Język angielski na poziomie B1 - w tym "zielone kompetencje" - zajęcia indywidualne
Język angielski na poziomie B1 - w tym "zielone kompetencje" - zajęcia indywidualne
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaJęzyki / Angielski
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Usługa szkoleniowa skierowana jest do osób z branży spożywczej, które opanowały już podstawy języka angielskiego na poziomie B1 i chcą rozwijać swoje umiejętności, aby posługiwać się językiem biznesowym i technicznym z partnerami z innych krajów w celu pozyskiwania specjalistycznej wiedzy na temat nowych rozwiązań proekologicznych w branży gospodarki mleczarskiej.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników1
- Data zakończenia rekrutacji04-06-2025
- Forma prowadzenia usługizdalna w czasie rzeczywistym
- Liczba godzin usługi25
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Opanowanie języka na poziomie niższym średniozaawansowanym – B1.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się W zakresie posługiwania się językiem mówionym uczestnik:- przeprowadza rozmowy biznesowe i spotkania handlowe w języku angielskim z partnerami z sektora związanego z zieloną transformacją w branży spożywczej, - negocjuje w języku angielskim z klientami z sektora związanego z branżą mleczarską. - używa struktur słownikowych przewidzianych dla poziomu CEFR B1 z uwzględnieniem języka biznesu i zielonej transformacji, używa struktur gramatycznych charakterystycznych dla poziomu CEFR B1. - przeprowadza rozmowy biznesowe i spotkania handlowe w języku angielskim z partnerami z sektora branży spożywczej, - negocjuje w języku angielskim z klientami z branży spożywczej. | Kryteria weryfikacji Uczestnik planuje i przeprowadzasymulowane rozmowy, w tym rozmowy o pracę, spotkania biznesowe i negocjacje obejmujące sektor branży spożywczej w języku angielskim. Weryfikacja zostanie przeprowadzona na poziomie B1 zgodnie z CEFR (The Common European Framework of Reference for Languages), określający międzynarodowy standard umiejętności językowych. | Metoda walidacji Test teoretyczny z wynikiem generowanym automatycznie |
Efekty uczenia się W zakresie umiejętności słuchania ze zrozumieniem uczestnik:- potrafi zrozumieć główne informacje z komunikatów i wiadomości przekazywanych ustnie, - potrafi zrozumieć często używane słowa i wyrażenia na temat zielonej transformacji w branży spożywczej. | Kryteria weryfikacji Uczestnik analizuje rozmowy, spotkania, negocjacje na tematy związane z zieloną transformacją prowadzone w językuangielskim. Weryfikacja zostanie przeprowadzona na poziomie B1 zgodnie z CEFR (The Common European Framework of Reference for Languages). | Metoda walidacji Test teoretyczny z wynikiem generowanym automatycznie |
Efekty uczenia się W zakresie komunikowania się językiem pisanym uczestnik:- potrafi zanotować i przekazać na piśmie informacje związane ze środowiskiem pracy oraz sektorem zielonym, - potrafi prowadzić korespondencję handlową, międzynarodową w obszarze sektora ogólnego oraz zielonego. | Kryteria weryfikacji Uczestnik pisze krótkie i dłuższe formy wypowiedzi, głównie e-maile odbiorców międzynarodowych, uwzględniając szczegóływspółpracy. Weryfikacja zostanie przeprowadzona na poziomie B1 zgodnie z CEFR (The Common European Framework of Reference for Languages). | Metoda walidacji Test teoretyczny z wynikiem generowanym automatycznie |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Szkolenie adresowane jest do osób, którzy chcą doskonalić swoje umiejętności płynnego komunikowania się w języku angielskim na poziomie B1 w środowisku pracy oraz sytuacjach zawodowych w sektorze związanym z zieloną transformacją w branży spożywczej. W trakcie takich zajęć nacisk położony jest na komunikację werbalną, więc uczący bardzo szybko przyzwyczajają się do swobodnego mówienia w języku angielskim.
Zajęcia odbywają się w trybie indywidualnym według harmonogramu. Usługa jest realizowana w godzinach dydaktycznych. Zajęcia będą prowadzone przez nauczycieli, którzy mają długoletnie doświadczenie w nauczaniu metodami komunikatywnymi, dzięki czemu efektywna nauka jest gwarantowana.
Zajęcia są prowadzone metodą komunikacyjną skupiającą się głównie na mówieniu, co pomaga utrwalić słownictwo i gramatykę z języka angielskiego w oparciu o autentyczne konteksty. Kurs opiera się na biznesowych zagadnieniach, filmach, dialogach, case studies, oraz interesujących artykułach obejmujących zakresem słownictwo ogólne oraz z zakresu zielonej transformacji w branży spożywczej. Ponadto, kurs będzie dostosowany do biznesowych potrzeb uczestników, potrzeby doskonalenia ich umiejętności komunikacyjnych i poszerzania zakresu słownictwa.
Po zakończeniu kursu uczestnicy będą mieli przeprowadzony test wiedzy w ramie czasowej 45 min wg poziomu kształcenia przeprowadzonego kursu (B1) w celu weryfikacji efektów kształcenia.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto4 950,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto4 950,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto198,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto198,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Agata Romańska
Doświadczenie w prowadzeniu kursów dofinansowywanych z funduszy unijnych, doradztwie w zakresie przygotowywania do pracy w j.angielskim (przygotowywanie do rozmowy kwalifikacyjnej, konstruowanie CV i listu motywacyjnego), prowadzenie usług lingwistycznych dla firm i instytucji, w tym audytu językowego
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały elektroniczne i papierowe opracowane przez prowadzącego szkolenie.
Informacje dodatkowe
Harmonogram zajęć zostanie ustalony wspólnie między uczestnikiem a osobą prowadzącą minimum tydzień przed rozpoczęciem.
W szkoleniu mogą wziąć udział osoby z projektu Małopolski Pociąg do Kariery, Marr Bony Nowa Perspektywa, Kierunek-Rozwój oraz osoby spoza projektu. Prosimy o kontakt w sprawie szczegółów.
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania
Materiały multimedialne
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Komputer/urządzenie mobilne z dostępem do Internetu oraz kamerą.