Francuskie Wypieki – Szkolenie Cukiernicze
Francuskie Wypieki – Szkolenie Cukiernicze
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Identyfikator projektuKierunek - Rozwój
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Cukiernicy, pasjonaci cukiernictwa
- Minimalna liczba uczestników7
- Maksymalna liczba uczestników12
- Data zakończenia rekrutacji30-08-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi10
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Samodzielne wykonanie wszystkich produktów wykonanych na szkoleniu.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Samodzielne wykonanie wszystkich produktów wykonanych na szkoleniu. | Kryteria weryfikacji Ocenia prowadzący | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Cel biznesowy
Możliwość podniesienia kwalifikacji i rozwoju zawodowego. Nauka nowego zawodu.Rozszerzenie ofert sprzedażowej.
Efekt usługi
prawidłowe wykonanie wszystkich pozycji ze szkolenia
Metoda potwierdzenia osiągnięcia efektu usługi
Dyplom ukończenia szkolenia
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kwalifikacje zarejestrowane w Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji
- KwalifikacjeCukiernik
- Kod kwalifikacji w Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji
- Nazwa/Kategoria Podmiotu prowadzącego walidacjęSempre Group
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURTak
- Nazwa/Kategoria Podmiotu certyfikującegoSempre Group
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURTak
Program
Program
https://www.wapas.pl/szkolenie-cukiernicze/francuskie-wypieki-cukiernicze/
Na tym szkoleniu uczestnicy będą mieli okazję odkryć tajemnice przygotowywania wykwintnych deserów, tradycyjnie pochodzących z kraju croissantów. Podczas intensywnych zajęć, Lesia Moroz wprowadzi was w świat smaków i technik związanych z przygotowaniem waniliowego Flanu, delikatnej babki rumowej oraz aromatycznego gateau basque z figą. Millefeuille z malinami zachwyci swoją elegancją, a magdalenki czekoladowe i pistacjowe zapewnią niebiańską słodycz. Nie zabraknie również pysznych ciasteczek z orzechami włoskimi, jabłkiem i karmelem. Marble cake, czyli marmurkowe ciasto, rozbudzi zmysły swoim kremowym i czekoladowym połączeniem.
Uczestnicy będą mieli okazję przygotować, a później oczywiście spróbować, wyjątkowego deseru – Tropezienne z brzoskwinią i kwiatem pomarańczy.
To niezapomniane szkolenie pozostawi uczestnikom nie tylko wiedzę, ale również inspirację do tworzenia wyjątkowych francuskich wypieków.
W programie znajdą się następujące receptury:
- Rum baba
- Gateau basque z figą
- Millefeuille malina
- Magdalenka czekoladowa/magdalenka pistacjowa
- Cookies orzech włoski/ jabłko/ karmel
- Marble cake (ciasto marmurkowe)
- Tropezienne z brzoskwinią i kwiatem pomarańczy
- Tarta czekolada/ praline pecan
-
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 000,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto813,01 PLN
- Koszt osobogodziny brutto100,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto81,30 PLN
- W tym koszt walidacji brutto0,00 PLN
- W tym koszt walidacji netto0,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania brutto0,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania netto0,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Każdy zuczestników dostaje skrypt z recepturami.
Adres
Adres
Kilka razy w roku odbywają się bezpłatne szkolenia z zakresu produkcji lodów. Tematy szkoleń lodowych dopasowane są do poziomu i wiedzy Uczestników.
Udział w licznych bezpłatnych szkoleniach, zapewnia naszym klientom ciągły dostęp do wiedzy i wprowadzanie nowych rozwiązań i technologii cukierniczych w biznesie. W ofercie Akademii, poza szkoleniami cukierniczymi, szkoleniami lodziarskimi
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi