PERFUMIARSTWO - studia podyplomowe
PERFUMIARSTWO - studia podyplomowe
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaZdrowie i medycyna / Medycyna estetyczna i kosmetologia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Studia podyplomowe na kierunku
Perfumiarstwo
kierowane są :
- do osób posiadających wykształcenie wyższe ( ukończone studia I lub II stopnia)
- Minimalna liczba uczestników15
- Maksymalna liczba uczestników18
- Data zakończenia rekrutacji31-10-2025
- Forma prowadzenia usługimieszana (stacjonarna połączona z usługą zdalną)
- Liczba godzin usługi388
- Podstawa uzyskania wpisu do BURart. 163 ust. 1 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 742, z późn. zm.)
- Zakres uprawnieńProwadzwnie kształcenia na studiach I i II stopnia i studiach podyplomowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem kształcenia na kierunku perfumiarstwo jest przygotowanie słuchaczy do pracy w branży perfumeryjnej poprzez rozwijanie umiejętności tworzenia i analizy zapachów. Kształcenie na tym kierunku ma na celu wykształcenie specjalistów zdolnych do tworzenia unikalnych kompozycji zapachowych, które odpowiadają na potrzeby rynku i konsumentów.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Wiedza:- zna i charakteryzuje technologie i zasady produkcji wyrobów i produktów perfumeryjnych; - posiada wiedzę o surowcach i komponentach kompozycji zapachowych, procesach ich pozyskiwania oraz cechach fizykochemicznych; - zna poszczególne etapy projektowania wyrobu i produktu perfumeryjnego oraz wprowadzania nowego produktu na rynek. | Kryteria weryfikacji Zdobyta wiedza jest weryfikowana podczas zaliczeń i egzaminów w formie pisemnej lub ustnej | Metoda walidacji Test teoretyczny z wynikiem generowanym automatycznie |
Efekty uczenia się Umiejętności:- posługuje się aparaturą laboratoryjną; - prawidłowo analizuje i ocenia jakość wyrobów i produktów perfumeryjnych; | Kryteria weryfikacji Zdobyte umiejętności weryfikowane są podczas wykonywania zadań zleconych przez prowadzącego w trakcie zajęć ćwiczeniowych i laboratoryjnych | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Kompetencje społeczne:- ustala cel/ rezultat działań w zakresie produkcji/ technologii produktów perfumeryjnych; - współdziała i pracuje w grupie, przyjmując w niej różne role | Kryteria weryfikacji Zdobyte kompetencje społeczne weryfikowane są podczas wykonywania zadań zleconych przez prowadzącego w trakcie zajęć ćwiczeniowych i laboratoryjnych | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
SEMESTR I
lp. | moduł | rygor | ECTS | wyk. | ćw. | inne | liczba godzin |
1. | Budowa, fizjologia narządu węchu i olfaktologia | Z | 2 | x | 12 | ||
2. | Wprowadzenie do perfumiarstwa | Z | 3 | x | 16 | ||
3. | Sensoryka | Z | 3 | x | 16 | ||
4. | Syntetyczne i naturalne substancje zapachowe | E | 5 | x | x | x | 46 |
5. | Tworzenie i receptura kompozycji zapachowych | E | 6 | x | x | x | 46 |
6. | Fizykochemia kompozycji i produktów zapachowych | E | 6 | x | x | x | 42 |
7. | Jakość i bezpieczeństwo produktu perfumeryjnego | Z | 5 | x | x | 24 | |
8. | BHP | Z/ BO | 0 | x | 4 |
SEMESTR II
lp. | moduł | rygor | ECTS | wyk | ćw. | inne | liczba godzin |
1. | Przemysłowa produkcja i technologia kompozycji zapachowych | E | 6 | x | x | 30 | |
2. | Badanie i ocena surowców i komponentów kompozycji zapachowych | E | 6 | x | x | x | 42 |
3. | Analiza i ocena jakości wyrobów i produktów perfumeryjnych | Z | 6 | x | x | x | 42 |
4. | Analiza sensoryczna i psychosensoryka | Z | 4 | x | x | 20 | |
5. | Branding i rynek wyrobów i produktów perfumeryjnych | Z | 4 | x | x | 24 | |
6. | Marketing w obrocie wyrobami perfumeryjnymi | Z | 4 | x | x | 24 |
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto14 000,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto14 000,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto36,08 PLN
- Koszt osobogodziny netto36,08 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Agnieszka Stateczna-Mędrek
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Słuchacze studiów podyplomowych otrzymują dostęp do w pełni wyposażonych sal ćwiczeniowych i laboratoryjnych zarówno w specjalistyczny sprzęt, narzędzia i kosmetyki niezbędne do przeprowadzenia zajęć o charakterze praktycznych.
Otrzymują również całodobowy dostęp do wirtualnego dziekanatu, za pośrednictwem którego mają wgląd w plan zajęć, oceny, finanse, ogłoszenia i informacje przekazywane przez administrację Uczelni oraz wykładowców.
Warunki uczestnictwa
W procesie rekrutacji biorą udział osoby, które założyły konto w systemie e-dziekanat za pośrednictwem strony Uczelni (https://e-dziekanat.wsiiz.pl/Rekrutacja/RKonto/Register) oraz dostarczą do Biura Zespołu ds. Rekrutacji wszystkie wymagane dokumenty.
Szczegółowe informacje znajdują się na stronie www.wsiiz.pl w zakładce REKRUTACJA/ PROCES REKRUTACJI
Warunki techniczne
Warunki techniczne
W związku z tym, że część zajęć odbywa się z wykorzystaniem technik i metod kształcenia na odległość za pośrednictwem platformy Clikmeeting słuchacz powinien posiadać urządzenie z dostępem do internetu ( komputer, tablet, telefon).
Adres
Adres
Zajęcia praktyczne prowadzone są stacjonarnie w siedzibie Uczelni , natomiast wykłady/ ćwiczenia audytoryjne/ ćwiczenia warsztatowe prowadzone są z wykorzystaniem technik kształcenia na odległość za pośrednictwem platformy Clickmeeting.
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi