Kurs dietetyka pediatryczna – żywienie w przedszkolach
Kurs dietetyka pediatryczna – żywienie w przedszkolach
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaZdrowie i medycyna / Zdrowie publiczne
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Dietetycy, intendenci, kucharze w placówkach, nauczyciele i
pracownicy niepedagogiczni przedszkoli, kierownicy placówek,
opiekunki, rodzice i opiekunowie dzieci w wieku 3-6. - Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników25
- Data zakończenia rekrutacji21-10-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi6
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Kurs pozwala uzyskać praktyczną wiedzę na temat żywienia dzieci w wieku przedszkolnym.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i metody walidacji
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik poznaje zasady monitorowania stanu odżywienia dzieci.Uczestnik poznaje narzędzia do analizy i oceny diety. | Kryteria weryfikacji Uczestnik zna podstawowe zasady bezpiecznego żywienia.Uczestnik potrafi wskazać zamienniki w przypadku diety eliminacyjnej lub specjalnej u dziecka. | Metoda walidacji Debata swobodna |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
w wieku przedszkolnym.
Uczestnik zdobywa wiedzę na temat składników odżywczych, witamin i
składników mineralnych w diecie dzieci.
Uczestnik zdobywa wiedzę na temat rekomendowanego dziennego spożycia
dla dzieci.
odżywcze, witaminy i minerały jadłospis.
Uczestnik ma wiedzę na temat aktualnych zaleceń żywieniowych, norm i
wytycznych, krajowych i międzynarodowych, oraz standardów żywienia
dzieci w żłobkach i przedszkolach.
standardami żywieniowymi, zleceniami WHO i krajowymi.
Uczestnik zdobywa wiedzę na temat specjalnych potrzeb żywieniowych,
takich jak alergie pokarmowe, diety specjalne, tworzenie zamienników i
indywidualnych planów żywieniowych
Program
Program
● Omówienie znaczenia zdrowego żywienia dzieci w przedszkolach
● Omówienie regulacji prawnych
● Omówienie norm żywienia dzieci w przedszkolach
● Omówienie modeli żywienia dzieci w przedszkolach
● Omówienie zasad tworzenia jadłospisów dla dzieci w wieku 3-6 lat
● Przedstawienie sposobów oceny jadłospisów dzieci w przedszkolach
● Dieta wegetariańska i wegańska
● Omówienie poszczególnych grup produktów w żywieniu dzieci
● Cukier w diecie dzieci
● Sól w diecie dzieci
● Zasady żywienia w alergii pokarmowej, nietolerancji, tworzenie diet eliminacyjnych
● Wskazówki dotyczące współpracy z rodzicami i edukacji żywieniowej dzieci i
rodziców
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 2 Omówienie znaczenia zdrowego żywienia dzieci w przedszkolach ● modeli żywienia dzieci ● zasad tworzenia jadłospisów dla dzieci w wieku 3-6 lat | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 30-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 18:50 | Liczba godzin 02:20 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 2 Przedstawienie sposobów oceny jadłospisów dzieci w przedszkolach ● Dieta wegetariańska i wegańska ● poszczególnych grup produktów w żywieniu dzieci ● Cukier w diecie dzieci ● Sól w diecie dzieci | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 31-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 18:40 | Liczba godzin 02:10 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto750,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto750,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto125,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto125,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymuja wszystkie materiały szkoleniowe
Informacje dodatkowe
godzina trwa 45 minut
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi