Szkolenie Manager Gastronomii
Możliwość dofinansowania
Szkolenie Manager Gastronomii
Numer usługi 2024/10/04/148235/2344979
2 674,00 PLN
brutto
2 674,00 PLNnetto
66,85 PLNbrutto/h
66,85 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie jest dedykowane zarówno managerom jak i włascicielom, którzy chcą poszerzać swoje umiejętności zarządzania zespołem, oraz tym, którzy dopiero rozpoczynają swoją karierę na tym stanowisku. Szkolenie skierowane jest również do osób, które aspirują do objęcia managera gastronomii w przyszłości. Minimalne doświadczenie wymagane w gastronomii 2 - miesiące
Usługa również adresowana dla Uczestników Projektu "Małopolski pociąg do kariery - sezon 1" i dla Uczestników Projektu "Nowy start w Małopolsce z EURESem".
- Minimalna liczba uczestników6
- Maksymalna liczba uczestników20
- Data zakończenia rekrutacji29-05-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi40
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia Manager Gastronomii jest przygotowanie uczestników, do samodzielnego zarządzania lokalem gastronomicznym. Uczestnicy przygotują się również, do skutecznego zarządzania zespołem- motywować pracowników, przydzielać zadania i rozwiązywać konflikty, aby restauracja działała sprawnie. Dodatkowo uczestnicy przygotują się do planowania i zarządzania zapasami oraz kontrolować koszty.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Planuje zarządzanie personelem na podstawie modeli zarządzaniaRekrutuje personel na wszystkie stanowiska restauracji Zarządza komunikacją i rozwiązuje konflikty | Kryteria weryfikacji Rozróżnia metody zarządzania takie jak motywowanie, delegowanie, wyznaczanie celów | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Szkoli kelnerów z zakresu sprzedaży, Tworzy narzędzia sprzedażowe | Kryteria weryfikacji Organizuje konkursy pracownicze oraz wyznacaza cele lokalu gastronomicznego długo i krotko terminowe | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Zapobiega kradzieżom w restauracji, Rozstrzyga reklamacje z gośćmi, Tworzy rentowne menu | Kryteria weryfikacji Uświadamia zespół pracowników co grozi za kradzież, Świadomie analizuje konkurencję aby być bardziej skutecznym w działaniu | Metoda walidacji Debata swobodna |
Efekty uczenia się Dba o wszystkie aspekty prawne związane z prowadzeniem lokalu,Liczy Food Costa i Beverage Cost, Liczy remanent | Kryteria weryfikacji przygotowuje rachunek zysku i strat aby przeanalizować rentowność lokalu | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Prowadzi skuteczne kampanie marketingowe,Skutecznie przygotowuje się do kontroli sanepidu, Dba o przestrzeganie zasad HACCP | Kryteria weryfikacji dba o socialmedia i odpowiednio dobiera grupę docelową, opera skuteczne strategia działań marketingowych, | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Tak. Zaświadczenia wydawane uczestnikom po odbytym szkoleniu zawierają opis efektów uczenia się.
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
Tak. Zaświadczenie o ukończeniu szkolenia potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane kryteria weryfikacji.
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
Tak. Zaświadczeniu o ukończeniu szkolenia potwierdza, że zarówno proces szkolenia, jak i jego weryfikacja zostały przeprowadzone z uwzględnieniem środków zapewniających niezależność tych etapów.
Program
Program
I Dzień
- Hierarchia służbowa w lokalu gastronomicznym i jej znaczenie
- Manager gastronomii – przedstawienie stanowiska
- Funkcje i rola managera w zarządzaniu
- Strategia działania lokalu gastronomicznego
- Cechy i osobowość managera gastronomii
- Zakres obowiązków managera gastronomii
- Schemat tworzenia skutecznego ogłoszenia o pracę – cenne wskazówki
- Proces rekrutacji i selekcji pracowników w lokalu gastronomicznym
- Rekrutacja wewnętrzna i zewnętrzna – wady i zalety
- Dzień próbny i wdrażanie nowego pracownika na stanowisko pracy
- Budowanie zgranego i skutecznego zespołu
- Rola managera w zarządzaniu personelem
- Najczęstsze błędy managera
- Rozwiązywanie konfliktów i budowanie efektywnej komunikacji
- Szkolenia pracowników – kluczowy element rozwoju
- Odprawa, briefing jako narzędzie komunikacji z personelem
- Manager autorytetem – jak go zbudować
- Zarządzanie przez delegowanie – poziomy delegowania i budowanie zaufania oraz odpowiedzialności wsród pracowników
- Zarządzanie przez cele – wyznaczanie celów krótko i długoterminowych
- Zarządzanie przez motywowanie – system motywacyjny, a system premiowy
- Motyw, a motywacja – nagrody i kary
- Nie mam ochoty – demotywacja pracowników, przyczyny i skutki
II Dzień
- Różnorodność pokoleniowa, a rynek pracy w gastronomii
- 4 generacje zatrudnione w jednym miejscu pracy – jak je pogodzić
- Standaryzacja – realny wpływ na obroty w lokalu gastronomicznym
- Check – lista jako narzędzie kontroli
- Nienaganny wygląd i postawa personelu – savoir – vivre kelnera
- Istota i psychologia sprzedaży w restauracji
- Sprzedaż w gastronomii – o co w tym wszystkim chodzi?
- Techniki wywierania wpływu w relacji gość – obsługa
- Komunikacja bez słów – znaczenie i wpływ mowy ciała oraz komunikacja werbalna
- Metody prezentowania dań i napojów – jak rozbudzać wyobraźnię gości
- Sprzedaż sugerowana – techniki wykorzystywane w gastronomii
- Zakazane słowa i zwroty w procesie sprzedażowym
- „Magiczne” słowa, które ułatwią sprzedaż
- Sztuka zadawania pytań – kto pyta nie błądzi
- Budowanie rachunku – strategia podnoszenia średniej wartości zamówienia oraz zwiększania zysków
- Karta wyjątkowości jako metoda wspomagająca sprzedaż
- Sprzedaż w różnych rodzajach obsługi
- Złote zasady obsługi gości w lokalu gastronomicznym
- Typy gości w gastronomii, a sposób obsługi
- Rodzaje i metody serwisów kelnerskich
III Dzień
- Okazja czyni złodzieja – motywy kradzieży
- Kto i jak kradnie – sposoby na kradzież w gastronomii
- Przykłady i gotowe rozwiązania zwalczania nieuczciwości
- Wykroczenie czy przestępstwo? – akty prawne
- Odpowiedzialność na poszczególnych stanowiskach – zakres decyzyjności
- Powody i zasady rozstrzygania reklamacji – zasada 5P
- Rabat czy gratis dla gości?
- Strategia dywersyfikacji usług w gastronomii
- Kluczowe aspekty przy tworzeniu karty menu – co wziąć pod uwagę
- Etapy i zasady projektowania karty menu – skuteczne narzędzie sprzedażowe
- Różnorodność i sezonowość w karcie menu – zróżnicowanie i dostosowanie oferty
- Estetyczny wygląd karty menu = wizytówka restauracji
- Wybór czcionki, układ pozycji w menu, zdjęcia, piktogramy
- Psychologia cen sprzedaży – kształtowanie i obrazowanie cen, efektywne strategie cenowe
- Alergeny i gramatury w karcie – dowolność czy wymóg prawny?
- Inżynieria menu – analiza sprzedaży
- Kolory, kształty, zapach, muzyka – znaczenie w gastronomii
- Dobór zastawy i szkła – istota prezentacji dań i napojów
IV Dzień
- Muzyka w Twoim restauracyjnym otoczeniu – kwestie prawne związane z prawami autorskimi
- Podział i omówienie kosztów w działaności gastronomicznej
- Kalkulacja kosztów – Food Cost & Beverage Cost
- Procentowy koszt surowca – ćwiczenia praktyczne
- Straty znane i nieznane – gdzie się podziały pieniądze?
- Receptura – jakie informacje powinna zawierać
- Istota karty rozbioru produktu – ubytek produkcyjny
- Różnica między marżą, a narzutem
- Prawidłowa i rzetelna inwentaryzacja kuchni i baru
- Zużycie teoretyczne vs. zużycie realne surowca
- Wypracowanie nawyków – kontrola i redukcja kosztów
- Negocjacje i umowy z dostawcami
- Rachunek zysków i strat – analiza rentowności lokalu gastronomicznego
- Proces sprzedażowy imprez okolicznościowych
- Sporządzanie ofert biznesowych i indywidualnych, a wymagania gości
- Przygotowanie umowy na imprezę okolicznościową – zadatek czy zaliczka?
- Agenda i scenariusz jako narzędzie dobrej organizacji imprezy okolicznościowej
- Rozliczanie imprez okolicznościowych
V Dzień
- Marketing w gastronomii – od czego zacząć
- Różnorodność platform społecznościowych i ich charakterystyka
- Dobór grupy docelowej, a działania marketingowe
- Świadome budowanie marki – branding
- Strategie promocyjne w gastronomii – narzędzia do wspierania sprzedaży w różnych rodzajach lokali
- Real – time marketing – marketing tematyczny
- Prawo pracy – pracownik i pracodawca
- Procedury wewnętrzne, a przepisy kodeksu pracy
- Rodzaje zatrudnienia w gastronomii i różnice w poszczególnych umowach
- „ABC” koncesji – pozwolenie na alkohol
- Podatki w gastronomii – ciastko z kawą, czy kawa z ciastkiem?
