Kurs Dietetyk zwierzęcy spec. psy Organizatorzy: Polska Akademia Zoopsychologii i Animaloterapii (PAZiA) we współpracy z Polską Akademią Trenerów i Instruktorów Sportu „Green Way” (PATiIS)
Kurs Dietetyk zwierzęcy spec. psy Organizatorzy: Polska Akademia Zoopsychologii i Animaloterapii (PAZiA) we współpracy z Polską Akademią Trenerów i Instruktorów Sportu „Green Way” (PATiIS)
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Edukacja
- Grupa docelowa usługi
Kurs przeznaczony jest dla
Behawiorystów, lekarzy weterynarii, techników weterynarii, petsitterów, wolontariuszy, pracowników schronisk oraz osób interesujących się zachowaniem zwierząt, opiekunów psów.
- Minimalna liczba uczestników10
- Maksymalna liczba uczestników50
- Data zakończenia rekrutacji25-06-2025
- Forma prowadzenia usługizdalna w czasie rzeczywistym
- Liczba godzin usługi83
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem kursu „Dietetyk zwierzęcy – specjalizacja: psy” jest przygotowanie uczestnika do profesjonalnego układania i oceny diet dla psów, zarówno zdrowych, jak i mających określone problemy zdrowotne. Kurs ma charakter specjalistyczny i skupia się na psich potrzebach żywieniowych.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Efektem uczenia się po ukończeniu kursu „Dietetyk zwierzęcy – specjalizacja: psy” będzie nabycie wiedzy i umiejętności niezbędnych do samodzielnego planowania i oceny żywienia psów w sposób zbilansowany, bezpieczny i dostosowany do indywidualnych potrzeb zwierzęcia. | Kryteria weryfikacji Ułożenie diety dla psa z problememi zdrowotnymi. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Inne kwalifikacje
Uznane kwalifikacje
Informacje
- Podstawa prawna dla Podmiotów / kategorii Podmiotówuprawnione do realizacji procesów walidacji i certyfikowania na mocy innych przepisów prawa
- Nazwa Podmiotu prowadzącego walidacjęPolska Akademia Zoopsychologii i Animaloterapii
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURNie
- Nazwa Podmiotu certyfikującegoPolska Akademia Zoopsychologii i Animaloterapii
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURNie
Dodatkowe pliki
Program
Program
Usługa szkoleniowa odbywa się w jednostkach dydaktycznych.
W harmonogramie uwzględniono przerwy, które są wliczane do procesu kształcenia. Walidacja wliczona jest do czasu procesu kształcenia.
Wszystkie przerwy zostały wpisane w harmonogram, niemniej dopuszczalne jest, aby rozpoczęcie i zakończenie przerw w zajęciach było ustalane przez osobę prowadzącą zajęcia na bieżąco, zgodnie z zasadami oraz dynamiką pracy w grupie.
Data: 26-06-2025
Godziny: 14:00-14:45
Tematy:
- Wprowadzenie: Podstawy prawidłowego żywienia psów, psie potrzeby żywieniowe
Data: 26-06-2025
Godziny: 14:45-15:00
Tematy:
- Przerwa
Data: 26-06-2025
Godziny: 15:00-16:00
Tematy:
- Wprowadzenie: Podstawy prawidłowego żywienia psów, psie potrzeby żywieniowe
Data: 26-06-2025
Godziny: 16:00-16:45
Tematy:
- Anatomia i fizjologia układu pokarmowego psów
Data: 26-06-2025
Godziny: 16:45-17:00
Tematy:
- Przerwa
Data: 26-06-2025
Godziny: 17:00-18:00
Tematy:
- Anatomia i fizjologia układu pokarmowego psów
Data: 26-06-2025
Godziny: 18:00-18:45
Tematy:
- Rodzaje i rola składników pokarmowych w diecie psa
Data: 26-06-2025
Godziny: 18:45-19:00
Tematy:
- Przerwa
Data: 26-06-2025
Godziny: 19:00-20:00
