Kuchnia Polska w nowoczesnym wydaniu-kurs kucharski dla pracowników restauracji "Radiowa"
Kuchnia Polska w nowoczesnym wydaniu-kurs kucharski dla pracowników restauracji "Radiowa"
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
-szefowie kuchni, kucharze, pomoce kuchenne
-właściciele hoteli/restauracji
-osoby które chcą poszerzyć swoją wiedzę na temat gastronomii
- Minimalna liczba uczestników3
- Maksymalna liczba uczestników6
- Data zakończenia rekrutacji20-10-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi40
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat VCC Akademia Edukacyjna
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie kucharskie, w ramach którego zostaną przedstawione nowe techniki kulinarne oraz aktualne trendy obowiązujące w branży gastronomicznej. Szkolenie składa się z części teoretycznej i praktycznej. Podczas części teoretycznej omawiane są nowoczesne techniki przygotowywania dań, zasady łączenia produktów. Uczestnicy zdobywają wiedzę w zakresie sposobu przygotowywania receptur, zasad wyliczania food costu, poznają produkty regionalne i sposoby ich obróbki oraz wykorzystania w daniach.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą stosowania receptur | Kryteria weryfikacji Charakteryzuje i stosuje receptury gastronomiczne. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
ETAP I - 15 godzin
PRODUKTY REGIONALNE W OFERCIE GASTRONOMICZNEJ - Wprowadzenie
- Regionalne produkty- charakterystyka
- KUCHNIA SEZONOWA, REGIONALNA - charakterystyka ogólna produktu regionalnego
- Przykłady wykorzystania produktu regionalnego w daniach ( na przykładzie ryb opolskich i innych loklanych produktów)- praktyka
- Promocja dań na bazie produktów regionalnych
- Elegancki serwis dań. Prezentacja potraw w nowej aranżacji na talerzu
ETAP III - 20 godzin dydaktycznych
DANIA KUCHNI POLSKIEJ W NOWOCZESNYM WYDANIU
- Charakterystyka kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu
- Nowoczesne techniki kulinarne (souse vide)
- Obróbka termiczna produktów- zasady i przykłady
- Tworzenie nowych propozycji dań kuchni polskiej i dodatków do aktualnych potraw
- Elegancki serwis dań na przykładzie dań kuchni polskiej
ETAP III- 5 godzin dydaktycznych
FOOD COST W RESTAURACJI- KLUCZOWE ZAGADNIENIA
- Jaki food cost zastosować i jego wpływ na koszty - podstawy
- Ustalenie poziomu food costu na menu A’la Carte, imprezy okolicznościowe
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 8 PRODUKTY REGIONALNE W OFERCIE GASTRONOMICZNEJ | Prowadzący Kamil Klekowski | Data realizacji zajęć 21-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 8 PRODUKTY REGIONALNE W OFERCIE GASTRONOMICZNEJ | Prowadzący Kamil Klekowski | Data realizacji zajęć 21-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 8 PRODUKTY REGIONALNE W OFERCIE GASTRONOMICZNEJ cz.2 | Prowadzący Kamil Klekowski | Data realizacji zajęć 22-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 8 DANIA KUCHNI POLSKIEJ W NOWOCZESNYM WYDANIU ETAP I | Prowadzący Kamil Klekowski | Data realizacji zajęć 22-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 8 DANIA KUCHNI POLSKIEJ W NOWOCZESNYM WYDANIU ETAP I | Prowadzący Kamil Klekowski | Data realizacji zajęć 23-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 8 DANIA KUCHNI POLSKIEJ W NOWOCZESNYM WYDANIU ETAP II | Prowadzący Kamil Klekowski | Data realizacji zajęć 23-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:30 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 8 DANIA KUCHNI POLSKIEJ W NOWOCZESNYM WYDANIU ETAP I | Prowadzący Kamil Klekowski | Data realizacji zajęć 24-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 8 FOOD COST W RESTAURACJI- KLUCZOWE ZAGADNIENIA | Prowadzący Kamil Klekowski | Data realizacji zajęć 24-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:45 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto5 250,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto5 250,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto131,25 PLN
- Koszt osobogodziny netto131,25 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Kamil Klekowski
Kucharz, aktywny zawodowo. Ostatnio pracował
jako Szef Kuchni w restauracji przy hotelu o
standardzie **** ,gdzie prowadzi autorską
kuchnię. Jeden z 2 szefów kuchni na
opolszczyźnie wyróżniony w przewodniku Gault
& Millau2018. Jego pasją jest odtwarzanie
tradycyjnej kuchni Polskiej i Europejskiej w
nowoczesnym wydaniu. W przeszłości gotował w
Danii oraz Francji. W Polsce współpracował z
wieloma uznanymi szefami kuchni, hotelami,
restauracjami poszerzając swoje doświadczenia i
umiejętności. Szkolił się u Jeana Bossa –
prekursora kuchni molekularnej
Zdobył tytuł Mistrza w zawodzie kucharz oraz
ukończył kurs pedagogiczny uprawniający do
nauczania przyszłych kucharzy. Ukończony kurs
HACCP oraz ISO22000 uprawnia go pełnienia
funkcji audytora HACCP.
Doświadczenie w realizowaniu usług
szkoleniowych i doradczych dla hoteli i
restauracji. Aktywnie realizuje szkolenia w
szkołach zawodowych na terenie południowej
Polski.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymają materiały szkoleniowe oraz certyfikaty
Informacje dodatkowe
Uczestnicy otrzymają certyfikaty za udział w minimum 80% części szkolenia
Metody pracy: Szkolenie prowadzone w forimie praktycznej z elementami teorii. 80% Praktyka / 20 %
Metody ewaluacji:Dyskusja i ankieta podsumowująca szkolenie
Wsparcie po szkoleniu: Właściciele i uczestnicy mają wsparcie Trenera do 3 miesięcy po zakończonym
szkoleniu
Uczestnicy otrzymają materiały szkoleniowe
1 godzina= goidzina dydaktyczna 45 min