Szkolenie Kuchnia polska wczoraj i dziś – połączenie kulinarnych tradycji ze współczesnością
Możliwość dofinansowania
Szkolenie Kuchnia polska wczoraj i dziś – połączenie kulinarnych tradycji ze współczesnością
Numer usługi 2024/11/14/124519/2412602
2 500,00 PLN
brutto
2 500,00 PLNnetto
156,25 PLNbrutto/h
156,25 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Grupą docelową są osoby pełnoletnie, które posiadają wykształcenie minimum podstawowe, w tym pracownicy kuchni, restauracji, sanatorów, uzdrowisk itp., chcące nabyć wiedze i umiejętności z zakresu tradycyjnej i współczesnej kuchni polskiej.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników35
- Data zakończenia rekrutacji28-04-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości TGLS Quality Alliance
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest poznanie nowych technik obróbki mięs , ryb , warzyw, a ponadto poznanie technikobróbki drobiu, ptactwa, wieprzowiny , ryb słodko i słono wodnych oraz nabycie umiejętności dekorowania potraw. Celem jest także poznanie podstaw kuchni molekularnej oraz nabycie umiejętności przygotowania sosów i bulionów. Całość zostanie przedstawiona na recepturach.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Potrafi łączyć tradycyjne polskie składniki z nowoczesnymi technikami kulinarnymi. | Kryteria weryfikacji Uczestnik tworzy dania, które skutecznie integrują nowoczesne trendy z tradycją. Charakteryzuje podstawy kuchni molekularnej oraz przygotowuje sosy i buliony. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Umie zastosować nowoczesne trendy kulinarne oraz aspekty tradycji w kontekście polskiej kuchni. | Kryteria weryfikacji Uczestnik wykorzystuje aktualne trendy kulinarne w swoich potrawach, co można ocenić na podstawie przepisów i ich realizacji w praktyce. Stosuje nowoczesne i tradycyjne techniki obróbki żywności. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Zna techniki prezentacji dań, które podkreślają ich nowoczesny i tradycyjny charakter. | Kryteria weryfikacji Uczestnik stosuje techniki prezentacji, które estetycznie i efektywnie uwydatniają tradycyjne i nowoczesne aspekty dań. Charakteryzuje techniki dekorowania potraw. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Potrafi efektywnie zarządzać czasem i organizować pracę w kuchni podczas tworzenia skomplikowanych dań. | Kryteria weryfikacji Uczestnik skutecznie zarządza czasem podczas przygotowywania skomplikowanych dań. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Zna wpływ wyboru składników na środowisko i zdrowie oraz potrafi ocenić ich zgodność z zasadami ekologii i zdrowego żywienia. | Kryteria weryfikacji Uczestnik potrafi zidentyfikować i wybrać składniki, które mają minimalny wpływ na środowisko i są korzystne dla zdrowia, a także umie wyjaśnić, jak te wybory wpływają na jakość końcowych dań. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Tak
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
Tak
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
Tak
Program
Program
- Nowe techniki obróbki mięs , ryb , warzyw - 2h
- Obróbka drobiu, ptactwa, wieprzowiny , ryb słodko i słono wodnych - 2h
- Dekorowanie potraw - 3h
- Podstawy kuchni molekularnej -3h
- Praca na recepturach - 3h
- Przygotowanie sosów i bulionów - 3h
RAZEM: 16 h
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 0
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto2 500,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 500,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto156,25 PLN
- Koszt osobogodziny netto156,25 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Paweł Pyra
Pan Paweł Pyra przeprowadził wiele szkoleń kulinarnych. Posiada wieloletnie doświadczenie w tej branży. W wielu restauracjach był szefem kuchni. Posiada doświadczenie zawodowe zdobyte nie wcześniej niż 5 lat przed datą wprowadzenia danych dotyczących oferowanej usługi do BUR.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt, notes, długopis, teczka
Warunki uczestnictwa
- ukończone 18 lat,
- wykształcenie min. podstawowe.
Informacje dodatkowe
Usługa jest zwolniona z VAT.
Usługa z dofinansowaniem.
Na każde 2 godziny zajęć przypada jedna 10-minutowa przerwa, która wlicza się w program usługi.
Po ukończonym szkoleniu uczestnik otrzymuje zaświaczenie o ukończeeniu kursu wydawane przez ośrodek szkoleniowy zgodnie z rozporządzeniem MEN.
Adres
Adres
ul. Toruńska 30
87-800 Włocławek
woj. kujawsko-pomorskie
Istnieje możliwość realizacji usługi w siedzibie firmy, której pracownicy i/lub pracodawcy zostaną skierowani na tę usługę.
Kontakt
Kontakt
Tomasz Pietras
E-mail
szkolenia@osz-operator.pl
Telefon
(+48) 660 768 969