Komunikacja Managerska w przedsiębiorstwie gastronomicznym i hotelarskim z uwzględnieniem aspektów zrównoważonego rozwoju i zielonych kompetencji oraz jej wpływ na koszty przedsiębiorstwa.
Możliwość dofinansowania
Komunikacja Managerska w przedsiębiorstwie gastronomicznym i hotelarskim z uwzględnieniem aspektów zrównoważonego rozwoju i zielonych kompetencji oraz jej wpływ na koszty przedsiębiorstwa.
Numer usługi 2024/06/11/152978/2178639
5 412,00 PLN
brutto
4 400,00 PLNnetto
338,25 PLNbrutto/h
275,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Menedżerowie, kierownicy, osoby zarządzające w branży HoReCa oraz osoby aspirujące do pozycji zarządajacej w branży HoReCa.
- Minimalna liczba uczestników8
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji25-07-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie przygotowuje uczestników do stosowania narzędzi i technik komunikacji managerskiej, kontroli delegowanych zadań oraz prowadzenia efektywnego delegowania i raportowania zadań managerskich w celu poprawy efektywności organizacji poprzez zwiększenie skuteczności komunikacji wewnątrz firmy przy jednoczesnym budowaniu świadomości proekologicznej, zielonych kompetencji i ograniczania produktów mających szkodliwy wpływ na środowisko.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Posługuje sią wiedzą z zakresu komunikacji menażerskiej | Kryteria weryfikacji Definiuje pojęcie "Komunikacja Managerska" | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Wymienia kluczowe zadania komunikacji managerskiej | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji Opisuje funkcje komunikacji managerskiej w kontekście organizacyjnym | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Stosuje zasady kontrolowanej dobrej atmosfery | Kryteria weryfikacji Wyjaśnia, czym jest kontrolowana dobra atmosfera | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Opisuje skutki bezproduktywnego rozluźnienia w zespole | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji Wskazuje narzędzia do kontroli delegowanych zadań. | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą na temat kultury ekologicznej w firmie | Kryteria weryfikacji Definiuje pojęcie kultury ekologicznej | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Wymienia podstawowe zasady kultury ekologicznej | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji Opisuje korzyści wynikające z wdrożenia kultury ekologicznej w firmie | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Stosuje wiedzę na temat działań proekologicznych w branży HoReCa | Kryteria weryfikacji Identyfikuje przykłady działań nie ekologicznych w branży HoReCa | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Wyjaśnia znaczenie działań proekologicznych dla branży HoReCa | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji Opisuje sposoby wdrażania działań proekologicznych w przedsiębiorstwach gastronomicznych i hotelarskich | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Stosuje narzędzia i techniki komunikacji managerskiej | Kryteria weryfikacji Opisuje techniki komunikacji managerskiej stosowane w praktyce | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Wskazuje narzędzia używane podczas odpraw managera generalnego i managera restauracji | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji Wyjaśnia, jak zarządzać panelem testowym w kuchni/barze | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Korzysta z nowoczesnych rozwiązań medialnych do komunikacji w organizacji | Kryteria weryfikacji Wymienia dostępne platformy komunikacyjne | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Opisuje zalety i wady poszczególnych platform | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji Tłumaczy, jak efektywnie przekazywać informacje przy użyciu nowoczesnych rozwiązań medialnych | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej | Kryteria weryfikacji Opisuje podstawowe zasady komunikacji interpersonalnej | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Wymienia przykłady sytuacji wymagających zastosowania zasad komunikacji interpersonalnej. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Tak, organizator wydaje zaświadczenie ukończenia szkolenia z opisem efektów uczenia się.
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
Tak, dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji.
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
Tak, dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji.
Program
Program
Szkolenie nie wymaga specjalnych warunków organizacyjnych.
Szkllenie jest realizowane w godzinach zegarowych.
W trakcie szklenia przewidziano przerwę obiadowa ok. godz. 13 oraz przerwy kawowe co 1,5 h lub na życzenie uczestniów.
Ramowy program:
- Wprowadzenie do tematu, pre test
- Czym jest „Komunikacja Managerska i jakie ma zadania?
- Audyt komunikacji (stan obecny, dokumenty, dotychczasowe sposoby delegowania)
- Tworzenie i promowanie kultury ekologicznej w organizacji, Zrównoważone zakupy i logistyka, redukcja plastiku, certyfikaty eko.
- Jakie patologie w grupach pracowniczych chcemy zwalczać, tworzenie i promowanie kultury ekologicznej w organizacji
- Jakie są różnice pomiędzy kontrolowaną dobrą atmosferą a bezproduktywnym rozluźnieniem
- Jakie dokumenty tworzymy do zbudowania sprawnego systemu komunikacji managerskiej?
- Zajęcia praktyczne z przygotowania odprawy managera generalnego i managera restauracji
- Zajęcia praktyczne z zarządzenia test panelu na kuchni/barze, Upcykling kulinarny,
- Wymiana informacji pomiędzy departamentami – narzędzia (nowoczesne rozwiązania medialne – grupy FB,)
- Messenger, Whatsapp – czy warto, co wybrać i na ilu kanałach się skupić?
- Ćwiczenie praktyczne z komunikacji z Inwestorem a podwładnymi
- Jak kontrolować negatywne działania niektórych pracowników (kim są „czarne owce”) jakie spotkać nas zagrożenia
- Czego już nie robimy wchodząc na poziom managera departamentu – newralgiczne stanowiska
- Co musimy zmienić w swoim codziennym działaniu po promocji z poziomu liniowego na poziom managerski
- Podejmowanie trudnych decyzji – przeprowadzenie zwolnienia z pracy (często dobrego kolegi)
- Przeprowadzenie promocji podwładnych na wyższe stanowiska
- Złe wzorce i przyzwyczajenia z poprzednich miejsc pracy, odpowiedzialność lojalnościowa, informacje poufne (inwestorskie)
- Ćwiczenie z prostego delegowania i raportowania zadań managerskich (formy, sposoby, kiedy?)
