Audytor wewnętrzny systemu HACCP wg ISO 22000.
Audytor wewnętrzny systemu HACCP wg ISO 22000.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Edukacja
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie skierowane jest do audytorów wewnętrznych oraz do kandydatów na audytorów wewnętrznych w organizacji, pełnomocników ds. Zapewnienia Jakości, członków zakładowych zespołów ds. bezpieczeństwa żywności, technologów żywności, innych osób chcących przeprowadzać audyty wewnętrzne systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji28-11-2024
- Forma prowadzenia usługizdalna w czasie rzeczywistym
- Liczba godzin usługi6
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie ma na celu przekazanie praktycznych umiejętności w zakresie przygotowania, realizacji i zamknięcia procesu audytowego. Szkolenie ma na celu doskonalenie procesu prowadzenia audytów wewnętrznych systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Poznanie praktycznych umiejętności w zakresie przygotowania, realizacji i zamknięcia procesuaudytowego. | Kryteria weryfikacji Test wiedzy, min 80% prawidłowych odpowiedzi. Ocena poznanych praktycznych umiejętności w zakresie przygotowania, realizacji i zamknięcia procesu audytowego. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
1. Omówienie wymagań normy ISO 22000:2018:
• Kontekst organizacji
- Kontekst organizacji a czynniki wewnętrzne, zewnętrzne
• Przywództwo
- Przywództwo i zaangażowanie Najwyższego Kierownictwa
- Polityka bezpieczeństwa żywności
• Planowanie
- Działania uwzględniające ryzyka i szanse
- Cele FSMS
• Wsparcie
- Zasoby
- Kompetencje
- Świadomość
- Komunikacja wewnętrzna i zewnętrzna
- Udokumentowana informacja
• Działanie
- Programy wstępne (PRP)
- Identyfikowalność
- Postępowanie w sytuacjach awaryjnych
- Nadzór nad zagrożeniami (system HACCP)
- Aktualizacja i weryfikacja programów wstępnych PRP i systemu HACCP
- Nadzór nad niezgodnościami wyrobu i procesów
• Ocena wyników systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
- Monitorowanie, pomiary, analiza i ocena
- Audyty wewnętrzne
- Przegląd zarządzania
• Doskonalenie
- Niezgodności i działania naprawcze
- Ciągłe doskonalenie
- Aktualizacja FSMS
2. Wprowadzenie do audytowania:
• Definicja audytu
• Rodzaje audytów
• Postawy i zachowania audytora
• Zasady i proces audytowania wg normy ISO 19011.
3. Metody i techniki wykonywania audytów wewnętrznych:
• Przygotowanie audytu
• Istota, model i warunki skutecznego komunikowania się
• Rodzaje pytań audytowych
• Badania audytowe
• Formułowanie niezgodności
• Dokumentowanie wyników audytu.
4. Działania poaudytowe:
• Korekcje
• Działania korygujące
• Rekomendacje do doskonalenia
5. Test na zakończenie szkolenia.
6. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 1 wykład | Prowadzący Małgorzata Krzepkowska | Data realizacji zajęć 05-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 06:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto795,81 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto647,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto132,64 PLN
- Koszt osobogodziny netto107,83 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Małgorzata Krzepkowska
9001 oraz BRC Food), food defence, food fraud, zarządzania alergenami. Ekspert w zakresie prawa żywnościowego, ze
szczególnym uwzględnieniem aspektów znakowania żywności. Posiada wieloletnie doświadczenie w weryfikacji etykiet, interpretacji przepisów. Podczas szkoleń skutecznie omawia zawiłości prawa żywnościowego w odniesieniu do praktyki rynkowej.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej wysyłane na maile uczestnika.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej:
https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Informacje dodatkowe
Materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej.
Link na spotkanie przesyłane na maile uczestnika.
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Szkolenie jest realizowane przez platformę MS ZOOM lunb TEAMS.
Zalecane wymagania techniczne:
• Procesor 2-rdzeniowy 2GHz lub lepszy (zalecany 4-rdzeniowy)
• 2GB pamięci RAM (zalecane 4GB)
• System operacyjny Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS wersja 10.13 (zalecana najnowsza wersja)
• Przeglądarka internetowa Google Chrome (zalecana), Mozilla Firefox lub Safari (zaktualizowane do najnowszej wersji)
• Stałe łącze internetowe o prędkości 1,5 Mbps (zalecane 2,5 Mbps z obrazem w jakości HD)
• Mikrofon i głośniki lub słuchawki
Nie jest wymagana instalacja oprogramowania ani umiejętności informatyczne, aby dołączyć
do szkolenia – prosimy jednak o ewentualne konsultacje z państwa informatykami, czy
uruchomienie platformy zoom nie jest zablokowane.
Dołączenie następuje poprzez kliknięcie w indywidualny link wysłany mailem do uczestnika
przed szkoleniem oraz wpisanie imienia i nazwiska (ewentualnie dedykowanego pod
wydarzenie hasła) w oknie logowania.
Ważność linku - do zakończenia szkolenia wg. harmonogramu szkolenia.