryjna w praktyce dietetyka
- Zaburzenia odżywiania z elementami psychodietetyki
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 0
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 2 490,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 2 490,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 13,83 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 13,83 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 0
Brak wyników.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Szkoła zapewnia materiały edukacyjne
Informacje dodatkowe
Po zakończeniu nauki uczestnik otrzymuje:
- dyplom TEB Edukacja
- Zaświadczenie o przebiegu kształcenia wraz z podanymi przedmiotami
- Zaświadczenie wydawane zgodnie z rozporządzeniem MEiN
- Certyfikat ze znajomości specjalistycznego programu do układania diet DietetykPRO
Adres
Adres
ul. Westerplatte 1a
10-446 Olsztyn
woj. warmińsko-mazurskie
-Dzielimy teren z Ligą Obrony Kraju (nauka jazdy)
-Bliska odległość do Filharmonii Warmińsko-Mazurskiej
-Obok Park im. Janusza Kusocińskiego
-Bliska odległość do Filharmonii Warmińsko-Mazurskiej
-Obok Park im. Janusza Kusocińskiego
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Parking Dystrybutory wody Automat sprzedający przekąski
Kontakt
Kontakt
Anita Reckwald
E-mail
areckwald@teb-edukacja.pl
Telefon
(+48) 571 312 654