Nowoczesne cukiernictwo - monoporcje
Nowoczesne cukiernictwo - monoporcje
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Kurs skierowany jest do osó pracujących w branży cukierniczej. W szkoleniu mogą wziąć udział zaówno początkujący cukiernicy jak również doświadczeni profesjonaliści, nie posiadający wiedzy z zakresu monoderserów. Udział w kursie przyczyni się do podniesienia kompetencji oraz wiedzy praktycznej i teoretycznej uczestników.
- Minimalna liczba uczestników6
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji06-08-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi24
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest nabycie przez uczestników wiedzy przygotowującej do samodzielnego wyonywania nowoczesnych deserów - monoporcji. Udział w szkoleniu przyczyni się do poszerzenia kompetencji uczestnika oraz umiejętności praktycznych i teoretycznych wykorzystywanych w pracy na stanowisku cukiernika.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się EFEKTY UCZENIA SIĘW zakresie wiedzy: 1. Wprowadzenie do zawodu cukiernika 2. Przepisy BHP 3. Sprzęt i surowce potrzebne do produkcji monoporcji W zakresie umiejętności: 1. Obsługiwać sprzęt wykorzystywany do produkcji monoporcji 2. Dobierać odpowiednie składniki i łączyć smaki 3. Przygotowywać różnego rodzaju ciasta na spody 4. Składać monoporcje 5. Przygotowywać dekoracje 6. Aranżować „słodki stół” W zakresie kompetencji społecznych: 1. Poszerzanie i udoskonalanie zdobytej wiedzy i umiejętności 2. Ocena posiadanej przez siebie wiedzy i umiejętności 3. Analiza i wyciągnięcie wniosków ze zdobytej wiedzy i umiejętności | Kryteria weryfikacji Przeprowadzenie weryfikacji na podstawie opracowanych kryteriów oceny przed i po zakończeniu wsparcia udzielanego danej osobie poprzez egzamin wewnętrzny (PRE test i POST test) - pozytywna ocena z egzaminu stanowi podstawę do wydania uczestnikowi kursu zaświadczenia o jego ukończeniu i potwierdzająca nabycie kompetencji. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Wywiad swobodny | ||
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Tematyka kursu:
1. Wprowadzenie do zawodu cukiernika
2. Przepisy BHP
3. Omówienie sprzętu i surowców potrzebnych do produkcji monoporcji
4. Dobieranie odpowiednich składników i łączenie smaków
5. Przygotowanie różnego rodzaju ciast na spody
6. Składanie monoporcji
7. Przygotowanie dekoracji
8. Aranżacja w formie „słodkiego stołu”
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 5 Wprowadzenie do zawodu cukiernik Przepisy BHP | Prowadzący Justyna Haluch | Data realizacji zajęć 07-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 5 Omówienie sprzętu i surowców potrzebnych do produkcji monoporcji | Prowadzący Justyna Haluch | Data realizacji zajęć 07-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 5 Dobieranie odpowiednich składników i łączenie smaków | Prowadzący Justyna Haluch | Data realizacji zajęć 07-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 5 Przygotowanie różnego rodzaju ciast na spody Składanie monoporcji | Prowadzący Justyna Haluch | Data realizacji zajęć 08-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 08:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 5 Przygotowanie dekoracji Aranżacja w formie „słodkiego stołu” | Prowadzący Justyna Haluch | Data realizacji zajęć 09-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 08:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 440,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 440,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto60,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto60,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Justyna Haluch
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Każdy z uczestników otrzymuje na własność materiały szkoleniowe z zakresu szkolenia pomocne w przygotowaniu się do egzaminu wewnętrznego.
Informacje dodatkowe
Kurs zostanie zorganizowany, gdy zebrana zostanie odpowiednia liczba uczestników szkolenia.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe
- Udogodnienia dla osób ze szczególnymi potrzebami