Zielone kompetencje: przygotowywanie słodkich deserów dla świadomych konsumentów zgodnie z zasadami zero waste.
Możliwość dofinansowania
Zielone kompetencje: przygotowywanie słodkich deserów dla świadomych konsumentów zgodnie z zasadami zero waste.
Numer usługi 2024/06/24/21358/2195880
7 600,00 PLN
brutto
7 600,00 PLNnetto
176,74 PLNbrutto/h
176,74 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnych
- Grupa docelowa usługi
- dla osób które chcą nabyć wiedzę i umiejętności z zakresu przygotowywania słodkich deserów z zachowaniem zasad zero waste dla swiadomych konsumentów
- Minimalna liczba uczestników4
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji19-08-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi43
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie prowadzi do nabycia kompetencji z zakresu przygotowywania słodkich deserów z zachowaniem zasad zero waste.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Rozpoznaje zasady zero waste w cukiernictwie | Kryteria weryfikacji - zna metody przedłużania świeżości żywności- potrafi wykorzystywać czerstwe pieczywo | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Tworzy ciasta z białek i migdałów | Kryteria weryfikacji - wykorzystuje pozostałe białka do bezy- wykorzystuje bakalie i końcówki ciasta do nowych przepisów | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
tak
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
tak
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
tak
Program
Program
BLOK I
- Zero waste w cukiernictwie – metody konserwacji i przedłużania świeżości żywności
- Pomysłowe wykorzystywanie resztek i elementów warzyw czy owoców (ogryzków, obierków, obrzynków), które powszechnie są uważane za odpadki
- Pieczywo - produkt najczęściej marnowany /jak przechowywać pieczywo
- Sposoby na wykorzystanie czerstwego pieczywa: tarta bułka, grzanki czosnkowe
- Słodkie bajaderki ze starego chleba i biszkoptu
BLOK II
- Owoce - sposoby wykorzystania dojrzałych owoców.
- Przetwarzanie na żelki i frużelinę owocową.
- Ciasto tortowe z frużeliną z owoców
- Deser z zastosowaniem żelki owocowej
- Wykorzystanie malin jako peeling.
BLOK III
- Wykorzystanie jajek / białka jaj do deseru bezowego
- Przygotowanie masy bezowej
- Suszenie bezy
- Bakalie, orzechy - wykorzystanie produktów suchych
- Cake popsów bakalie i suche końcówki ciast
- Rolada z mielonych migdałów
- Panierka panko ze startego chleba i sposoby jej wykorzystania
- Tarta na słodko ze starego chleba.
BLOK IV
Sprawdzenie nabytej wiedzy
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 28
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 28 BLOK I (pkt 1) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 20-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 28 BLOK I (pkt 2) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 20-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 28 przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 20-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 28 BLOK I (pkt 3) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 20-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:15 | Godzina zakończenia 12:45 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 28 BLOK I (pkt 4) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 20-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:45 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 28 przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 20-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 28 BLOK I (pkt 5) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 20-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 28 BLOK II (pkt 1) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 21-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 28 BLOK II (pkt 2) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 21-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 28 przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 21-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 28 BLOK II (pkt 3) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 21-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:15 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 28 przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 21-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 28 BLOK II (pkt 4) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 21-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 15:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 28 BLOK II (pkt 5) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 21-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 28 BLOK III (pkt 1) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 22-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 28 BLOK III (pkt 2) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 22-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 28 przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 22-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 28 BLOK III (pkt 3) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 22-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 28 BLOK III (pkt 4) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 22-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 28 BLOK III (pkt 5) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 22-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:45 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 28 przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 22-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 28 BLOK III (pkt 6) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 22-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 28 BLOK III (pkt 7) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 23-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 24 z 28 BLOK III (pkt 8) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 23-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 25 z 28 przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 23-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 26 z 28 BLOK III (pkt 8 c.d.) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 23-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 27 z 28 przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 23-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 28 z 28 BLOK IV (sprawdzenie nabytej wiedzy) | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 23-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 04:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto7 600,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto7 600,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto176,74 PLN
- Koszt osobogodziny netto176,74 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Agata Kubacka
Branża cukiernictwo ; Gastronomia
Z wykształcenia psycholog i hotelarz. Swoje umiejętności związane z psychologią i sprzedażą wdrażała poprzez prowadzenie szkoleń przez 9 lat pracując na kontrakcie w dużej korporacji. Umiejętności sprzedaży przeniosła również na inne pola. Z cukiernictwem związana jest od 5 lat. Stworzyła w Koninie jedyną cukiernię produkującą ciasta i torty bez glutenu, cukru i wege – Słodkolandię. Pasjonatka w tworzeniu nowych rzeczy, a prywatnie ogromny łasuch. Swoją nieprzeciętną kreatywność przełożyła na własny biznes, który stał się unikalny w regionie. Jak sama o sobie mówi jej artystyczna dusza nie pozwala jej na nudę, a odwaga, upór i ciężka praca pozwoliły osiągnąć sukces w branży. Wyznaje zasadę, że jeżeli pasjonujesz się tym co robisz nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia
Z wykształcenia psycholog i hotelarz. Swoje umiejętności związane z psychologią i sprzedażą wdrażała poprzez prowadzenie szkoleń przez 9 lat pracując na kontrakcie w dużej korporacji. Umiejętności sprzedaży przeniosła również na inne pola. Z cukiernictwem związana jest od 5 lat. Stworzyła w Koninie jedyną cukiernię produkującą ciasta i torty bez glutenu, cukru i wege – Słodkolandię. Pasjonatka w tworzeniu nowych rzeczy, a prywatnie ogromny łasuch. Swoją nieprzeciętną kreatywność przełożyła na własny biznes, który stał się unikalny w regionie. Jak sama o sobie mówi jej artystyczna dusza nie pozwala jej na nudę, a odwaga, upór i ciężka praca pozwoliły osiągnąć sukces w branży. Wyznaje zasadę, że jeżeli pasjonujesz się tym co robisz nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymują pisemne listy składników i receptury przygotowywania potraw określonych w programie szkolenia, aktywnie uczestniczą w każdym etapie przygotowywania większości potraw objętych programem wykonując poszczególne czynności samodzielnie pod nadzorem prowadzącego. Pozwala to na zdobycie maksymalnej ilości praktycznej wiedzy i doświadczenia.
Informacje dodatkowe
Szkolenie odbywa się w godzinach dydaktycznych.
ZAPIS NA USŁUGĘ PO WCZEŚNIEJSZEJ KONSULTACJI Z FIRMĄ SZKOLENIOWĄ
Adres
Adres
ul. Zakole 19
62-500 Konin
woj. wielkopolskie
Usługa realizowana w Eduza Club
Kontakt
Kontakt
Paweł Sobczak
E-mail
kontakt@szkoleniaunijne.eu
Telefon
(+48) 798 933 610