Obsługa Gości w restauracji i recepcji. Szkolenie dla pracowników Hotelu-część zaawansowana.
Obsługa Gości w restauracji i recepcji. Szkolenie dla pracowników Hotelu-część zaawansowana.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Turystyka i hotelarstwo
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
- Uczniowie szkół gastronomicznych
- Właściciele restauracji, osoby zarządzające restauracjami, pracownicy restauracji,
- Pracownicy Hoteli
- Wszystkie osoby zainteresowane zawodem Kelner/Recepcjonista
- Wszystkie osoby zainteresowane pracą w sektorze HoReCa
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników6
- Data zakończenia rekrutacji20-10-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi50
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat VCC Akademia Edukacyjna
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Uczestnicy po zakończonym szkoleniu nie tylko zdobędą wiedzę teoretyczną na temat profesjonalnej obsługi Gościa w restauracji i recepcji, ale będą potrafili w łatwy sposób komunikować się z ludźmi dzięki wskazówkom dotyczącym mowy ciała, budowaniu relacji nie tylko z naszymi Gośćmi , ale i ze współpracownikami.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Sprzedaje usługi oferowane przez Hotel | Kryteria weryfikacji Zna pełną ofertę hotelu Bajka | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Etap I- Obsługa i organizacja pracy w restauracji (10 godzin dydaktycznych)
Prowadzący: Jan Jakimowicz
ETAP I- 10 godzin
Organizacja pracy w restauracji i na stanowisku kelnerskim
Restauracja w Hotelu Bajka
- Organizacja pracy w restauracji w Hotelu Bajka
- Początek dnia w restauracji
- Zakończenie dnia w restauracji
- Podział obowiązków w restauracji
- Sprzedaż w restauracji.
Organizacja pracy na stanowisku Kelner. Kluczowe zadania dla pracowników
Etap II- 10 godzin dydaktycznych
Przygotowanie Sali bankietowej w hotelu Bajka
- Obsługa Gości podczas bankietu
- Rozkładanie obrusu w restauracji A’la carte
- Rozkładanie obrusu przed bankietem
- Prawidłowe nakrycie stołów w restauracji A’la carte
- Prawidłowe nakrycie stołów na bankiet
- Zasady obsługi
Etap III-10 godzin dydaktycznych
Budowanie Relacji z Gośćmi:
- Obsługa Gościa „od wejścia”
- Rozmowa z Gośćmi
- Budowanie relacji z Gośćmi i ze współpracownikami
- Typologia Gości
- „Kontrakt” z najmłodszymi Gośćmi- Dzieci (wzbudzenie zaufania)
- Rozwiązywanie trudnych sytuacji
- Rozwiązywanie reklamacji
- Jak sprawiać, by Goście wracali dla nas-Kelnerów
- Techniki sprzedaży: napojów, dań, wina
- (sugestywna sprzedaż- opieką nad Gościem)
- Up-selling i cross-selling, : maksymalizowanie zysków z jednej transakcji
Etap IV- 20 godzin dydaktycznych
Prowadzący: Patrycja Brychczy
OD CZEGO ZACZĄĆ – w sprzedaży do Klienta B2B?
- Jakie są trendy w sprzedaży grupowej dla biznesu?
- Kim jest nasz Klient biznesowy?
- Czym się wyróżnić w sprzedaży do B2B?
CO – sprzedawać do Klienta B2B?
- Jak przygotować ofertę do B2B offline – analiza ofert B2B firmy
- Jak przygotować ofertę do B2B online – strona internetowa dla B2B
- Oferty dla B2B u konkurencji i dobre praktyki – analiza offline i online.
JAK – realizować sprzedaż do Klienta B2B
- Sprzedaż reaktywna – jak odpowiadać na zapytania B2B.
- Sprzedaż aktywna - jak inicjować zapytania od B2B.
- Sprzedaż uzupełniająca – jak dosprzedawać więcej Klientowi B2B.
GDZIE - szukać Klienta B2B online i offline?
- OFFLINE: cold callingi, direct i sms marketing, networking.
- ONLINE: kampanie reklamowe, portale konferencyjne, social media.
- Jak zaplanować działania marketingowe dla B2B na rok 2024.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 10 Organizacja pracy w restauracji i na stanowisku kelnerskim cz.1 | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 21-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 10 Organizacja pracy w restauracji i na stanowisku kelnerskim cz.2 | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 21-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 10 Przygotowanie Sali bankietowej w hotelu Bajka cz.1 | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 22-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 10 Przygotowanie Sali bankietowej w hotelu Bajka | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 22-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 10 Budowanie Relacji z Gośćmi cz.1 | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 23-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 10 Budowanie Relacji z Gośćmi cz.2 | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 23-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:30 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 10 Etap IV cz.1 | Prowadzący Patrycja Brychcy | Data realizacji zajęć 28-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 10 Etap IV cz.1 | Prowadzący Patrycja Brychcy | Data realizacji zajęć 28-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 10 Etap IV cz.2 | Prowadzący Patrycja Brychcy | Data realizacji zajęć 29-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 10 Etap IV cz.2 | Prowadzący Patrycja Brychcy | Data realizacji zajęć 29-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:30 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto7 000,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto7 000,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto140,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto140,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Patrycja Brychcy
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymają materiały szkoleniowe.
Informacje dodatkowe
Metody pracy: Metody pracy: Wykład wspierany prezentacją, bardzo duża ilość ćwiczeń praktycznych, prezentacja prawidłowego zachowania podczas scenek sytuacyjnych przez prowadzącego, każdy punkt programu zakończony dyskusją Trenera z uczestnikami, uczestnicy będą pracować z profesjonalnym sprzętem gastronomicznym (trybuszon, dekanter, szkło i zastawa, wyposażenie profesjonalne kelnera i inne)
Ewaluacja: Dyskusja, ankieta ewaluacyjna
Każdy z uczestników otrzyma certyfikat udziału w szkoleniu
Uczestnicy otrzmają materiały szkoleniowe.
1 godzina = godzina dydaktyczna 45 min
Każdego dnia uwzględniono 30 minut przerwy.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi
- Niezbędny sprzęt(zastawa, tace, kieliszki i inne) będzie posiadał Trener prowadzący szkolenie.