Zasady utrzymania ruchu wraz z nadzorowaniem maszyn i urządzeń w przemyśle spożywczym w kontekście wymagań standardów bezpieczeństwa żywności BRCGS Food, IFS Food, FSSC 22000, ISO 22000.
Zasady utrzymania ruchu wraz z nadzorowaniem maszyn i urządzeń w przemyśle spożywczym w kontekście wymagań standardów bezpieczeństwa żywności BRCGS Food, IFS Food, FSSC 22000, ISO 22000.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Edukacja
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie skierowane jest do menadżerów produkcji, technologów, brygadzistów, mistrzów oraz pracowników działów utrzymania ruchu.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji08-11-2024
- Forma prowadzenia usługizdalna w czasie rzeczywistym
- Liczba godzin usługi5
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Nabycie wiedzy i umiejętności pozwalających na zgodne ze standardami IFS Food, BRC GS Food, FSSC, ISO nadzorowanie maszyn i urządzeń stosowanych w przemyśle spożywczym oraz utrzymanie ruchu.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Poznanie zasad nadzorowaniamaszyn i urządzeń stosowanych w przemyśle spożywczym oraz utrzymanie ruchu. | Kryteria weryfikacji Test wiedzy, min 80% prawidłowych odpowiedzi. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
1. Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności związane z parkiem maszynowym.
2. Wymagania standardów BRC, IFS , FSSC 22000 w zakresie nadzorowania maszyn i utrzymania ruchu.
3. Zasady higieny dla pracowników działu utrzymania ruchu.
4. Wymagania sanitarne dla wyposażenia technicznego w przemyśle spożywczym.
5. Środki wykorzystywane w eksploatacji urządzeń dla branży spożywczej.
6. Zasady utrzymania porządku i higieny w warsztacie.
7. Planowanie i harmonogramowanie w utrzymaniu ruchu.
8. Zasady prowadzenia przeglądów, konserwacji i napraw w obszarze produkcyjnym.
9. Analiza przyczynowo-skutkowa awarii maszyn i urządzeń.
10. Sporządzenia dokumentacji w obszarze utrzymania ruchu:
• plany konserwacji urządzeń
• deklaracje zgodności i atesty
• dokumentacja techniczno-ruchowa
11. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 1 wykład | Prowadzący Sławomir Leśniak | Data realizacji zajęć 15-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 05:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto795,81 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto647,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto159,16 PLN
- Koszt osobogodziny netto129,40 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Sławomir Leśniak
ISO 22000, GMP, GHP, KAIZEN, 5S. Ukończony Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu - Kierunek: Technologia Żywności
i Żywienie Człowieka. Długoletnie doświadczenie w branży spożywczej na stanowiskach kierowniczych. Znajomość praktyczna tematu szkolenia
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej wysyłane na maile uczestnika.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej:
https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Informacje dodatkowe
Materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej.
Link na spotkanie przesyłane na maile uczestnika.
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Szkolenie jest realizowane przez platformę MS ZOOM lunb TEAMS.
Zalecane wymagania techniczne:
• Procesor 2-rdzeniowy 2GHz lub lepszy (zalecany 4-rdzeniowy)
• 2GB pamięci RAM (zalecane 4GB)
• System operacyjny Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS wersja 10.13 (zalecana najnowsza wersja)
• Przeglądarka internetowa Google Chrome (zalecana), Mozilla Firefox lub Safari (zaktualizowane do najnowszej wersji)
• Stałe łącze internetowe o prędkości 1,5 Mbps (zalecane 2,5 Mbps z obrazem w jakości HD)
• Mikrofon i głośniki lub słuchawki
Nie jest wymagana instalacja oprogramowania ani umiejętności informatyczne, aby dołączyć
do szkolenia – prosimy jednak o ewentualne konsultacje z państwa informatykami, czy
uruchomienie platformy zoom nie jest zablokowane.
Dołączenie następuje poprzez kliknięcie w indywidualny link wysłany mailem do uczestnika
przed szkoleniem oraz wpisanie imienia i nazwiska (ewentualnie dedykowanego pod
wydarzenie hasła) w oknie logowania.
Ważność linku - do zakończenia szkolenia wg. harmonogramu szkolenia.