Tort od Podstaw – Kwiaty Cukrowe – Szkolenie cukiernicze
Możliwość dofinansowania
Tort od Podstaw – Kwiaty Cukrowe – Szkolenie cukiernicze
Numer usługi 2024/07/11/46858/2218084
1 200,00 PLN
brutto
975,61 PLNnetto
120,00 PLNbrutto/h
97,56 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Identyfikator projektuKierunek - Rozwój
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Cukiernicy, pasjonaci cukiernictwa
- Minimalna liczba uczestników7
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji06-09-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi10
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Samodzielne wykonanie wszystkich produktów wykonanych na szkoleniu.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Samodzielne wykonanie wszystkich produktów wykonanych na szkoleniu. | Kryteria weryfikacji Ocenia prowadzący | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Cel biznesowy
Możliwość podniesienia kwalifikacji i rozwoju zawodowego. Nauka nowego zawodu.Rozszerzenie ofert sprzedażowej.
Efekt usługi
prawidłowe wykonanie wszystkich pozycji ze szkolenia
Metoda potwierdzenia osiągnięcia efektu usługi
Dyplom ukończenia szkolenia
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kwalifikacje zarejestrowane w Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji
- KwalifikacjeCukiernik
- Kod kwalifikacji w Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji
- Nazwa/Kategoria Podmiotu prowadzącego walidacjęSempre Group
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURTak
- Nazwa/Kategoria Podmiotu certyfikującegoSempre Group
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURTak
Program
Program
zkolenie jednodniowe z tworzenia tortu piętrowego oraz wykonywania dekoracji.
Ten dwupiętrowy tort z piwoniami to wprowadzenie do florystyki cukierniczej gdzie poznasz arkana tworzenia kwiatów cukrowych oraz oczywiście podstawy wypieku i wykończenia tortów.
Szkolenie ma charakter Praktyczny. Każdy uczestnik przygotuje własny tort dwupiętrowy – jedno piętro będzie atrapą, drugie z prawdziwym, stabilnym biszkoptem na którym ćwiczymy tynkowanie i dekorowanie.
Poznasz następujące techniki:
- Jak wykonać stabilny biszkopt i krem
- Jak tynkować w kant
- Jak pracować z szablonami
- Jak pracować z wydrukami cukierniczymi, papierem waflowym i masą cukrową
- Jak pracować z masą typu gum pasta
- Jak wykonać piwonie wraz z unerwieniem
- Jak pracować z drucikami, gąbką i taśmą florystyczną.
- Do szkolenia otrzymasz komplet 5 unikatowych foremek do tworzenia kwiatów piwonii.
-
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 0
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 200,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto975,61 PLN
- Koszt osobogodziny brutto120,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto97,56 PLN
- W tym koszt walidacji brutto0,00 PLN
- W tym koszt walidacji netto0,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania brutto0,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania netto0,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Ewa Drzewicka-Łyżwa
Dwukrotna złota medalistka olimpijska w cukiernictwie artystycznym, Złota medalistka Mistrzostw Świata, Wicemistrzyni Polski i Europy w cukiernictwie, właścicielka pracowni artystycznej i sklepu internetowego Jula Smakula, dyplomowany cukiernik z tytułem mistrzowskim oraz instruktor zawodu, specjalista w dekoracji tortów w stylu angielskim, miłośniczka konkursów cukierniczych, tortów wielopiętrowych, anatomicznych figurek oraz stylu „life size”.
Autorka tekstów do magazynów branżowych, jurorka na konkursach artystycznych. Prywatnie pasjonatka Tai Chi i podróży.
Wybrane wyróżnienia z ostatnich lat:
2021 – finalistka australijskiego konkursu International Cake Show Australia & ACADA w Brisbane
2020 – dwa złote medale Mistrzostw Olimpijskich IKA Olympiade der Koche Stuttgart
2020 – Artysta Miesiąca Luty międzynarodowej organizacji artystów cukierniczych GSARN
2019 – srebrny medal i tytuł Wicemistrza Polski na Mistrzostwach Polski w Dekoracji Tortów
2019 – tytuł Branżowej Osobowości Roku
Autorka tekstów do magazynów branżowych, jurorka na konkursach artystycznych. Prywatnie pasjonatka Tai Chi i podróży.
Wybrane wyróżnienia z ostatnich lat:
2021 – finalistka australijskiego konkursu International Cake Show Australia & ACADA w Brisbane
2020 – dwa złote medale Mistrzostw Olimpijskich IKA Olympiade der Koche Stuttgart
2020 – Artysta Miesiąca Luty międzynarodowej organizacji artystów cukierniczych GSARN
2019 – srebrny medal i tytuł Wicemistrza Polski na Mistrzostwach Polski w Dekoracji Tortów
2019 – tytuł Branżowej Osobowości Roku
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Każdy zuczestników dostaje skrypt z recepturami.
Adres
Adres
ul. Wiejska 13a
05-802 Pruszków
woj. mazowieckie
Misją firmy Sempre Group jest szczerzenie wiedzy opartej o światowe trendy i najwyższej jakościowo produkty. Z myślą o klientach, nasza firma przygotowała SEKCJĘ LABORATORIUM mieszczącą się w Warsaw Academy of Pastry Art, w której prowadzone są szkolenia lodowe i cukiernicze.
Kilka razy w roku odbywają się bezpłatne szkolenia z zakresu produkcji lodów. Tematy szkoleń lodowych dopasowane są do poziomu i wiedzy Uczestników.
Udział w licznych bezpłatnych szkoleniach, zapewnia naszym klientom ciągły dostęp do wiedzy i wprowadzanie nowych rozwiązań i technologii cukierniczych w biznesie. W ofercie Akademii, poza szkoleniami cukierniczymi, szkoleniami lodziarskimi
Kilka razy w roku odbywają się bezpłatne szkolenia z zakresu produkcji lodów. Tematy szkoleń lodowych dopasowane są do poziomu i wiedzy Uczestników.
Udział w licznych bezpłatnych szkoleniach, zapewnia naszym klientom ciągły dostęp do wiedzy i wprowadzanie nowych rozwiązań i technologii cukierniczych w biznesie. W ofercie Akademii, poza szkoleniami cukierniczymi, szkoleniami lodziarskimi
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
Kontakt
Kontakt
Anna Cienkowska
E-mail
a.cienkowska@sempreinfo.pl
Telefon
(+48) 532 403 425