Tematy:
- Rodzaje i rola składników pokarmowych w diecie psa
Data: 05-07-2025
Godziny: 16:00-17:00
Tematy:
- Woda w psiej diecie: problem pragnienia
Data: 05-07-2025
Godziny: 17:00-17:45
Tematy:
- Porównanie różnych rodzajów diet: sucha, mokra, model mieszany, dieta surowo mięsna, pojęcie diety zbilansowanej, rodzaje i charakterystyka produktów dostępnych na rynku, popularne błędy żywieniowe
Data: 05-07-2025
Godziny: 17:45-18:00
Tematy:
- Przerwa
Data: 05-07-2025
Godziny: 18:00-19:00
Tematy:
- Porównanie różnych rodzajów diet: sucha, mokra, model mieszany, dieta surowo mięsna, pojęcie diety zbilansowanej, rodzaje i charakterystyka produktów dostępnych na rynku, popularne błędy żywieniowe
Data: 17-07-2025
Godziny: 14:00-14:45
Tematy:
- Przysmaki i przekąski: zasady ich doboru i stosowania
Data: 17-07-2025
Godziny: 14:45-15:00
Tematy:
- Przerwa
Data: 17-07-2025
Godziny: 15:00-16:00
Tematy:
- Przysmaki i przekąski: zasady ich doboru i stosowania
Data: 17-07-2025
Godziny: 16:00-16:45
Tematy:
- Dieta psów w różnych okresach życia: szczenięta (w tym odkarmianie osesków), psy rosnące, dorosłe, geriatryczne, kastrowane, suki w ciąży i połogu
Data: 17-07-2025
Godziny: 16:45-17:00
Tematy:
- Przerwa
Data: 17-07-2025
Godziny: 17:00-18:00
Tematy:
- Dieta psów w różnych okresach życia: szczenięta (w tym odkarmianie osesków), psy rosnące, dorosłe, geriatryczne, kastrowane, suki w ciąży i połogu
Data: 17-07-2025
Godziny: 18:00-18:45
Tematy:
- Suplementy i dodatki dietetyczne
Data: 17-07-2025
Godziny: 18:45-19:00
Tematy:
- Przerwa
Data: 17-07-2025
Godziny: 19:00-20:00
Tematy:
- Suplementy i dodatki dietetyczne
Data: 25-07-2025
Godziny: 14:00-16:30
Tematy:
- Dieta BARF w żywieniu psa: zasady diety, rola i znaczenie suplementacji, zasady bilansowania mieszanek, wykonywanie i przechowywanie posiłków
Data: 25-07-2025
Godziny: 16:30-17:30
Tematy:
- Przerwa
Data: 25-07-2025
Godziny: 17:30-20:00
Tematy:
- Dieta BARF w żywieniu psa: zasady diety, rola i znaczenie suplementacji, zasady bilansowania mieszanek, wykonywanie i przechowywanie posiłków
Data: 07-08-2025
Godziny: 14:00-16:30
Tematy:
- Ocena kondycji pacjenta, obliczanie dawek pokarmowych i ustalanie kaloryczności karm, analiza składów i czytanie etykiet.
Data: 07-08-2025
Godziny: 16:30-17:30
Tematy:
- Przerwa
Data: 07-08-2025
Godziny: 17:30-20:00
Tematy:
- Ocena kondycji pacjenta, obliczanie dawek pokarmowych i ustalanie kaloryczności karm, analiza składów i czytanie etykiet.
Data: 14-08-2025
Godziny: 17:00-17:45
Tematy:
- Badania diagnostyczne pacjenta przed konsultacją dietetyczną.
Data: 14-08-2025
Godziny: 17:45-18:00
Tematy:
- Przerwa
Data: 14-08-2025
Godziny: 18:00-19:00
Tematy:
- Badania diagnostyczne pacjenta przed konsultacją dietetyczną.
Data: 28-08-2025
Godziny: 16:00-17:45
Tematy:
- Choroby dietozależne: choroby nerek, trzustki, wątroby, jelit, przewodu pokarmowego, pęcherza moczowego, zębów i przyzębia.
Data: 28-08-2025
Godziny: 17:45-18:15
Tematy:
- Przerwa
Data: 28-08-2025
Godziny: 18:15-20:15
Tematy:
- Choroby dietozależne: choroby nerek, trzustki, wątroby, jelit, przewodu pokarmowego, pęcherza moczowego, zębów i przyzębia.
Data: 29-08-2025
Godziny: 16:00-17:45
Tematy:
- Choroby dietozależne: nadczynność / niedoczynność tarczycy, cukrzyca, alergie i nietolerancje pokarmowe, choroby autoimmunologiczne.
