Kelner
Kelner
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnych
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie jest przeznaczone dla pracowników restauracji, kawiarni ,barmanów, pracowników barów, a także dla każdego, kto chce rozwijać swoje umiejętności w zakresie mixologii, pracy za barem oraz obsługi klientów
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji08-09-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi49
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie przygotowuje Uczestnika do samodzielnego wykonywania pracy za barem i obsługi klienta . Usługa skupia się nie tylko na nauce przygotowywania klasycznych koktajli, ale także na poznaniu najnowszych trendów i innowacyjnych technik w barmaństwie i baristyce oraz skupia się na indywidualnej obsłudze klienta.Uczestnicy poznają zasady oraz organizacje pracy na stanowisku kelner.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnikcy po odbyciu kursu posługuja sie wiedzą z zakresu kompleksowej obsługi klienta na stanowisku kelner, posługuje sie wiedzą przygotowywania drinków alkoholowych oraz ciepłych napoi | Kryteria weryfikacji Charakteryzują i rozróżniają mocne alkohole. Posiadaja umiejetnośc przyrzadzenia Gorących napoi i rozrózniaja rózne rodzaje przyrządzanych kaw. Charakteryzuje sie umiejetnościa serwowania win oraz rozróżnianiem podstawowych gatunków wina. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Prezentacja |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kwalifikacje zarejestrowane w Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji
- KwalifikacjeKelner
- Kod kwalifikacji w Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji
- Nazwa/Kategoria Podmiotu prowadzącego walidacjęIzba Rzemieślnicza w Rzeszowie
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURNie
- Nazwa/Kategoria Podmiotu certyfikującegoIzba Rzemieślnicza w Rzeszowie
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURNie
Inne kwalifikacje
Uznane kwalifikacje
Uczestnik po uzyskaniu pozytywnego wyniku z egz. otrzymuje świadectwo i tytuł na świadectwie Czeladnik w zawodzie kelner
Egzamin czeladniczy. Po zdaniu egzaminu Uczestnicy otrzymują świadectwo czeladnicze na podst. Rozporządz. MEN z dnia 10.01.2017 r. w sprawie egzam. czeladniczego, przeprowadz. przez komisje egzaminacyjne izb rzemieślniczych.
Informacje
- Podstawa prawna dla Podmiotów / kategorii Podmiotóworgan władzy publicznej lub samorządu zawodowego, uprawniony do wydawania dokumentów potwierdzających kwalifikację na podstawie ustawy lub rozporządzenia
- Nazwa/Kategoria Podmiotu prowadzącego walidacjęIzba Rzemieślnicza
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURNie
- Nazwa/Kategoria Podmiotu certyfikującegoIzba Rzemieślnicza
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURNie
Program
Program
- Przygotowywanie różnorodnych koktajli klasycznych i nowoczesnych,
- Techniki pracy za barem i obsługi sprzętu barowego,
- Sztuka prezentacji napojów i obsługi klienta,
- Techniki parzenia kawy i przygotowania różnorodnych napojów kawowych,
- Poznawanie i wybieranie ziaren kawy,
- Sztuka latte art i prezentacja napojów,
- Doskonalenie umiejętności obsługi klienta i zarządzania strefą baristy.
- Serwowanie różnych rodzajów win
- Degustacja win i techniki serwowania
- Zasady obsługi gości w różnych kontekstach
- Rozwijanie umiejętności empatii
- usługa nie uwzglądnia w harmonogramie przerw
- godziny zegarowe
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto5 600,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto5 600,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto114,29 PLN
- Koszt osobogodziny netto114,29 PLN
- W tym koszt walidacji brutto969,46 PLN
- W tym koszt walidacji netto969,46 PLN
- W tym koszt certyfikowania brutto969,46 PLN
- W tym koszt certyfikowania netto969,46 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Mateusz Gola
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy szkolenia są wyposarzeni w sprzęt i produkty potrzebne do zrealizowania usługi.
Warunki uczestnictwa
Uczestnik musi mieć ukończone 18 lat.
Informacje dodatkowe
Szkolenie może być realizowane zarówno raz jaki i kilka razy w tygodniu w trybie dziennym, umożliwiając intensywną naukę i skoncentrowane zajęcia lub popołudniowym, co pozwala uczestnikom z innymi obowiązkami dostęp do wartościowej edukacji. Dodatkowo, istnieje opcja organizacji zajęć w formie weekendowej, co sprawia, że szkolenie staje się bardziej elastyczne i dostosowane do różnych harmonogramów życia - jesteśmy gotowi dostosować się do potrzeb całej grupy zapisanych osób, tworząc harmonogram, który uwzględni zróżnicowane preferencje czasowe uczestników.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi