Szkolenie -bezpieczny zakład pracy w branży gastronomicznej zgodnie z wymogami Unii Europejskiej.
Możliwość dofinansowania
Szkolenie -bezpieczny zakład pracy w branży gastronomicznej zgodnie z wymogami Unii Europejskiej.
Numer usługi 2024/08/27/48035/2281145
7 564,50 PLN
brutto
6 150,00 PLNnetto
290,94 PLNbrutto/h
236,54 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaPrawo i administracja / Prawo Unii Europejskiej
- Identyfikator projektuKierunek - Rozwój
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Pracodawcy i pracownicy MŚP chcący nabyć lub pogłębić swoje kompetencje w zakresie kształtowania właściwych warunków pravy oraz zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, z uwzględnieniem regulacji unijnych.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji17-09-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi26
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie - Bezpieczny zakład pracy w branży gastronomicznej zgodnie z wymogami Unii Europejskiej, przygotowuje uczestników do kształtowania właściwych warunków pracy w gastronomii oraz stosowania narzędzi służących zapewnieniu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności z uwzględnieniem regulacji Unii Europejskiej.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik stosuje obowiązujące zasady i przepisy w zakresie zapewnienia właściwych warunków pracy, stosuje zasady zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, aktualizuje i systematyzuje swoją wiedzę w tym zakresie i stosuje ją w praktyce. | Kryteria weryfikacji - charakteryzuje zasady właściwej i bezpiecznej pracy oraz warunki i zasady zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności,- definiuje zadania pracownika w tym zakresie na określonym stanowisku pracy, - ocenia zagrożenia czynnikami ryzyka występującymi w procesach pracy, - stosuje w praktyce zasady GHP/GMP i elementy systemu HACCP. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się nabytych przez uczestników.
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
Dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji.
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
Dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji.
Program
Program
- Regulacje prawne z zakresu prawa pracy dotyczące kształtowania właściwej i pozbawionej ryzyka pracy, z omówieniem źródeł prawa międzynarodowego (dyrektyw WE, konwencji MOP) z uwzględnieniem przepisów związanych z wykonywaną pracą.
- Zagrożenia czynnikami ryzyka występującymi w procesach pracy oraz zasady i metody likwidacji lub ograniczenia oddziaływania tych czynników na pracowników.
- Zasady postępowania w razie wypadku w czasie pracy i w sytuacjach zagrożeń, pierwsza pomoc w razie wypadku.
- Charakterystyczne dla wykonywanej pracy wypadki przy pracy oraz związana z nimi profilaktyka.
- Podstawy prawa żywnościowego w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej.
- Główne narzędzia zapewnienia bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności (programy warunków wstępnych GHP/GMP oraz system HACCP).
- 7 zasad i 12 etapów wdrażania systemu HACCP.
- Korzyści wynikające z wdrażania systemów zarządzania jakością.
- Walidacja usługi szkoleniowej.
Ilość godzin szkolenia: 26 godzin dydaktycznych (lekcyjnych tj,. 45 minut), szkolenie przeprowadzone będzie bez podziału na grupy.
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 9
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 9 Regulacje prawne z zakresu prawa pracy dotyczące kształtowania właściwej i pozbawionej ryzyka pracy, z omówieniem źródeł prawa międzynarodowego. | Prowadzący Marek Słodowicz | Data realizacji zajęć 18-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 9 Zagrożenia czynnikami ryzyka występującymi w procesach pracy oraz zasady i metody likwidacji lub ograniczenia oddziaływania tych czynników na pracowników. | Prowadzący Marek Słodowicz | Data realizacji zajęć 18-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 9 Zasady postępowania w razie wypadku w czasie pracy i w sytuacjach zagrożeń, pierwsza pomoc w razie wypadku. | Prowadzący Marek Słodowicz | Data realizacji zajęć 18-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:45 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 02:30 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 9 Charakterystyczne dla wykonywanej pracy wypadki przy pracy oraz związana z nimi profilaktyka. | Prowadzący Marek Słodowicz | Data realizacji zajęć 18-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 16:15 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 9 Podstawy prawa żywnościowego w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej. | Prowadzący Marek Słodowicz | Data realizacji zajęć 18-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:15 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 9 Główne narzędzia zapewnienia bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności (programy warunków wstępnych GHP/GMP oraz system HACCP). | Prowadzący Marek Słodowicz | Data realizacji zajęć 19-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 13:15 | Liczba godzin 05:15 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 9 7 zasad i 12 etapów wdrażania systemu HACCP. | Prowadzący Marek Słodowicz | Data realizacji zajęć 19-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 16:15 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 9 Korzyści wynikające z wdrażania systemów zarządzania jakością. | Prowadzący Marek Słodowicz | Data realizacji zajęć 19-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:15 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 9 Walidacja usługi szkoleniowej. | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 19-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:45 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto7 564,50 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto6 150,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto290,94 PLN
- Koszt osobogodziny netto236,54 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Marek Słodowicz
Absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. A .Mickiewicza w Poznaniu, studia podyplomowe w zakresie rachunkowości na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie, studia podyplomowe w zakresie prawa podatkowego na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu, praktyk, doradca biznesu, z ponad 20 letnim stażem, trener-wykładowca na kursach i szkoleniach z zakresu start-upów, prowadzenia działalności gospodarczej, finansów i rachunkowości MŚP, tworzenia biznes planów.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Każdy uczestnik szkolenia otrzymuje materiały szkoleniowe zwiazane z tematyką szkolebnia
Adres
Adres
ul. gen. Sikorskiego 33
64-920 Piła
woj. wielkopolskie
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
Kontakt
Kontakt
Wiesława Maciejewska
E-mail
kancelaria.bef@wp.pl
Telefon
(+48) 510 601 364