Wyjątkowa obsługa Gościa - profesjonalne szkolenie dla pracowników gastronomii - szkolenie cz. 2/2
Wyjątkowa obsługa Gościa - profesjonalne szkolenie dla pracowników gastronomii - szkolenie cz. 2/2
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkoelnie dedykowane jest dla pracowników branży gastronomicznej odpowiedzialnych za obsługę Gości. Wymagany minimalny staż pracy - 1 miesiąc.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji09-01-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi8
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie "Wyjątkowa obsługa Gościa - profesjonalne szkolenie dla pracowników gastronomii - szkolenie. " przygotowuje uczestników do skutecznej obsługi Gościa restauracji oraz uzyskania większego wolumenu sprzedaży.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik definiuje rolę kelnera jako zawodu oraz rozwój umiejętności osobistych i profesjonalnych | Kryteria weryfikacji Opisuje rolę kelnera w branży restauracyjnej oraz identyfikuje cechy osobiste i profesjonalne istotne dla wykonywania tego zawodu | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Demonstruje rozwiniętą kulturę osobistą i wyjaśnia na czym polega dbałość o własny wizerunek | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Efekty uczenia się Uczestnik ocenia potrzebne predyspozycje do pracy w określonym lokalu gastronomicznym | Kryteria weryfikacji Opisuje predyspozycje i umiejętności niezbędne do efektywnej pracy w konkretnym lokalu | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Uczestnik obsługuje system pracy kelnerskiej, w tym system POS oraz rozliczeń | Kryteria weryfikacji Wymienia korzyści używania systemu POS w celu obsługi zamówień i rozliczeń | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Uczestnik efektywnie pracuje w zespole kelnerskim oraz organizuje pracę na sali | Kryteria weryfikacji Podaje przykład efektywnej komunikacji i współpracy z innymi członkami zespołu | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Opisuje prawidłową organizację pracy na sali, w tym przydzielania zadań i koordynacji działania | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Efekty uczenia się Uczestnik rozróżnia znaczenie atmosfery i otoczenia restauracji dla doświadczenia gościa | Kryteria weryfikacji Opisuje znaczenie atmosfery restauracji dla wrażeń klientów | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Proponuje strategie zarządzania atmosferą i otoczeniem restauracji w celu zapewnienia pozytywnego doświadczenia gości | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Efekty uczenia się Uczestnik komunikuje się odpowiednio z klientami oraz identyfikuje różne typy gości | Kryteria weryfikacji Opisuje różne strategie komunikacji w zależności od potrzeb i oczekiwań różnych typów gości | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Opowiada o preferencjach oraz oczekiwaniach różnych grup klientów | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Efekty uczenia się Uczestnik skutecznie prezentuje menu, przyjmuje zamówienia oraz proponuje dodatkowe produkty | Kryteria weryfikacji Przedstawia w profesjonalny sposób menu oraz oferuje dodatkowe produkty zgodnie z preferencjami gości | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Demonstruje umiejętność zwiększania wartości zamówień poprzez techniki up selling i cross selling | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Moduł 1: Kelner - zawód i sposób na życie. Kultura osobista, higiena i dbałość o własny wizerunek, kształtowanie pewności siebie, cechy osobowe.
Moduł 2: Predyspozycje do pracy w Twoim lokalu.
Moduł 3: System pracy i obsługi kelnerskiej, system POS, rozliczenia.
Moduł 4: Organizacja i techniki pracy w zespole.
Moduł 5: Wyposażenie sali i wyposażenie techniczne.
Moduł 6: Kelner to nie napęd do tacy - osobiste wyposażenie kelnera oraz narzędzia potrzebne do pracy.
Moduł 7: Restauracja - sala dla Gości - jesteś managerem atmosfery (klimat miejsca i jego otoczenia)
Moduł 8: Gość - co powinieneś wiedzieć - typologia gościa.
Moduł 9: Produkt - podstawowe informacje o menu, a sztuka opowieści o daniach i napojach.
Moduł 10: Strategia współpracy - restauracja jako jeden organizm.
Moduł 11: Powitanie Gościa - strategie.
Moduł 12: Podanie menu - prawidłowa postawa, mowa ciała.
Moduł 13: Przyjęcie zamówienia - sztuka gościnności - up selling.
Moduł 14: Wizyta kurtuazyjna - cross selling.
Moduł 15: Sposoby na poruszanie się w rewirach, technika, ceremonie, rytuały.
-----------------------------------
- Szkolenie ma charakter praktyczny i aktywizujący w celu wypracowania najkorzystniejszego podejścia oraz rozwiązań dla organizacji.
- Szkoelnie dedykowane jest dla pracowników branży gastronomicznej odpowiedzialnych za obsługę Gości. Wymagany minimalny staż pracy - 1 miesiąc.
- Warunki niezbędne do spełnienia, aby realizacja usługi pozwoliła na osiągniecie głównego celu: Aby osiągnąć główny cel usługi uczestnicy muszą wziąć udział w szkoleniu (100 % obecności)
- Usługa realizowane jest w godzinach dydaktycznych (1 godzina dydatktyczna = 60 minut)
- W ramach realizacji szkolenia uczestnicy otrzymują materiały merytoryczne w formie prezentacji. Materiały wysyłane są na adresy mailowe uczestników szkolenia.
- Trener na bieżąco - w trakcie trwania usługi weryfikuje postępy i ocenia efekty uczenia. Po zakończonej usłudze zostaje przeprowadzona walidacja, oparta o założone kryteria weryfikacji efektów uczenia się, realizowana jest z zachowaniem rozdzielności funkcji.
- Przerwy wliczone są w czas trwania szkolenia.
- Szkolenie składa się z dwóch dedykowanych części, przedstawiony program usługi obejmuje treścią każdą z części szkolenia
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 8 Moduł 9: Produkt - podstawowe informacje o menu, a sztuka opowieści o daniach i napojach | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 10-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 8 Moduł 10: Strategia współpracy - restauracja jako jeden organizm | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 10-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 8 Moduł 11: Powitanie Gościa - strategie | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 10-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 8 Moduł 12: Podanie menu - prawidłowa postawa, mowa ciała | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 10-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 8 Przerwa | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 10-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 8 Moduł 13: Przyjęcie zamówienia - sztuka gościnności - up selling | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 10-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 8 Moduł 14: Wizyta kurtuazyjna - cross selling | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 10-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 8 Moduł 15: Sposoby na poruszanie się w rewirach, technika, ceremonie, rytuały | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 10-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 360,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 360,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto170,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto170,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Marcin Gilowski
Od 20 lat związany z branżą gastronomiczną w restauracjach zarówno sieciowych jak i prywatnych w sektorze obsługi gościa. Współtwórca krakowskiego konceptu Hamsa hummus & happines restobar oraz sieci franczyzowej Tel Aviv Urban Food. Od 9 lat związany siecią restauracji Tel Aviv Urban Food jako szkoleniowiec, manager operacyjny oraz franczyzodawca. Obecnie jest współwłaścicielem restauracji i można go nadal spotkać przy stole wraz ze swoją załogą na Poznańskiej 11 w Warszawie. Poza codzienną pracą swoją wiedzę i doświadczenie przekazuje właścicielom restauracji, managerom, kelnerom. Specjalizuje się w:
• „uprawianiu” gościnności
• ponadstandardowej obsłudze gościa (szkolenia warsztatowe)
• zarządzaniu restauracjami
• tworzeniu struktur operacyjnych
• tworzeniu standardów i procedur
• budowaniu relacji wewnątrz zespołu
• szkoleniach dla kadry kulinarnej
• tworzeniu kompleksowych projektów gastronomicznych od koncepcji do długofalowej strategii rozwoju.
Posiada co najmniej 250 godzin doświadczenia w realizacji szkoleń zrealizowanych w ostatnich pięciu latach (60 miesiącach) wstecz od dnia rozpoczęcia szkolenia.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
W ramach realizacji szkolenia uczestnicy otrzymują materiały merytoryczne w formie prezentacji. Materiały wysyłane są na adresy mailowe uczestników szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Szkoelnie dedykowane jest dla pracowników branży gastronomicznej odpowiedzialnych za obsługę Gości.
Wymagany minimalny staż pracy - 1 miesiąc.
Koszt szkolenia nie zawiera kosztów dojazdu, zakwaterowania oraz wyżywienia, a także kosztów środków trwałych.
Informacje dodatkowe
Usługa zwolniona z VAT na podstawie §3 ust.1 pkt 14 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20.12.2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania tych zwolnień (Dz.U. z 2015 r., poz.736).