Zdrowie i medycyna / Zdrowie publiczne / Żywienie człowieka
Możliwość dofinansowania
Karkonoskie Centrum Doradcze sp. z o. o.
Brak ocen dla tego dostawcy
Zdrowie i medycyna / Zdrowie publiczne / Żywienie człowieka
Numer usługi 2024/07/27/164390/2239653
1 200,00 PLN
brutto
1 200,00 PLNnetto
60,00 PLNbrutto/h
60,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaZdrowie i medycyna / Zdrowie publiczne
- Identyfikator projektuKierunek - Rozwój
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Wszystkie osoby chcące nabyć kompetencje i umiejętności w tym temacie, osoby zainteresowane psychodietetyką. Grona pedagogiczne, pedagodzy specjalni, uczniowie szkół ponadpodstawowych, podstawowych klasy (6-8), rodzice i opiekunowie prawni wyżej wymienionych, pracownicy ośrodków zdrowia, lekarze i psychologowie
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników200
- Data zakończenia rekrutacji09-08-2024
- Forma prowadzenia usługizdalna w czasie rzeczywistym
- Liczba godzin usługi20
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Kurs pozwala uzyskać wiedzę na temat zdrowego odżywiania i komponowania zbilansowanych posiłków.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik zna podstawowe pojęcia związane ze zdrowym odżywianiem.Uczestnik rozumie wpływ mikroflory jelitowej na zdrowie. Uczestnik rozumie wpływ wybranych składników na funkcjonowanie mózgu i organizmu człowieka. Uczestnik zna pojęcie stres oksydacyjny i dieta przeciwzapalna. Uczestnik rozumie wpływ żywienia na gospodarkę hormonalną. Uczestnik ma wiedzę na temat psychologicznych aspektów odżywiania się. Uczestnik zna podstawowe założenia związane ze zdrowym odżywianiem. Uczestnik rozumie zależność pomiędzy zdrowiem, a aktywnością fizyczną. Uczestnik zna podstawowe zasady redukcji masy ciała. Uczestnik zna zasady komponowania zdrowego talerza. Uczestnik zna przyczyny wybranych chorób metabolicznych i cywilizacyjnych, zna założenia dietoterapii | Kryteria weryfikacji Uczestnik potrafi scharakteryzować takie pojęcia jak: składnik odżywczy, biało, tłuszcze, węglowodany itd. Uczestnik zna pojęcia: probiotyk, prebiotyk, symbiotyk, mikroflora. Uczestnik zna założenia diety przeciwzapalnej. Uczestnik potrafi wymienić produkty pozytywnie wpływające na gospodarkę hormonalną organizmu. Uczestnik potrafi obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne. Uczestnik potrafi wymienić najczęstsze błędy podczas redukcji masy ciała. Uczestnik potrafi wymienić cechy zdrowego talerza. Uczestnik potrafi wymienić przyczyny wybranych chorób oraz zaproponować zalecenia dietetyczne. Uczestnik potrafi zauważyć błędy w jadłospisie i zaproponować zmiany | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Tak, usługa prowadzi do nabycia kompetencji. Kurs "Zdrowe odżywianie z elementami psychodietetyki i redukcji masy ciała" dostarcza wiedzy i umiejętności w zakresie zdrowego odżywiania i technik redukcji masy ciała. Potwierdzeniem są dokumenty uzyskane po ukończeniu kursu.
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
Tak, dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona zgodnie z określonymi kryteriami weryfikacji efektów uczenia się. Kryteria te obejmują m.in. znajomość pojęć, obliczanie zapotrzebowania kalorycznego, oraz zdolność identyfikacji błędów w jadłospisie.
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
Tak, dokument potwierdza, że zastosowano rozwiązania zapewniające rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji. Procesy te były realizowane przez niezależne zespoły, co gwarantuje obiektywność i rzetelność oceny osiągniętych efektów uczenia się."
Program
Program
PROGRAM
- Podstawowe definicje
- Omówienie zaleceń dotyczących spożycia
- Mikroflora jelitowa – rola, funkcje, dieta
- Wybrane składniki dla zdrowia mózgu – witaminy z grupy B, cynk, magnez, NNKT
- Unikalna natura witaminy D
- Stres oksydacyjny i dieta przeciwzapalna
- Żywność, a równowaga hormonalna i regulacja nastroju
- Psychologiczne aspekty odżywiania
- Zdrowe odżywianie i redukcja masy ciała bez efektu jo-jo
- Choroby cywilizacyjne i metaboliczne związane z niewłaściwym żywieniem
Punkty 1-3 realizowane są w pierwszym module
Punkty 4-7 realizowane są w drugim module
Punkty 8-10 realizowane są w trzecim module
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 3
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 3 Zdrowe odżywianie 1/3 | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 12-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 06:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 3 Zdrowe odżywianie 2/3 | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 13-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 06:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 3 Zdrowe odżywianie 3/3 | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 14-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 07:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt usługi brutto1 200,00 PLN
- Koszt usługi netto1 200,00 PLN
- Koszt godziny brutto60,00 PLN
- Koszt godziny netto60,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 0
Brak wyników.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy po szkoleniu otrzymują prezentacje szkoleniową oraz certyfikat uczestnictwa.
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Zajęcia realizowane na platformie teams, konieczny tablet, lptop, telefon z dostępem do internetu
Kontakt
Kontakt
Anna Warszewska Dobrosielska
E-mail
annam.warsz@gmail.com
Telefon
(+48) 785 012 127