Efektywność Osobista i Menadżerska w Pracy - BIOHACKING w praktyce - MODUŁ II
Efektywność Osobista i Menadżerska w Pracy - BIOHACKING w praktyce - MODUŁ II
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaZdrowie i medycyna / Psychologia i rozwój osobisty
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie skierowane jest do właścicieli firm, pracowników firm, menadżerów, osób prywatnych, którzy chcieliby pogłębić swoją wiedzę z zakresu BIOHACKINGU
Usługa skierowana do uczestników programu Małopolski pociąg do kariery oraz Nowy start w Małopolsce z EURESem.
- Minimalna liczba uczestników2
- Maksymalna liczba uczestników50
- Data zakończenia rekrutacji14-05-2025
- Forma prowadzenia usługizdalna w czasie rzeczywistym
- Liczba godzin usługi12
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie "Efektywność Osobista i Menadżerska w Pracy - BIOHACKING w praktyce - MODUŁ II" ma na celu zapoznanie uczestników z podstawowymi zasadami żywienia oraz fizjologią organizmu w kontekście poprawy zdrowia fizycznego i psychicznego oraz zwiększenia zdolności kognitywnych. Uczestnicy będą zdolni do świadomego podejmowania decyzji żywieniowych oraz wyboru odpowiednich produktów, aby wspierać efektywność osobistą i menadżerską w pracy poprzez biohacking.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Charakteryzuje rolę diety w biohackingu | Kryteria weryfikacji - wyjaśnia w jaki sposób dieta wpływa na funkcjonowanie mózgu i zdolności kognitywne - opisuje korzyści płynące z odpowiedniego odżywiania dla zdrowia psychicznego i fizycznego - przedstawia przykłady dietetycznych interwencji, które mogą poprawić wydajność umysłową | Metoda walidacji Test teoretyczny z wynikiem generowanym automatycznie |
Efekty uczenia się Definiuje podstawową wiedzę z dietetyki i fizjologii | Kryteria weryfikacji - wymienia podstawowe makro i mikroskładniki odżywcze oraz ich rolę w organizmie- tłumaczy procesy fizjologiczne związane z przyswajaniem i wykorzystaniem składników odżywczych | Metoda walidacji Test teoretyczny z wynikiem generowanym automatycznie |
Efekty uczenia się Identyfikuje błędy żywieniowe | Kryteria weryfikacji - rozpoznaje najczęstsze błędy żywieniowe, takie jak niedobory i nadmiary poszczególnych składników- analizuje skutki zdrowotne wynikające z nieprawidłowych nawyków żywieniowych - proponuje sposoby korekty błędów żywieniowych w celu poprawy zdrowia fizycznego i psychicznego | Metoda walidacji Test teoretyczny z wynikiem generowanym automatycznie |
Efekty uczenia się Analizuje modele dietetyczne | Kryteria weryfikacji - porównuje różne modele dietetyczne pod kątem ich wpływu na zdrowie i zdolności kognitywne- ocenia zalety i wady popularnych diet, takich jak dieta ketogeniczna, wegańska - formułuje rekomendacje dotyczące wyboru odpowiedniego modelu dietetycznego w zależności od indywidualnych potrzeb | Metoda walidacji Test teoretyczny z wynikiem generowanym automatycznie |
Efekty uczenia się Dobiera odpowiednie produkty spożywcze | Kryteria weryfikacji - tworzy listę produktów bogatych w tłuszcze, białka i węglowodany korzystne dla funkcjonowania mózgu- identyfikuje produkty spożywcze, które należy unikać w celu utrzymania wysokiej wydajności kognitywnej - proponuje zdrowe alternatywy dla powszechnie spożywanych, mniej korzystnych produktów | Metoda walidacji Test teoretyczny z wynikiem generowanym automatycznie |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Szkolenie kierowane jest do: Przedsiębiorcy, właściciele firm , pracownicy wyższego i niższego szczebla.
Szkolenie będzie prowadzone w formie wykładu z angażowaniem uczestników w formie pytań, zadań oraz ankiet przesyłanych podczas trwania szkolenia wykonywanych indywidualnie przez każdego uczestnika.
Usługa prowadzona jest w trybie godzin dydaktycznych (45 minut). Przerwy nie są wliczane w koszt usługi.
W ostatnim dniu szkolenia zostanie przeprowadzona walidacja w formie testu teoretycznego, który odbędzie się zdalnie.
1. Biohacking a żywienie - rola odpowiedniej diety w procesie rozwoju swoich możliwości kognitywnych
2. Podstawy dietetyki i fizjologii organizmu jako baza do świadomego podejścia do rozwoju swoich możliwości kognitywnych
3. Najczęstsze błędy żywieniowe w kontekście utrzymania zdrowia fizycznego oraz psychicznego
4. Analiza najpopularniejszych modeli dietetycznych w kontekście poprawy stanu zdrowia oraz zwiększenia zdolności kognitywnych w pracy
5. Tłuszcze w diecie - niezbędne paliwo dla naszego organizmu. Produkty zalecane i niezalecane w kontekście dbałości o zdolności kognitywne
6. Białko w diecie - niezbędne paliwo i budulec dla naszego organizmu. Produkty zalecane i niezalecane w kontekście dbałości o zdolności kognitywne
7. Węglowodany w diecie - niezbędne paliwo dla naszego organizmu. Produkty zalecane i niezalecane w kontekście dbałości o zdolności kognitywne
8. Dobre produkty "gotowe" dostępne w sklepach - propozycje praktycznych rozwiązań w biohackingu i pracy
9. Podsumowanie poznanych wiadomości. Blok pytań i odpowiedzi.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 18 Rozpoczęcie szkolenia MODUŁ II, przywitanie, wprowadzenie, omówienie tematów | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 15-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 18 Przerwa | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 15-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 17:50 | Liczba godzin 00:05 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 18 Biohacking a żywienie - rola odpowiedniej diety w procesie rozwoju możliwości kognitywnych | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 15-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:50 | Godzina zakończenia 18:35 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 18 Podstawy dietetyki i fizjologii organizmu jako baza do świadomego podejścia do rozwoju możliwości kognitywnych | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 15-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:35 | Godzina zakończenia 19:20 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 18 Przerwa | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 15-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 19:20 | Godzina zakończenia 19:25 | Liczba godzin 00:05 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 18 Najczęstsze błędy żywieniowe w kontekście zdrowia fizycznego i psychicznego | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 15-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 19:25 | Godzina zakończenia 20:10 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 18 Analiza modeli dietetycznych w kontekście zdrowia i zdolności kognitywnych | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 20-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 18 Przerwa | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 20-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 17:50 | Liczba godzin 00:05 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 18 Węglowodany w diecie – produkty zalecane i niezalecane dla zdolności kognitywnych | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 20-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:50 | Godzina zakończenia 18:35 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 18 Białko w diecie – produkty zalecane i niezalecane dla zdolności kognitywnych | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 20-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:35 | Godzina zakończenia 19:20 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 18 Przerwa | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 20-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 19:20 | Godzina zakończenia 19:25 | Liczba godzin 00:05 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 18 Tłuszcze w diecie – produkty zalecane i niezalecane dla zdolności kognitywnych | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 20-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 19:25 | Godzina zakończenia 20:10 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 18 Dobre produkty 'gotowe' – praktyczne rozwiązania w biohackingu i pracy | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 22-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 18 Przerwa | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 22-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 17:50 | Liczba godzin 00:05 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 18 Dobre produkty 'gotowe' – praktyczne rozwiązania w biohackingu i pracy c.d | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 22-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:50 | Godzina zakończenia 18:35 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 18 „Mikroelementy i witaminy – ich wpływ na funkcje poznawcze i samopoczucie | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 22-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:35 | Godzina zakończenia 19:20 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 18 Test teoretyczny online z odpowiedziami generowanymi automatycznie przeprowadzony w ramach walidacji | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 22-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 19:20 | Godzina zakończenia 19:35 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 18 Sesja Q&A - zakończenie i podsumowanie szkolenia | Prowadzący Szymon Cisowski | Data realizacji zajęć 22-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 19:35 | Godzina zakończenia 20:05 | Liczba godzin 00:30 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 080,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 080,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto90,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto90,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Szymon Cisowski
Moje doświadczenie zawodowe jest równie różnorodne, obejmując pracę w wojsku, gdzie nauczyłem się dyscypliny, organizacji i współpracy zespołowej, oraz w call center, gdzie doskonaliłem umiejętności obsługi klienta i komunikacji interpersonalnej. Te doświadczenia ukształtowały moje podejście do pracy, czyniąc mnie niezawodnym i gotowym do działania w trudnych sytuacjach.
