Wymagania standardu IFS Food v. 8.
Wymagania standardu IFS Food v. 8.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Edukacja
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie skierowane jest do audytorów wewnętrznych oraz do kandydatów na audytorów wewnętrznych w organizacji, pełnomocników ds. zapewnienia jakości, członków zakładowych zespołów ds. bezpieczeństwa żywności, technologów żywności, a także innych osób chcących zapoznać się z nowa wersją standardu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg norm IFS v. 8.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji14-11-2024
- Forma prowadzenia usługizdalna w czasie rzeczywistym
- Liczba godzin usługi6
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
W kwietniu opublikowana została nowa wersja standardu IFS Food v.8. Audyty IFS Food zgodne z wersją 8 będą możliwe od października 2023 roku, a z początkiem roku 2024 roku staną się obowiązkowe dla wszystkich organizacji posiadającychcertyfikat IFS. Na szkoleniu dowiesz się :
• Jakie są pełne wymagania standardu IFS Food v. 8?
• Jakie zostały wprowadzone zmiany?
• Uzyskasz praktyczną wiedzy na temat wdrażania standardu IFS Food v. 8
• Jak sprawować nadzór nad systemem i dokumentacją systemu.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Poznanie zmian dot. wymagań standardu IFS Food v. 8Poznanie praktycznej wiedzy na temat wdrażania standardu IFS Food v. 8 Poznanie zasad nadzoru nad systemem i dokumentacją systemu zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności IFS Food v.8. | Kryteria weryfikacji Test wiedzy, min 80% prawidłowych odpowiedzi. Ocena realizacji i zaplanowania zakresu prac niezbędnych do przejścia na nową wersję standardu IFS Food v. 8 | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
1. Wprowadzenie do kontekstu GFSI w systemach bezpieczeństwa i jakości żywności.
2. Protokół audytu:
• system ocen
• proces certyfikacji
• raportowanie
• rodzaje audytów
• działania poaudytowe
• komunikacja z jednostką certyfikującą
3. Wymagania/Lista kontrolna:
• zarządzanie i zaangażowanie
• system zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
• zarządzanie zasobami
• procesy operacyjne
• pomiary, analiza i doskonalenie
4. Pytania i dyskusja, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 1 wykład | Prowadzący Małgorzata Krzepkowska | Data realizacji zajęć 21-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 06:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto785,97 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto639,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto131,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto106,50 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Małgorzata Krzepkowska
Zarządzanie Jakością. Posiada wieloletnie doświadczenie w pracy zakładach przemysłu spożywczego w zarządzaniu jakością.
Od 2010 r. trener, konsultant i audytor w zakresie bezpieczeństwa żywności (audytor HACCP, ISO 22000, IFS Food, audytor
wiodący normy ISO 9001 oraz BRC Food), food defence, food fraud, zarządzania alergenami. Ekspert w zakresie prawa
żywnościowego, ze szczególnym uwzględnieniem aspektów znakowania żywności. Posiada wieloletnie doświadczenie
w weryfikacji etykiet, interpretacji przepisów. Podczas szkoleń skutecznie omawia zawiłości prawa żywnościowego
w odniesieniu do praktyki rynkowej.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej wysyłane na maile uczestnika.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej:
https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Informacje dodatkowe
Materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej.
Link na spotkanie przesyłane na maile uczestnika.
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Szkolenie jest realizowane przez platformę MS ZOOM lunb TEAMS.
Zalecane wymagania techniczne:
• Procesor 2-rdzeniowy 2GHz lub lepszy (zalecany 4-rdzeniowy)
• 2GB pamięci RAM (zalecane 4GB)
• System operacyjny Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS wersja 10.13 (zalecana najnowsza wersja)
• Przeglądarka internetowa Google Chrome (zalecana), Mozilla Firefox lub Safari (zaktualizowane do najnowszej wersji)
• Stałe łącze internetowe o prędkości 1,5 Mbps (zalecane 2,5 Mbps z obrazem w jakości HD)
• Mikrofon i głośniki lub słuchawki
Nie jest wymagana instalacja oprogramowania ani umiejętności informatyczne, aby dołączyć
do szkolenia – prosimy jednak o ewentualne konsultacje z państwa informatykami, czy
uruchomienie platformy zoom nie jest zablokowane.
Dołączenie następuje poprzez kliknięcie w indywidualny link wysłany mailem do uczestnika
przed szkoleniem oraz wpisanie imienia i nazwiska (ewentualnie dedykowanego pod
wydarzenie hasła) w oknie logowania.
Ważność linku - do zakończenia szkolenia wg. harmonogramu szkolenia.