Szkolenie: Przygotowywanie słodkiego stołu
Szkolenie: Przygotowywanie słodkiego stołu
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnych
- Grupa docelowa usługi
Usługa skierowana do osób pragnących rozszerzyć swoją wiedzę i umiejętności oraz uzyskać kompetencje w zakresie przygotowania słodkiego stołu.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników6
- Data zakończenia rekrutacji23-08-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi32
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Uczestnik samodzielnie wykonuje desery restauracyjne; będzie potrafił wypiekać ciasta, przygotowywać kremy oraz pozna metody i techniki dekorowania deserówEfekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Posługuje się podstawową wiedzą z zakresu tworzenia tortów i deserów | Kryteria weryfikacji -wymienia podstawowe techniki dekorowania-rozróżnia sprzęt stosowany do przygotowania deserów | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Umiejętnie dobiera i łączy smaki oraz tekstury - samodzielnie tworzy desery i torty | Kryteria weryfikacji -umiejętnie dobiera i przygotowuje produkty- potrafi wykonać dekoracje z masy cukrowej i ciasteczek, -serwuje deser w jeden z poznanych sposobów -rozpoznaje sposoby przygotowania różnych rodzajów kremów deserowych | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się Potrafi współpracować w zespole, dzielić się zadaniami i wspierać innych członków zespołu | Kryteria weryfikacji -dzieli się informacjami-współpracuje z zespołem przy przygotowywaniu i dekorowaniu -organizuje zadania w zespole | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Blok I
Tworzenie tortów od podstaw
- Nauka wypiekania ciasta brownie
- Nauka wypiekania biszkoptu genueńskiego
- Tworzenie żelki owocowej
- Tworzenie warstwy chrupkiej tzw. crunch
- Przygotowanie kremu karmelowego i czekoladowego
- Przygotowanie kremu musu malinowego oraz kremu mango
- Składanie tortu
- Deser musowy zamszowany - przygotowanie wraz z dekoracją
Blok II
Deser mini beza pavlowa
- Przygotowanie masy bezowej
- Suszenie bezy oraz przygotowanie kremu
- Składanie deseru bezowego
Nauka dekoracji tortu
- Przygotowanie kremu do obłożenia tortu
- Nauka obkładania tortu kremem
- Tworzenie dekoracji na torcie
- Przygotowywanie ozdób z masy cukrowej i ozdobnych ciasteczek
- Dekorowanie tortu i deserów
Blok III
Sprawdzenie zdobytej wiedzy
_______________________________________________________________________________________________________________
Warunki organizacyjne dla szkolenia: sala wyposażona w niezbędny sprzęt oraz akcesoria udostępnione dla uczestników na czas szkolenia.
Szkolenie jest prowadzone od podstaw, uczestnicy nie muszą wykazywać się doświadczeniem w tematyce usługi.
Usługa realizowana w godzinach dydaktycznych.
Przerwy wliczają się w godziny szkolenia.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 23 1. Nauka wypiekania ciasta brownie | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 24-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 23 2. Nauka wypiekania biszkoptu genueńskiego | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 24-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:45 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 23 3. Tworzenie żelki owocowej | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 24-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 23 przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 24-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 15:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 23 4. Tworzenie warstwy chrupkiej tzw. crunch | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 24-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 23 5. Przygotowanie kremu karmelowego i czekoladowego | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 24-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 23 6. Przygotowanie kremu musu malinowego oraz kremu mango | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 24-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 23 przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 24-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:15 | Godzina zakończenia 18:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 23 7. Składanie tortu | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 24-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:30 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 23 8. Deser musowy zamszowany - przygotowanie wraz z dekoracją | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 24-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 20:00 | Godzina zakończenia 21:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 23 1. Przygotowanie masy bezowej | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 25-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 23 2. Suszenie bezy oraz przygotowanie kremu | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 25-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:45 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 23 3. Składanie deseru bezowego | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 25-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 23 przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 25-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 23 1. Przygotowanie kremu do obłożenia tortu | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 25-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 23 2. Nauka obkładania tortu kremem | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 25-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 23 3. Tworzenie dekoracji na torcie | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 25-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 17:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 23 przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 25-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:30 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 23 4. Przygotowywanie ozdób z masy cukrowej i ozdobnych ciasteczek | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 25-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 23 5. Dekorowanie tortu i deserów | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 25-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:30 | Godzina zakończenia 21:30 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 23 Sprawdzenie zdobytej wiedzy | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 23 przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:15 | Godzina zakończenia 18:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 23 Sprawdzenie zdobytej wiedzy ( c.d.) | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:30 | Godzina zakończenia 21:00 | Liczba godzin 02:30 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto5 235,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto5 235,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto163,59 PLN
- Koszt osobogodziny netto163,59 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Agata Kubacka
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymują pisemne listy składników i receptury przygotowywania potraw określonych w programie szkolenia, aktywnie uczestniczą w każdym etapie przygotowywania większości potraw objętych programem wykonując poszczególne czynności samodzielnie pod nadzorem prowadzącego. Pozwala to na zdobycie maksymalnej ilości praktycznej wiedzy i doświadczenia.
Warunki uczestnictwa
w przypadku szkoleń dofinansowanych warunkiem uczestnictwa jest spełnienie wymogów operatora u którego składane będą dokumenty o dofinansowanie usługi rozwojowej.
Informacje dodatkowe
Zapis na usługę tylko po wcześnijszym kontakcie z firmą szkoleniową.