Szkolenie w zakresie nowoczesnego wykorzystania pieców konwekcyjno-parowych
Szkolenie w zakresie nowoczesnego wykorzystania pieców konwekcyjno-parowych
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Grupą docelową są osoby pełnoletnie, które posiadają wykształcenie minimum podstawowe, w tym personel kuchenny chcące zrozumieć i wykorzystywać w przyszłości w pełni potencjał pieca konwekcyjno-parowego dla maksymalizacji jego efektywności oraz chcące nabyć wiedzę i umiejętności w zakresie optymalnego wykorzystania różnych funkcji tego pieca.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników30
- Data zakończenia rekrutacji25-11-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi8
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości TGLS Quality Alliance
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest zrozumienie i wykorzystanie pełnego potencjału pieca konwekcyjno-parowego dla maksymalizacji jego efektywności. Szkolenie personelu kuchennego w zakresie optymalnego wykorzystania różnych funkcji urządzenia, takich jak regulacja temperatury, wilgotności i czasu gotowania, pozwala na osiągnięcie najlepszych wyników kulinarnych.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Wybiera odpowiedni piec dla danej kuchni. | Kryteria weryfikacji Charakteryzuje piece konwekcyjno-parowe. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Definiuje i omawia cechy i kwestie dotyczące pieców konwekcyjno-parowe, które są uwzględnione podczas doboru tych pieców do poszczególnych rodzajów i typów kuchni. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Dobiera do poszczególnych rodzajów i typów kuchni odpowiedni piec konwekcyjno-parowy. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Efekty uczenia się Wskazuje zalety wykorzystania pieców konwekcyjno-parowych. | Kryteria weryfikacji Podaje i charakteryzuje zalety gotowania z wykorzystaniem konwekcji i pary w oparciu o praktyczne doświadczenia i obserwacje nabyte podczas szkolenia. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Charakteryzuje zalety wykorzystania pieców konwekcyjno-parowych pod względem efektywności energetycznej i oszczędności kosztów. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Efekty uczenia się Obsługuje oraz wykorzystuje piece konwekcyjno-parowe w sposób efektywny i optymalny. | Kryteria weryfikacji Utrzymuje i czyści piec zgodnie z obowiązującymi zaleceniami i zasadami, w tym BHP. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kryteria weryfikacji Wskazuje i wykorzystuje innowacyjne rozwiązania kuchenne. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji Wykorzystuje nowoczesne technologie w przygotowywaniu potraw. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Temat zajęć edukacyjnych |
Wymiar zajęć |
|
Ilość godzin teoretycznych |
Ilość godzin praktycznych |
|
Wybór Odpowiedniego Pieca dla Twojej Kuchni Zalety Gotowania z Wykorzystaniem Konwekcji i Pary Efektywność Energetyczna i Oszczędność Kosztów Utrzymanie i Czyszczenie Pieca Integracja z Innowacyjnymi Rozwiązaniami Kuchennymi Wykorzystanie Nowoczesnych Technologii w Przygotowywaniu Potraw Podsumowanie i Zalecenia Końcowe Walidacja |
1 |
7 |
Razem |
1 |
7 |
Uwagi dotyczące przerw: Na każde 2 godziny zajęć przypada jedna 10-minutowa przerwa, która wlicza się w program usługi.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 5 Wybór Odpowiedniego Pieca dla Twojej Kuchni | Prowadzący Aliaksandr Sumin | Data realizacji zajęć 26-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 5 Zalety Gotowania z Wykorzystaniem Konwekcji i Pary; Efektywność Energetyczna i Oszczędność Kosztów | Prowadzący Aliaksandr Sumin | Data realizacji zajęć 26-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 5 Utrzymanie i Czyszczenie Pieca; Integracja z Innowacyjnymi Rozwiązaniami Kuchennymi | Prowadzący Aliaksandr Sumin | Data realizacji zajęć 26-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 5 Wykorzystanie Nowoczesnych Technologii w Przygotowywaniu Potraw; Podsumowanie i Zalecenia Końcowe | Prowadzący Aliaksandr Sumin | Data realizacji zajęć 26-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:15 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 5 Walidacja | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 26-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:45 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 100,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 100,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto137,50 PLN
- Koszt osobogodziny netto137,50 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Iwona Palczewska
na Uniwersytecie Warmińsko – Mazurskim w Olsztynie. Ukończyła także Studium Pedagogiczne. Pani Iwona ukończyła także liczne kursy gastronomiczne i szkolenia z tej branży: Projekt „Od ziarenka do bochenka” – doskonalenie nauczycieli szkół zawodowych; Szkolenie uzupełniające dla egzaminatorów egzaminu
potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie; Szkolenie w zakresie HACCP w restauracjach. Pani Iwona jest Egzaminatorem OKE w Gdańsku w zawodzie „ Kucharz małej gastronomii”, „Kucharz”, „Technik organizacji usług
gastronomicznych”, „Technik żywienia i gospodarstwa
domowego”. Pani Iwona od kilkunastu lat aż do chwili obecnej przeprowadziła i prowadzi (w sposób ciągły) wiele kursów z zakresu gastronomii. Aktualnie również takie kursy realizuje. Posiada doświadczenie zawodowe zdobyte nie wcześniej niż 5 lat przed datą wprowadzenia danych dotyczących oferowanej usługi do BUR.
Aliaksandr Sumin
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt, notes, długopis, teczka
Warunki uczestnictwa
- ukończone 18 lat,
- wykształcenie min. podstawowe.
Informacje dodatkowe
Usługa jest zwolniona z VAT.
Usługa z dofinansowaniem.
Na każde 2 godziny zajęć przypada jedna 10-minutowa przerwa, która wlicza się w program usługi.