Podstawy Cukiernictwa
Możliwość dofinansowania
Podstawy Cukiernictwa
Numer usługi 2024/07/17/46858/2225819
1 700,00 PLN
brutto
1 382,11 PLNnetto
85,00 PLNbrutto/h
69,11 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Cukiernicy, pasjonaci cukiernictwa
- Minimalna liczba uczestników7
- Maksymalna liczba uczestników12
- Data zakończenia rekrutacji21-07-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi20
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest przygotowanie do samodzielnego wykonania deserów.Szkolenie prowadzone jest od podstaw, uczestnicy uczeni są prawidłowego odważania, przygotowywania , składania, dobierania smaków i kolorów deserów .
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Samodzielne wykonanie deserów wykonywanych podczas szkolenia.Dobieranie saków, weryfikacja potrzeb klienta. | Kryteria weryfikacji Ocenia prowadzącego | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
nie
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
nie
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
nie
Program
Program
Szkolenie skierowane jest do cukierników.
Termin szkolenia 22-23.07.2024
Rozpoczęcie szkolenia: omówienie receptur, sprzętu oraz organizacji zajęć.
Przygotujemy:
- Panna Cotta
- Tiramisu
- Brownie
- Tarta Cytrynowa
- Tarta Owocowa
- Ptysie Mango-Marakuja
- Beza Pawlowa
- Foret Noir
- Tort Opera
Program obejmuje:
- Przygotowanie musów, kremów, coolie, biszkoptów, glazur
- Podstawy wyrobu kruchego ciasta, biszkoptów, sable
- Metody dekorowania
- Praca z teksturami
- Łączenie smaków
- Techniki przygotowywania
- Przechowywanie
- Podstawy pracy z czekoladą
Szkolenie kończy się wręczeniem dyplomów oraz rozmowami idywidualnymi z prowadzącym dla chętnych.
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking.
Szkolenie odbywa się w godzinach 9-18
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 1
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 1 Podstawy Cukiernictwa | Prowadzący Igor Zaritskyi | Data realizacji zajęć 22-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 08:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt usługi brutto1 700,00 PLN
- Koszt usługi netto1 382,11 PLN
- Koszt godziny brutto85,00 PLN
- Koszt godziny netto69,11 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Igor Zaritskyi
Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom.
Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”
Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym.
W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku”
W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna inspiracja, torty, praliny”
W 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski
Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”
Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym.
W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku”
W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna inspiracja, torty, praliny”
W 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z recepturami.
Adres
Adres
ul. Wiejska 13a
05-802 Pruszków
woj. mazowieckie
Pracownia Cukiernicza firmy Sempre Group Sp. z o.o.
Drugie piętro.
Drugie piętro.
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
Kontakt
Kontakt
anna cienkowska
E-mail
a.cienkowska@sempreinfo.pl
Telefon
(+48) 532 403 425