ISO - Doradztwo wraz z wdrożeniem Systemu Zarządzania Środowiskowego ISO 14001:2015 dla branży produkcyjnej/ magazynowej /spożywczej
ISO - Doradztwo wraz z wdrożeniem Systemu Zarządzania Środowiskowego ISO 14001:2015 dla branży produkcyjnej/ magazynowej /spożywczej
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaBiznes / Zarządzanie przedsiębiorstwem
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Usługa skierowana jest do kadry właścicielskiej, kierowniczej i menadżerskiej, a także pracowników przedsiębiorstw produkcyjnych, magazynowych, branży spożywczej, zainteresowanych wdrożeniem Systemu Zarządzania Środowiskowego ISO 14001:2015
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników1
- Data zakończenia rekrutacji07-02-2025
- Forma prowadzenia usługimieszana (stacjonarna połączona z usługą zdalną)
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Zdobycie przez uczestników wiedzy, umiejętności i kompetencji w dalszym rozwijaniu i utrzymywaniu Systemu Zarządzania ŚrodowiskowegoEfekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Charakteryzuje się samodzielnym zarządzaniem środowiskowym w firmiewg normy ISO 14001:2015. | Kryteria weryfikacji ocenia się za pomocą uzyskania certyfikacji | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Cel biznesowy
Usługa skierowana jest do kadry właścicielskiej, kierowniczej i menadżerskiej, a także pracowników przedsiębiorstw produkcyjnych, magazynowych, branży spożywczej, zainteresowanych wdrożeniem Systemu Zarządzania Środowiskowego ISO 14001:2015Efekt usługi
Uzyskanie Certyfikacji
Metoda potwierdzenia osiągnięcia efektu usługi
Audyt zewnętrzny
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kwalifikacje zarejestrowane w Zintegrowanym Rejestrze Kwalifikacji
- KwalifikacjeWspieranie przedsiębiorców w opracowaniu i rozwoju projektów biznesowych
- Kod kwalifikacji w Zintegrowanym Rejestrze Kwalifikacji
- Nazwa/Kategoria Podmiotu prowadzącego walidacjęUDT
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURNie
- Nazwa/Kategoria Podmiotu certyfikującegoUDT
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURNie
Program
Program
A. Audyt zerowy
B. Przygotowanie i dostosowanie dokumentacji do organizacji
- Polityka Środowiskowa
- Zestaw procedur,
- Zestaw niezbędnych formularzy i zapisów,
- Karty procesów
C. Wsparcie we wdrożeniu
D. Etap certyfikacji następuje około po pół roku działania SZŚ w przedsiębiorstwie. Audyt certyfikujący wykonywany jest przez jednostkę certyfikującą posiadającą odpowiednie akredytacje.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 2 Audyt zero | Prowadzący Aneta Makowiecka | Data realizacji zajęć 11-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 23:00 | Liczba godzin 08:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 2 dokumentacja | Prowadzący Aneta Makowiecka | Data realizacji zajęć 14-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 08:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto4 920,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto4 000,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto307,50 PLN
- Koszt osobogodziny netto250,00 PLN
- W tym koszt walidacji brutto0,00 PLN
- W tym koszt walidacji netto0,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania brutto0,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania netto0,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Aneta Makowiecka
Od 2022 pracuje w firmie magazynowej żywność, w której jestem Ekspertem ds. Jakości oraz Specjalistą ds. BHP. Na co dzień zajmuje się zarządzaniem dokumentacji ISO 9001/14001/45001 oraz standardem IFS v2.3, HACCP.
Od samego początku organizuje i zarządzam auditami wewnętrznymi. W tym szkole i powołuje audytorów wewnętrznych.
Prowadzenie szkoleń z zakresu zagadnień jakościowych, BHP, OŚ, IFS, HACCP w tym dobrych praktyk produkcyjnych i magazynowych.
Wykształcenie:
- technik mechanik
- technik BHP
- mgr inż mechatroniki zdobyte na Politechnice Śląskiej w Gliwicach
- w miedzy czasie studia podyplomowe: Manager ds. Jakosci
- Ratownik KPP
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uwaga, niezbędne warunki do spełnienia przez uczestników usługi, aby osiągnąć główne cele:
zarejestrowana działalność gospodarcza
min. liczba personelu - 2 osoby
zaangażowanie personelu we wdrożenie wymagań normy
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Microsoft Office