Kucharz/szef kuchni - nowoczesna gastronomia
Możliwość dofinansowania
Kucharz/szef kuchni - nowoczesna gastronomia
Numer usługi 2025/03/19/162229/2634322
5 800,00 PLN
brutto
5 800,00 PLNnetto
145,00 PLNbrutto/h
145,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Osoby pragnące zdobyć lub zwiększyć kwalifikacje w zakresie gastronomicznym.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji25-05-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi40
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat ICVC - SURE (Standard Usług Rozwojowych w Edukacji): Norma zarządzania jakością w zakresie świadczenia usług rozwojowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest dostarczenie uczestnikom kompleksowej wiedzy i praktycznych umiejętności niezbędnych do skutecznego funkcjonowania jako kucharz w różnych kontekstach gastronomicznych. Uczestnicy szkolenia będą zdolni do samodzielnego przygotowywania wysokiej jakości potraw, stosując zaawansowane techniki kulinarno-gastronomiczne, zarządzania kuchnią oraz świadczenia usług kulinarne zgodnie z najwyższymi standardami branżowymi.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik samodzielnie potrafi organizować miejsce pracy na stanowisku kucharz. Przygotowuje potrawy z zachowaniem zasad bezpieczeństwa i higieny | Kryteria weryfikacji - Tworzy potrawy dla osób z różnym rodzaje schorzeń- Tworzy zbilansowane diety wedle kaloryczności - Organizuje samodzielnie stanowisko - Tworzy nowe receptury | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Inne kwalifikacje
Uznane kwalifikacje
Pytanie 1. Czy wydany dokument jest potwierdzeniem uzyskania kwalifikacji w zawodzie?
Certyfikat ICVC jest wydawany osobom, które zdały Egzamin ICVC weryfikujący ich kwalifikacje do wykonywania zawodu
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza uprawnienia do wykonywania zawodu na danym stanowisku (tzw. uprawnienia stanowiskowe) i jest wydawany po przeprowadzeniu walidacji?
Dokument nadaje kwalifikacje do wykonywania pracy na stanowisku kucharza
Pytanie 4. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kwalifikacji jest rozpoznawalny i uznawalny w danej branży/sektorze (czy certyfikat otrzymał pozytywne rekomendacje od co najmniej 5 pracodawców danej branży/ sektorów lub związku branżowego, zrzeszającego pracodawców danej branży/sektorów)?
Dokument jest rozpoznawalny i uznawany w danej branży
Informacje
- Podstawa prawna dla Podmiotów / kategorii Podmiotówuprawnionych do wydawania dokumentów potwierdzających uzyskanie kwalifikacji, w tym w zawodzie
- Nazwa/Kategoria Podmiotu prowadzącego walidacjęICVC Certyfikacja Sp. z o.o.
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURTak
- Nazwa/Kategoria Podmiotu certyfikującegoICVC Certyfikacja Sp. z o.o.
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURNie
Program
Program
- Organizacja pracy na stanowisku KUCHARZ/SZEF KUCHNI
- Bezpieczeństwo i higiena pracy, ochrona przeciwpożarowa, ochrona środowiska i ergonomia
- Stosowanie środków ochrony indywidualnej i zbiorowej
- Surowce, dodatki do żywności i materiały pomocnicze stosowane w produkcji gastronomicznej
- Maszyn, urządzenia i sprzęt stosowany w produkcji gastronomicznej
- Klasyfikacja żywności
- Zasad racjonalnego żywienia w zależności od trwałości, pochodzenia, wartości odżywczej i przydatności kulinarnej
- Metody utrwalania żywności, przechowywania i obróbki termicznej artykułów spożywczych
- Stosowania receptur gastronomicznych
- Metody i techniki sporządzania potraw i napojów
- Sporządzanie półproduktów oraz potraw i napojów
- Sprzęt i urządzenia do sporządzania i ekspedycji potraw i napojów, zasady doboru zastawy stołowej do ekspedycji potraw i napojów
- Porcjowanie, dekorowanie i wydawania potraw i napojów
- Zarządzanie czasem pracy
- Zasady pracy w zespole
- Kreaowanie właściwej postawy etycznej
- Nauka dbania o własny rozwój zawodowy
Szkolenie trwa 40 godzin dydaktycznych (1 godz. = 45 minut)
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 6
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 6 Dzień 1 szkolenia | Prowadzący Anna Michta | Data realizacji zajęć 26-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 06:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 6 Dzień 2 szkolenia | Prowadzący Anna Michta | Data realizacji zajęć 27-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 06:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 6 Dzień 3 szkolenia | Prowadzący Anna Michta | Data realizacji zajęć 28-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 06:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 6 Dzień 4 szkolenia | Prowadzący Anna Michta | Data realizacji zajęć 29-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 06:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 6 Dzień 5 szkolenia | Prowadzący Anna Michta | Data realizacji zajęć 30-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 05:45 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 6 Walidacja | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 30-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto5 800,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto5 800,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto145,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto145,00 PLN
- W tym koszt walidacji brutto250,00 PLN
- W tym koszt walidacji netto250,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania brutto250,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania netto250,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Anna Michta
Doświadczony trener oraz kierownik działu żywienia z praktyczną wiedzą z zakresu coachingu i mentoringu. Trener posiada udokumentowaną znajomość zagadnień merytorycznych oraz doświadczenie w kształceniu w branży gastronomicznej. Technik żywienia z doświadczeniem w zakresie planowania i przygotowywania żywienia zbiorowego. Absolwentka technikum gastronomicznego oraz dietetyki zwracająca szczególną uwagę na jakość planowanych i przygotowywanych posiłków. Zaangażowana w kompleksowe wdrażanie systemu HACCP.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
skrypt, teczka, długopis
Adres
Adres
ul. Aleja Niepodległości 63
27-200 Starachowice
woj. świętokrzyskie
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe
Kontakt
Kontakt
Paulina Gębura
E-mail
szkolenia.kadr@gmail.com
Telefon
(+48) 886 327 333