Wyjątkowa obsługa Gościa - profesjonalne szkolenie dla pracowników gastronomii - szkolenie.
Wyjątkowa obsługa Gościa - profesjonalne szkolenie dla pracowników gastronomii - szkolenie.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkoelnie dedykowane jest dla pracowników branży gastronomicznej odpowiedzialnych za obsługę Gości. Wymagany minimalny staż pracy - 3 miesiące.
- Minimalna liczba uczestników4
- Maksymalna liczba uczestników7
- Data zakończenia rekrutacji25-08-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi10
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie "Wyjątkowa obsługa Gościa - profesjonalne szkolenie dla pracowników gastronomii - szkolenie. " przygotowuje uczestników do skutecznej obsługi Gościa restauracji oraz uzyskania większego wolumenu sprzedaży.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Definiuje system pracy i obsługi kelnerskiej | Kryteria weryfikacji Określa system pracy i obsługi kelnerskiej w swojej restauracji | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Efekty uczenia się Organizuje pracę na stanowisku kelner | Kryteria weryfikacji Potrafi zorganizować swój czas pracy podczas zmiany, definiuje swoje priorytety na stanowisku kelnera | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Efekty uczenia się Przygotowuje salę na przyjście Gościa | Kryteria weryfikacji Organizuje nakrycia stołu zgodne ze standardami restauracji | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Efekty uczenia się Deifiniuje podstawowe informacje o menu | Kryteria weryfikacji Definiuje menu swojego miejsca pracy, potrafi opowiedzieć o nim w razie potrzeby Gościom | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Efekty uczenia się Rozróżnia style obsługi Gościa | Kryteria weryfikacji Dostosowuje style obsługi do Gości | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Efekty uczenia się Stosuje up selling i cross selling | Kryteria weryfikacji Wykonuje dodatkowe czynności sprzedażowe, wpływające na obroty restauracji | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Moduł 1: Kelner - zawód i sposób na życie. Kultura osobista, higiena i dbałość o własny wizerunek, kształtowanie pewności siebie, cechy osobowe.
Moduł 2: Organizacja i techniki pracy w zespole.
Moduł 3: Gość - co powinieneś wiedzieć - typologia gościa.
Moduł 4: Produkt - podstawowe informacje o menu, a sztuka opowieści o daniach i napojach.
Moduł 5: Strategia współpracy - restauracja jako jeden organizm.
Moduł 6: Powitanie Gościa - strategie.
Moduł 7: Podanie menu - prawidłowa postawa, mowa ciała.
Moduł 8: Przyjęcie zamówienia - sztuka gościnności - up selling.
Moduł 9: Wizyta kurtuazyjna - cross selling.
Moduł 10: Sposoby na poruszanie się w rewirach, technika, ceremonie, rytuały.
-
Szkolenie ma charakter praktyczny i aktywizujący w celu wypracowania najkorzystniejszego podejścia oraz rozwiązań dla organizacji.
-
Szkoelnie dedykowane jest dla pracowników branży gastronomicznej odpowiedzialnych za obsługę Gości. Wymagany minimalny staż pracy - 3 miesiące.
-
Warunki niezbędne do spełnienia, aby realizacja usługi pozwoliła na osiągniecie głównego celu: Aby osiągnąć główny cel usługi uczestnicy muszą wziąć udział w szkoleniu (100 % obecności)
-
Usługa realizowane jest w godzinach dydaktycznych (1 godzina dydatktyczna = 60 minut)
-
W ramach realizacji szkolenia uczestnicy otrzymują materiały merytoryczne w formie prezentacji. Materiały wysyłane są na adresy mailowe uczestników szkolenia.
- Trener na bieżąco - w trakcie trwania usługi weryfikuje postępy i ocenia efekty uczenia. Po zakończonej usłudze zostaje przeprowadzona walidacja, oparta o założone kryteria weryfikacji efektów uczenia się, realizowana jest z zachowaniem rozdzielności funkcji.
- Przerwy wliczone są w czas trwania szkolenia.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 11 Moduł 1: Kelner - zawód i sposób na życie. Kultura osobista, higiena i dbałość o własny wizerunek, kształtowanie pewności siebie, cechy osobowe. | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 11 Moduł 2: Organizacja i techniki pracy w zespole. | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 11 Moduł 3: Gość - co powinieneś wiedzieć - typologia gościa. | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 11 Przerwa | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 11 Moduł 4: Produkt - podstawowe informacje o menu, a sztuka opowieści o daniach i napojach. | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 11 Moduł 5: Strategia współpracy - restauracja jako jeden organizm. | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 11 Moduł 6: Powitanie Gościa - strategie. | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 11 Moduł 7: Podanie menu - prawidłowa postawa, mowa ciała. | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 11 Moduł 8: Przyjęcie zamówienia - sztuka gościnności - up selling. | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 11 Moduł 9: Wizyta kurtuazyjna - cross selling. | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 11 Moduł 10: Sposoby na poruszanie się w rewirach, technika, ceremonie, rytuały. | Prowadzący Marcin Gilowski | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 01:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto2 040,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 040,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto204,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto204,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Marcin Gilowski
Od 20 lat związany z branżą gastronomiczną w restauracjach zarówno sieciowych jak i prywatnych w sektorze obsługi gościa. Współtwórca krakowskiego konceptu Hamsa hummus & happines restobar oraz sieci franczyzowej Tel Aviv Urban Food. Od 9 lat związany siecią restauracji Tel Aviv Urban Food jako szkoleniowiec, manager operacyjny oraz franczyzodawca. Obecnie jest współwłaścicielem restauracji i można go nadal spotkać przy stole wraz ze swoją załogą na Poznańskiej 11 w Warszawie. Poza codzienną pracą swoją wiedzę i doświadczenie przekazuje właścicielom restauracji, managerom, kelnerom. Specjalizuje się w:
• „uprawianiu” gościnności
• ponadstandardowej obsłudze gościa (szkolenia warsztatowe)
• zarządzaniu restauracjami
• tworzeniu struktur operacyjnych
• tworzeniu standardów i procedur
• budowaniu relacji wewnątrz zespołu
• szkoleniach dla kadry kulinarnej
• tworzeniu kompleksowych projektów gastronomicznych od koncepcji do długofalowej strategii rozwoju.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
W ramach realizacji szkolenia uczestnicy otrzymują materiały merytoryczne w formie prezentacji. Materiały wysyłane są na adresy mailowe uczestników szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Szkoelnie dedykowane jest dla pracowników branży gastronomicznej odpowiedzialnych za obsługę Gości.
Wymagany minimalny staż pracy - 3 miesiące.
Koszt szkolenia nie zawiera kosztów dojazdu, zakwaterowania oraz wyżywienia, a także kosztów środków trwałych.
Informacje dodatkowe
Usługa zwolniona z VAT na podstawie §3 ust.1 pkt 14 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20.12.2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania tych zwolnień (Dz.U. z 2015 r., poz.736).