- Propozycje nowych rozwiązań dla naszej firm, jak dbać o środowisko naturalne w branży HORECA
- Podsumowanie szkolenia, post test , informacja zwrotna dla uczestników
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 21
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 21 Wprowadzenie do tematu, pre test | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 29-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 21 Czym jest „Komunikacja Managerska i jakie ma zadania? | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 29-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 21 Audyt komunikacji (stan obecny, dokumenty, dotychczasowe sposoby delegowania) | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 29-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 21 Tworzenie i promowanie kultury ekologicznej w organizacji, Zrównoważone zakupy i logistyka, redukcja plastiku, certyfikaty eko. | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 29-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 21 Jakie patologie w grupach pracowniczych chcemy zwalczać, tworzenie i promowanie kultury ekologicznej w organizacji | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 29-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 21 Jakie są różnice pomiędzy kontrolowaną dobrą atmosferą a bezproduktywnym rozluźnieniem | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 29-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 21 Jakie dokumenty tworzymy do zbudowania sprawnego systemu komunikacji managerskiej? | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 29-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 21 Zajęcia praktyczne z przygotowania odprawy managera generalnego i managera restauracji | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 29-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 21 Zajęcia praktyczne z zarządzenia test panelu na kuchni/barze, Upcykling kulinarny, | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 29-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 21 Wymiana informacji pomiędzy departamentami – narzędzia (nowoczesne rozwiązania medialne – grupy FB,) | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 29-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 21 Messenger, Whatsapp – czy warto, co wybrać i na ilu kanałach się skupić? | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 29-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 21 Ćwiczenie praktyczne z komunikacji z Inwestorem a podwładnymi | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 30-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 21 Jak kontrolować negatywne działania niektórych pracowników (kim są „czarne owce”) jakie spotkać nas zagrożenia | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 30-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 21 Czego już nie robimy wchodząc na poziom managera departamentu – newralgiczne stanowiska | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 30-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 21 Co musimy zmienić w swoim codziennym działaniu po promocji z poziomu liniowego na poziom managerski | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 30-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 21 Podejmowanie trudnych decyzji – przeprowadzenie zwolnienia z pracy (często dobrego kolegi) | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 30-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 21 Przeprowadzenie promocji podwładnych na wyższe stanowiska | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 30-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 21 Złe wzorce i przyzwyczajenia z poprzednich miejsc pracy, odpowiedzialność lojalnościowa, informacje poufne (inwestorskie) | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 30-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 21 Ćwiczenie z prostego delegowania i raportowania zadań managerskich (formy, sposoby, kiedy?) | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 30-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 21 Propozycje nowych rozwiązań dla naszej firm, jak dbać o środowisko naturalne w branży HORECA | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 30-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 21 Podsumowanie szkolenia, post test , informacja zwrotna dla uczestników | Prowadzący Maciej Rogowski | Data realizacji zajęć 30-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto5 412,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto4 400,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto338,25 PLN
- Koszt osobogodziny netto275,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Maciej Rogowski
Związany z gastronomią od 1991 roku (31 lat) . Pracował na wielu stanowiskach w hotelarstwie i gastronomii zarówno w Polsce jak i wiele lat zagranicą. Zaczynał swoją karierę zawodową jako Szef Cukierni na prywatnych jachtach pasażerskich, później jako Sous Chef, Szef Kuchni, dyrektor w hotelu o podwyższonym standardzie czy jako szef gastronomii w prywatnej międzynarodowej klinice . Miewał ciekawe zlecenia zawodowe w tak ciekawych miejscach jak praca przy bufetach eventowych dla Szwedzkiej Rodziny Królewskiej, gwiazd Holywood a także był osobistym kucharzem najbogatszych obywateli naszego kraju. Zdecydowany zwolennik praktycznych, szybkich i efektywnych rozwiązań. Przykłada ogromny nacisk na świetną komunikacje wewnętrzną w firmach gastronomicznych. Przeprowadza szkolenia indywidualne na terenie obiektów swoich Klientów jak i zorganizowane w Warszawie w obiekcie Atlas Tower (2023) Średnia ilość prowadzonych szkoleń - ok 4-6 szkoleń jedno lub dwudniowych w miesiącu. W zależności od obłożenia – prowadzi szkolenia
średnio dla ok 70 – 130 osób miesięcznie. Tworzy od podstaw projekty restauracyjne w kraju i zagranicą. Buduje przejrzyste i praktyczne systemy kontroli kosztów i rozliczeń. Wprowadza nowe rozwiązania w planowaniu czasu pracy i wydatków. Gastronomiczny freak i ogromny pasjonat branży.
średnio dla ok 70 – 130 osób miesięcznie. Tworzy od podstaw projekty restauracyjne w kraju i zagranicą. Buduje przejrzyste i praktyczne systemy kontroli kosztów i rozliczeń. Wprowadza nowe rozwiązania w planowaniu czasu pracy i wydatków. Gastronomiczny freak i ogromny pasjonat branży.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
prezentacja, skrypty
Informacje dodatkowe
Informacja o zwolnieniu z VAT: Dz. U. poz. 1722 §3, ust. 1, pkt 14 z dnia 20 grudnia 2013 roku.
Adres
Adres
ul. Dąbrówki 16/-
40-081 Katowice
woj. śląskie
II piętro
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
Kontakt
Kontakt
Maja Szuba
E-mail
maja.szuba@process-hub.com
Telefon
(+48) 602 688 651