Od września 2022 roku pełnię rolę moderatora grupy internetowej WK Dzik, gdzie nie tylko moderuję treści, ale także bezpłatnie doradzam w kwestiach żywienia i treningu. Prowadzę również profil na Instagramie (@strongmind_szymoncisowski), gdzie dzielę się wiedzą na temat żywienia sportowców i zdrowego stylu życia.
Moje zainteresowania koncentrują się na dietetyce, zdrowym odżywianiu i suplementacji, a codziennie pogłębiam swoją wiedzę poprzez kursy, książki medyczne oraz powtórki materiału z uczelni. Dążę do tego, aby być na bieżąco z najnowszymi trendami i badaniami w dziedzinie dietetyki.
Adrian Sajdak
Jestem jednocześnie przedsiębiorcą prowadzącym od 2015 roku kilka własnych firm w różnych sektorach gospodarki, przez co nabyłem szeroko zakrojonych umiejętności związanych z marketingiem, sprzedażą i wieloma umiejętnościami związanymi z każdą z branż, w których prowadzę z sukcesami swoje biznesy.
W życiu codziennym i w kontekście zawodowym koncentruję się na zagadnieniach związanych z biohackingiem - i przede wszystkim z tym zbiorem metod poprawiających efektywność i skuteczność w życiu codziennym oraz w pracy. Jako praktyk w dziedzinie oraz osoba przez wiele lat zajmująca się profilaktyką zdrowia przekazuję wiedzę w sposób prosty i możliwy do wdrożenia podczas usługi szkoleniowej.
Jestem członkiem Klastra LIFE SCIENCE, który zrzesza firmy i organizacje prowadzące badania w kontekście biohackingu.
W ciągu 10 lat działalności szkoleniowej wypracowałem sobie mocną markę w wielu branżach, a ponad 2700 godzin przeprowadzonych w karierze szkoleniowca i stale wracający pod moje skrzydła kursanci są tego najlepszym dowodem.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Prezentacja multimedialna.
E-book tematyczny dopasowany do omawianej wiedzy.
Warunki uczestnictwa
Od uczestników szkolenia nie są wymagane żadne umiejętności ani doświadczenie. Wymagane są jedynie podstawowe umiejętności komunikacyjne i obsługi komputera.
Usługa prowadzona z użyciem metod aktywizujących uczestników.
Informacje dodatkowe
Oferujemy organizację tego i innych dofinansowanych usług w formule zamkniętej. W takiej sytuacji usługa jest dostosowywana do życzeń konkretnego Klienta, a przyjęte rozwiązania opierają się na analizie potrzeb danego przedsiębiorstwa. Serdecznie zapraszamy do współpracy przy tworzeniu własnych rozwiązań szkoleniowych oraz doradczych, służymy wsparciem w doborze tematyki i ekspertów prowadzących.
Oferujemy kompleksowe wsparcie w pozyskaniu DOFINANSOWANIA na tę usługę (i inne z naszej oferty). Zapraszamy do kontaktu.
Przed zgłoszeniem na usługę prosimy o kontakt celem potwierdzenia dostępności wolnych miejsc / gwarancji terminu.
Pomoc techniczna w trakcie szkolenia pod numerem telefonu 794 412 212
Zawarto umowę z WUP Kraków na rozliczanie Usług z wykorzystaniem elektronicznych bonów szkoleniowych w ramach projektu „Małopolski pociąg do kariery – sezon 1” i/lub „Nowy start w Małopolsce z EURESem
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania
Materiały multimedialne
Dokumenty do pobrania
Warunki techniczne
Warunki techniczne
MINIMALNE WYMAGANIA TECHNICZNE:
- Procesor 2-rdzeniowy 2GHz lub lepszy (zalecany 4-rdzeniowy); - 2GB pamięci RAM (zalecane 4GB)
- System operacyjny Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS wersja 10.13 (zalecana najnowsza wersja) - Przeglądarka internetowa Google Chrome (zalecana), Mozilla Firefox lub Safari (zaktualizowane do najnowszej wersji)
- Stałe łącze internetowe o prędkości 1,5 Mbps (zalecane 2,5 Mbps z obrazem w jakości HD) - kamera, mikrofon oraz głośniki lub słuchawki - wbudowane lub zewnętrzne
Aplikacja ZOOM jest kompatybilna ze wszystkimi urządzeniami stacjonarnymi oraz mobilnymi (tj. laptop, tablet, telefon komórkowy)