Data: 29-08-2025
Godziny: 17:45-18:15
Tematy:
- Przerwa
Data: 29-08-2025
Godziny: 18:15-20:15
Tematy:
- Choroby dietozależne: nadczynność / niedoczynność tarczycy, cukrzyca, alergie i nietolerancje pokarmowe, choroby autoimmunologiczne.
Data: 04-09-2025
Godziny: 17:00-17:45
Tematy:
- Badania diagnostyczne pacjenta przed konsultacją dietetyczną.
Data: 04-09-2025
Godziny: 17:45-18:00
Tematy:
- Przerwa
Data: 04-09-2025
Godziny: 18:00-19:00
Tematy:
- Badania diagnostyczne pacjenta przed konsultacją dietetyczną.
Data: 18-09-2025
Godziny: 16:00-18:45
Tematy:
- Podstawy diagnostyki laboratoryjnej (w zakresie pozwalającym na interpretację wyników badań pacjentów) – głównie krew i mocz.
Data: 18-09-2025
Godziny: 18:45-19:15
Tematy:
- Przerwa
Data: 18-09-2025
Godziny: 19:15-20:00
Tematy:
- Podstawy diagnostyki laboratoryjnej (w zakresie pozwalającym na interpretację wyników badań pacjentów) – głównie krew i mocz.
Data: 24-09-2025
Godziny: 16:00-18:45
Tematy:
- Postępowanie dietetyczne z pacjentami chorymi – dobór właściwej terapii z uwzględnieniem diety i suplementacji.
Data: 24-09-2025
Godziny: 18:45-19:15
Tematy:
- Przerwa
Data: 24-09-2025
Godziny: 19:15-20:00
Tematy:
- Postępowanie dietetyczne z pacjentami chorymi – dobór właściwej terapii z uwzględnieniem diety i suplementacji.
Data: 25-09-2025
Godziny: 16:00-17:45
Tematy:
- Postępowanie dietetyczne z pacjentami chorymi – dobór właściwej terapii z uwzględnieniem diety i suplementacji.
Data: 25-09-2025
Godziny: 17:45-18:15
Tematy:
- Przerwa
Data: 25-09-2025
Godziny: 18:15-20:00
Tematy:
- Postępowanie dietetyczne z pacjentami chorymi – dobór właściwej terapii z uwzględnieniem diety i suplementacji.
Data: 09-10-2025
Godziny: 17:00-17:45
Tematy:
- Nadwaga i otyłość jako choroba cywilizacyjna współczesnych psów domowych.
Data: 09-10-2025
Godziny: 17:45-18:00
Tematy:
- Przerwa
Data: 09-10-2025
Godziny: 18:00-19:00
Tematy:
- Nadwaga i otyłość jako choroba cywilizacyjna współczesnych psów domowych.
Data: 23-10-2025
Godziny: 14:00-16:30
Tematy:
- Behawioralnej aspekty żywienia: miejsce karmienia jako zasób, zmiana diety u psa, problemy behawioralne związane z jedzeniem (syndrom głodu, neofobia, walka o zasób, zajadanie nosy/stresu).
Data: 23-10-2025
Godziny: 16:30-17:30
Tematy:
- Przerwa
Data: 23-10-2025
Godziny: 17:30-20:00
Tematy:
- Behawioralnej aspekty żywienia: jedzenie jako element zabawy i treningu, dieta jako element pracy behawioralnej.
Data: 06-11-2025
Godziny: 16:00-17:45
Tematy:
- Tworzenie zaleceń dla opiekunów, analiza przypadków dietetycznych, dobór właściwych rozwiązań terapeutycznych.
Data: 06-11-2025
Godziny: 17:45-18:15
Tematy:
- Przerwa
Data: 06-11-2025
Godziny: 18:15-20:00
Tematy:
- Tworzenie zaleceń dla opiekunów, analiza przypadków dietetycznych, dobór właściwych rozwiązań terapeutycznych.
Data: 20-11-2025
Godziny: 17:30-20:00
Tematy:
- Walidacja
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 59 Wprowadzenie: Podstawy prawidłowego żywienia psów, psie potrzeby żywieniowe | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 26-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 26-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 59 Wprowadzenie: Podstawy prawidłowego żywienia psów, psie potrzeby żywieniowe | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 26-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 59 Anatomia i fizjologia układu pokarmowego psów | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 26-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 26-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 59 Anatomia i fizjologia układu pokarmowego psów | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 26-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 59 Rodzaje i rola składników pokarmowych w diecie psa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 26-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:00 | Godzina zakończenia 18:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 26-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:45 | Godzina zakończenia 19:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 59 Rodzaje i rola składników pokarmowych w diecie psa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 26-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 19:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 59 Woda w psiej diecie: problem pragnienia | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 05-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 59 Porównanie różnych rodzajów diet: sucha, mokra, model mieszany, dieta surowo mięsna, pojęcie diety zbilansowanej, rodzaje i charakterystyka produktów dostępnych na rynku, popularne błędy żywieniowe | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 05-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 05-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 59 Porównanie różnych rodzajów diet: sucha, mokra, model mieszany, dieta surowo mięsna, pojęcie diety zbilansowanej, rodzaje i charakterystyka produktów dostępnych na rynku, popularne błędy żywieniowe | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 05-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:00 | Godzina zakończenia 19:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 59 Przysmaki i przekąski: zasady ich doboru i stosowania | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 17-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 17-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 59 Przysmaki i przekąski: zasady ich doboru i stosowania | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 17-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 59 Dieta psów w różnych okresach życia: szczenięta (w tym odkarmianie osesków), psy rosnące, dorosłe, geriatryczne, kastrowane, suki w ciąży i połogu | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 17-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 17-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 59 Dieta psów w różnych okresach życia: szczenięta (w tym odkarmianie osesków), psy rosnące, dorosłe, geriatryczne, kastrowane, suki w ciąży i połogu | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 17-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 59 Suplementy i dodatki dietetyczne | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 17-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:00 | Godzina zakończenia 18:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 17-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:45 | Godzina zakończenia 19:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 59 Suplementy i dodatki dietetyczne | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 17-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 19:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 59 Dieta BARF w żywieniu psa: zasady diety, rola i znaczenie suplementacji, zasady bilansowania mieszanek, wykonywanie i przechowywanie posiłków | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 25-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 02:30 |
Przedmiot / temat zajęć 24 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 25-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 17:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 25 z 59 Dieta BARF w żywieniu psa: zasady diety, rola i znaczenie suplementacji, zasady bilansowania mieszanek, wykonywanie i przechowywanie posiłków | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 25-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:30 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 02:30 |
Przedmiot / temat zajęć 26 z 59 Ocena kondycji pacjenta, obliczanie dawek pokarmowych i ustalanie kaloryczności karm, analiza składów i czytanie etykiet. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 07-08-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 02:30 |
Przedmiot / temat zajęć 27 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 07-08-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 17:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 28 z 59 Ocena kondycji pacjenta, obliczanie dawek pokarmowych i ustalanie kaloryczności karm, analiza składów i czytanie etykiet. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 07-08-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:30 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 02:30 |
Przedmiot / temat zajęć 29 z 59 Badania diagnostyczne pacjenta przed konsultacją dietetyczną. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 14-08-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 30 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 14-08-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 31 z 59 Badania diagnostyczne pacjenta przed konsultacją dietetyczną. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 14-08-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:00 | Godzina zakończenia 19:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 32 z 59 Choroby dietozależne: choroby nerek, trzustki, wątroby, jelit, przewodu pokarmowego, pęcherza moczowego, zębów i przyzębia. | Prowadzący lek. wet. Eliza Anna Niemczycka | Data realizacji zajęć 28-08-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć 33 z 59 Przerwa | Prowadzący lek. wet. Eliza Anna Niemczycka | Data realizacji zajęć 28-08-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 34 z 59 Choroby dietozależne: choroby nerek, trzustki, wątroby, jelit, przewodu pokarmowego, pęcherza moczowego, zębów i przyzębia. | Prowadzący lek. wet. Eliza Anna Niemczycka | Data realizacji zajęć 28-08-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:15 | Godzina zakończenia 20:15 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 35 z 59 Choroby dietozależne: nadczynność / niedoczynność tarczycy, cukrzyca, alergie i nietolerancje pokarmowe, choroby autoimmunologiczne. | Prowadzący lek. wet. Eliza Anna Niemczycka | Data realizacji zajęć 29-08-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć 36 z 59 Przerwa | Prowadzący lek. wet. Eliza Anna Niemczycka | Data realizacji zajęć 29-08-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 37 z 59 Choroby dietozależne: nadczynność / niedoczynność tarczycy, cukrzyca, alergie i nietolerancje pokarmowe, choroby autoimmunologiczne. | Prowadzący lek. wet. Eliza Anna Niemczycka | Data realizacji zajęć 29-08-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:15 | Godzina zakończenia 20:15 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 38 z 59 Badania diagnostyczne pacjenta przed konsultacją dietetyczną. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 04-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 39 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 04-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 40 z 59 Badania diagnostyczne pacjenta przed konsultacją dietetyczną. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 04-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:00 | Godzina zakończenia 19:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 41 z 59 Podstawy diagnostyki laboratoryjnej (w zakresie pozwalającym na interpretację wyników badań pacjentów) – głównie krew i mocz. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 18-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 18:45 | Liczba godzin 02:45 |
Przedmiot / temat zajęć 42 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 18-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:45 | Godzina zakończenia 19:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 43 z 59 Podstawy diagnostyki laboratoryjnej (w zakresie pozwalającym na interpretację wyników badań pacjentów) – głównie krew i mocz. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 18-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 19:15 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 44 z 59 Postępowanie dietetyczne z pacjentami chorymi – dobór właściwej terapii z uwzględnieniem diety i suplementacji. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 24-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 18:45 | Liczba godzin 02:45 |
Przedmiot / temat zajęć 45 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 24-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:45 | Godzina zakończenia 19:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 46 z 59 Postępowanie dietetyczne z pacjentami chorymi – dobór właściwej terapii z uwzględnieniem diety i suplementacji. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 24-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 19:15 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 47 z 59 Postępowanie dietetyczne z pacjentami chorymi – dobór właściwej terapii z uwzględnieniem diety i suplementacji. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 25-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć 48 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 25-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 49 z 59 Postępowanie dietetyczne z pacjentami chorymi – dobór właściwej terapii z uwzględnieniem diety i suplementacji. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 25-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:15 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć 50 z 59 Nadwaga i otyłość jako choroba cywilizacyjna współczesnych psów domowych. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 09-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 51 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 09-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 52 z 59 Nadwaga i otyłość jako choroba cywilizacyjna współczesnych psów domowych. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 09-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:00 | Godzina zakończenia 19:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 53 z 59 Behawioralnej aspekty żywienia: miejsce karmienia jako zasób, zmiana diety u psa, problemy behawioralne związane z jedzeniem (syndrom głodu, neofobia, walka o zasób, zajadanie nosy/stresu). | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 23-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 02:30 |
Przedmiot / temat zajęć 54 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 23-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 17:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 55 z 59 Behawioralnej aspekty żywienia: jedzenie jako element zabawy i treningu, dieta jako element pracy behawioralnej. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 23-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:30 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 02:30 |
Przedmiot / temat zajęć 56 z 59 Tworzenie zaleceń dla opiekunów, analiza przypadków dietetycznych, dobór właściwych rozwiązań terapeutycznych. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 06-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć 57 z 59 Przerwa | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 06-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 58 z 59 Tworzenie zaleceń dla opiekunów, analiza przypadków dietetycznych, dobór właściwych rozwiązań terapeutycznych. | Prowadzący Agata Horna-Kaptur | Data realizacji zajęć 06-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:15 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć 59 z 59 Walidacja | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 20-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:30 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 02:30 |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 7 200,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 7 200,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 86,75 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 86,75 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt walidacji brutto | Cena 0,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt walidacji netto | Cena 0,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt certyfikowania brutto | Cena 0,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt certyfikowania netto | Cena 0,00 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Agata Horna-Kaptur
od 4 lat pracuję na dietach domowych z psami chorymi i zdrowymi oraz zdrowymi kotami.
Studiowałam biologię od 2010 roku na Uniwersytecie J. Kochanowskiego w Kielcach (licencjat), później magisterskie studia na UJ w Krakowie na tym samym kierunku.
Ukończyłam kursy:
Dietetyka weterynaryjna organizowany przez (Akademia Zdrowia Łódź).
Dietetyka zwierząt, prawidłowe żywienie psów (Uniqskills i Animal Expert).
Żywienie naturalne psów wg metody BARF (Agnieszka Królak).
Interpretacja wyników badań krwi psów i kotów (M. Firlej-Oliwa).
Żywienie psów w chorobach (Danuta Sawicka).
Pies z problemami ortopedycznymi (Danuta Sawicka).
Zdrowe żywienie kotów (M. Biegańska-Hendryk).
Brałam też udział w wielu mniejszych szkoleniach:
Profilaktyka i higiena jamy ustnej psów i kotów.
Dlaczego mój zwierzak się drapie?
Czy karmić psa surowym mięsem?
Uczestniczyłam m.in w konferencji UR: Postępowanie dietetyczne i diagnostyka chorób układu pokarmowego psów i kotów na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie, regularnie uczestniczę w różnych mniejszych webinarach. Współpracuję z jednym z gabinetów weterynaryjnych z Kielc.
lek. wet. Eliza Anna Niemczycka
W 2012 roku ukonczyła Wydział Medycyny Weterynaryjnej na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie, uzyskując tytuł lekarza weterynarii. Następnie podjęła pracę jako lekarz weterynarii i pracownik naukowo-dydaktyczny w Chirurgische Tierklinik na Uniwersytecie w Lipsku (Niemcy).
Od 2013 roku zatrudniona w Katedrze Toksykologii Wydziału Farmaceutycznego Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellonskiego w Krakowie, gdzie kształci przyszłych lekarzy weterynarii na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej (porozumienie między UR a UJ) – wykłada przedmioty: toksykologia weterynaryjna oraz farmacja weterynaryjna.
W latach 2019-2022 wykładała przedmiot: etologia zwierząt domowych na kierunku Psychologia Stosowana Zwierząt na Wydziale Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego. Od 2024 roku pełni funkcję kierownika kierunku Behawiorystyka i Psychologia Zwierząt na Akademii Ekonomiczno-Humanistycznej w Warszawie, wykładając przedmioty: dobrostan zwierząt, anatomia i fizjologia zwierząt oraz etologia zwierząt.
Jako szkoleniowiec pracuje od 2015 roku, prowadząc zajęcia dla lekarzy weterynarii i innych grup zawodowo związanych ze zwierzętami, a takze dla włascicieli i opiekunow zwierząt (np. szkolenie Toksykologia weterynaryjna psów i kotów w praktyce – metody diagnostyczne i protokoły postępowania w przypadku różnych rodzajów zatruć: Forum Media, 28-29.10.2024). Jest autorką ponad 400 publikacji fachowych.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały szkoleniowe w formie elektronicznej.
Warunki uczestnictwa
Ukończenie 18 lat życia lub złożenie organizatorowi oświadczenia rodzica/opiekuna prawnego o zgodzie na uczestnictwo w kursie.
Informacje dodatkowe
Informacje organizacyjne
- O przyjęciu na kurs decyduje kolejność nadesłanych zgłoszeń i wpłata zaliczki.
- Na ok. 10 dni przed rozpoczęciem kursu organizator przesyła szczegółowy harmonogram.
- Na 24 godzin przed rozpoczęciem kursu organizator przesyła dostęp do Strefy Studenta, w której znajdują się materiały, nagrania oraz link do zajęć ONLINE.
- Link jest niezmienny przez cały okres trwania kursu.
- Warunkiem otrzymania maila z dostępem jest opłacenie kursu w całości.
- Wszyscy kursanci otrzymują dostęp do nagranych wykładów online na okres do 3 mies. po zakończonym kursie.
- Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia lub zmiany jego terminu, jeśli liczba uczestników będzie mniejsza niż wymagana lub jeśli wystąpi sytuacja losowa/siła wyższa.
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Zajęcia online prowadzone są w czasie rzeczywistym za pośrednictwem platformy ClickMeeting i są rejestrowane w formie nagrań. Warunkiem uczestnictwa jest posiadanie dostępu do Internetu.
Wykłady online odbywają się na platformie ClickMeeting.
Wymagania, które muszą zostać spełnione:
- Procesor dwurdzeniowy 2GHz lub lepszy (zalecany czterordzeniowy);
- 2GB pamięci RAM (zalecane 4GB lub więcej);
- System operacyjny taki jak Windows 10 (zalecany Windows 11), Mac OS wersja 13 (zalecana najnowsza wersja), Linux, Chrome OS.
Ponieważ ClickMeeting jest platformą opartą na przeglądarce, wymagane jest korzystanie z Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge (Chromium), Yandex lub Opera. Pamiętaj, aby korzystać z najaktualniejszej oficjalnej wersji wybranej przeglądarki.