- Otwarcie lokalu gastronomicznego – lokalizacja, koncepcja, analiza konkurencji
- Biznesplan – przewodnik dla otwarcia lokalu gastronomicznego
- Odbiór lokalu gastronomicznego – wymagania formalne
- Kluczowe aspekty związane z RODO w sektorze gastronomicznym
- Rodzaje kontroli w restauracji i zasady postępowania: PIP, PIH, US, Sanapid
- HACCP / GMP / GHP – co to takiego?
- Podstawy przestrzegania standardów GMP i GHP w gastronomii
- Sporządzenie i prowadzenie dokumentacji HACCP dla lokalu gastronomicznego
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 50
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 50 Hierarchia w lokalu gastronomicznym i funkcje managera | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 02-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:50 | Liczba godzin 00:50 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 50 Strategia zarządzania i proces rekrutacji | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 02-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:50 | Godzina zakończenia 10:50 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 50 Przerwa | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 02-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:50 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 50 Tworzenie ogłoszenia, wdrażanie nowego pracownika | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 02-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 50 Budowanie zgranego zespołu, skuteczna komunikacja i błędy managera | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 02-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 50 Przerwa | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 02-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:40 | Liczba godzin 00:40 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 50 Odprawa, briefing, budowanie autorytetu, zarządzanie przez cele | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 02-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:40 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:50 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 50 Zarządzanie przez delegowanie - poziomy delegowania, zarządzanie przez motywowanie | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 02-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 15:20 | Liczba godzin 00:50 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 50 Przerwa | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 02-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:20 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 50 Motyw i motywacja, demotywacja jej przyczyny i skutki | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 02-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 50 Zarządzanie czasem, Q&A | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 02-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 50 Różnice pokoleniowe, standaryzacja pracy, | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 03-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:20 | Liczba godzin 01:20 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 50 Postawa obsługi, savoir vivre, istota sprzedaży | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 03-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:20 | Godzina zakończenia 10:50 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 50 Przerwa | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 03-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:50 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 50 Sprzedaż w gastronomii i psychologia sprzedaży, techniki wywierania wpływu | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 03-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 50 Techniki sprzedaży, budowanie rachunku | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 03-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 50 Przerwa | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 03-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:40 | Liczba godzin 00:40 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 50 Zakazane i magiczne słowa w sprzedaży, karta wyjątkowości | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 03-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:40 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:50 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 50 Sprzedaż w różnych rodzajach obsługi, typologia gości | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 03-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 15:20 | Liczba godzin 00:50 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 50 Przerwa | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 03-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:20 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 50 Rodzaje serwisów, zasady obsługi, Q&A | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 03-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 50 Nieuczciwość w gastronomii | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 04-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 50 Przerwa | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 04-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:50 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 24 z 50 Zapobieganie nieuczciwości, rozstrzyganie reklamacji | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 04-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 25 z 50 Przerwa | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 04-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:40 | Liczba godzin 00:40 |
Przedmiot / temat zajęć 26 z 50 Etapy i zasady budowań ia rentownego menu | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 04-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:40 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:50 |
Przedmiot / temat zajęć 27 z 50 Wygląd karty menu, projektowanie czcionki | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 04-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 15:20 | Liczba godzin 00:50 |
Przedmiot / temat zajęć 28 z 50 Przerwa | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 04-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:20 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 29 z 50 Psychologia cen sprzedaży i inżynieria menu | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 04-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 30 z 50 Dobór zastawy gastronomicznej, Q&A | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 04-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 31 z 50 Legalna muzyka, podział kosztów w restauracji | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 05-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:40 | Liczba godzin 00:40 |
Przedmiot / temat zajęć 32 z 50 Kalkulacja kosztów, straty znane i nie znane | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 05-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:40 | Godzina zakończenia 10:50 | Liczba godzin 01:10 |
Przedmiot / temat zajęć 33 z 50 przerwa | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 05-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:50 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 34 z 50 Receptura, marża i narzut | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 05-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:40 | Liczba godzin 00:40 |
Przedmiot / temat zajęć 35 z 50 Zużycie teoretyczne vs. zużycie realne surowca, inwentaryzacja | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 05-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:40 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:20 |
Przedmiot / temat zajęć 36 z 50 Przerwa | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 05-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:40 | Liczba godzin 00:40 |
Przedmiot / temat zajęć 37 z 50 Wypracowanie dobrych nawyków, kontrola kosztów | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 05-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:40 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:50 |
Przedmiot / temat zajęć 38 z 50 Rachunek zysku i strat, proces sprzedaży imprez okolicznościowych | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 05-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 15:20 | Liczba godzin 00:50 |
Przedmiot / temat zajęć 39 z 50 Przerwa | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 05-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:20 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 40 z 50 Agenda, scenariusz, umowa imprezy okolicznościowej, Q&A | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 05-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 41 z 50 Marketing w gastronomii | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 06-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 42 z 50 Przerwa | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 06-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:50 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 43 z 50 Procedury wewnętrzne, a przepisy kodeksu pracy, rodzaje zatrudnienia | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 06-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 44 z 50 Przerwa | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 06-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:40 | Liczba godzin 00:40 |
Przedmiot / temat zajęć 45 z 50 Koncesje na alkohol, podatki w gastronomii | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 06-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:40 | Godzina zakończenia 14:20 | Liczba godzin 00:40 |
Przedmiot / temat zajęć 46 z 50 Otwarcie lokalu gastronomicznego, biznes plan | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 06-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:20 | Godzina zakończenia 15:20 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 47 z 50 Przerwa | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 06-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:20 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 48 z 50 Rodzaje kontroli w lokalach gastronomicznych | Prowadzący Sylwia Marcinkowska | Data realizacji zajęć 06-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 49 z 50 HACCP - podstawy i przestrzeganie standardów | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 06-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:15 | Godzina zakończenia 16:50 | Liczba godzin 00:35 |
Przedmiot / temat zajęć 50 z 50 Walidacja | Prowadzący Karolina Kolańska | Data realizacji zajęć 06-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:50 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:10 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto2 674,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 674,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto66,85 PLN
- Koszt osobogodziny netto66,85 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 2
1 z 2
Sylwia Marcinkowska
Za każdym sukcesem w branży gastronomicznej kryje się ciężka praca i doświadczenie. Swoje rozpoczęłam 24 lata temu u naszych zachodnich sąsiadów we Frankfurcie. Już wtedy zrozumiałam, że gastronomia to branża, w której będę się nieustannie rozwijać. Karierę kontynuuję w Polsce od 2006 roku do dziś.
Pracując jako manager zarówno we Wrocławiu jak i w Warszawie zrozumiałam, że moją misją jest sprawić by Twój lokal gastronomiczny działał jak dobrze naoliwiona maszyna. Moim zamiłowaniem jest psychologiczne podejście do sprzedaży, perfekcyjna obsługa oraz zwalczanie nieuczciwości w lokalach gastronomicznych.
Dobrze wyszkolony kelner przyniesie zysk w lokalu, a odpowiednio przygotowany manager doskonale zadba o Twój biznes, więc chętnie dobiorę odpowiednie szkolenie dla Twojego zespołu. Fachowe przekazywanie wiedzy to nie tylko moja pasja, ale i moja misja
Pracując jako manager zarówno we Wrocławiu jak i w Warszawie zrozumiałam, że moją misją jest sprawić by Twój lokal gastronomiczny działał jak dobrze naoliwiona maszyna. Moim zamiłowaniem jest psychologiczne podejście do sprzedaży, perfekcyjna obsługa oraz zwalczanie nieuczciwości w lokalach gastronomicznych.
Dobrze wyszkolony kelner przyniesie zysk w lokalu, a odpowiednio przygotowany manager doskonale zadba o Twój biznes, więc chętnie dobiorę odpowiednie szkolenie dla Twojego zespołu. Fachowe przekazywanie wiedzy to nie tylko moja pasja, ale i moja misja
2 z 2
Karolina Kolańska
Swoją przygodę z gastronomią rozpoczęłam w 2012 roku. Moje 10-letnie doświadczenie na wielu stanowiskach pozwoliło pozyskać odpowiednią wiedzę i umiejętności, którymi chcę się z Wami podzielić. Praktykę zdobywałam w renomowanych restauracjach w Warszawie oraz Wrocławiu. Najbardziej w swojej pracy lubię bezpośredni kontakt z ludźmi. Poznawanie nowych osobowości, rozwiązywanie wszelakich problemów sprawia, że każdy dzień jest inny od poprzedniego. Moim konikiem jest organizacja wesel, eventów oraz imprez okolicznościowych na najwyższym poziomie. Niezbędne kalkulacje, optymalizacja kosztów, a także ich analiza nie są mi obce. Dobrze przeliczony Food Cost & Beverage Cost to podstawa w Twojej gastronomii. Chętnie przeprowadzę szkolenie w Twoim gastro, przedstawię, jak powinna wyglądać profesjonalna obsługa oraz zapoznam z narzędziami, które ułatwią funkcjonowanie lokalu a przede wszystkim zwiększą Twój zysk.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
- Autorskie materiały w wersji papierowej i elektronicznej
- Certyfikat ukończenia szkolenia
- Narzędzia do sporządzania notatek: notes i długopis
Adres
Adres
ul. Wspólna 56
50-686 Warszawa
woj. mazowieckie
Centrum Szkoleniowe Wspólna
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Numer sali oznaczony będzie przy recepcji
Kontakt
Kontakt
Kolańska Karolina
E-mail
kontakt@twojegastro.com
Telefon
(+48) 690 632 853