Budowanie wizerunku pracodawcy z elementami Savoir vivre w biznesie
Budowanie wizerunku pracodawcy z elementami Savoir vivre w biznesie
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaBiznes / Organizacja
- Identyfikator projektuKierunek - Rozwój
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Grupą docelową usługi rozwojowej są osoby, pragnące uzyskać kwalifikację “Budowanie wizerunku pracodawcy (employer branding)”, oraz wszystkich tych, którzy w swojej pracy, mają częsty kontakt z innymi osobami, przede wszystkim do kadry kierowniczej, pragnącej usystematyzować swoją wiedzę i podnieść swoje kompetencje, ale także do początkujących pracowników, potrzebujących wdrożenia do środowiska pracy oraz przygotowania do kontaktu z ludźmi wewnątrz organizacji i poza nią.
Usługa adresowana również do uczestników projektu „Kierunek – Rozwój”.
- Minimalna liczba uczestników2
- Maksymalna liczba uczestników16
- Data zakończenia rekrutacji31-01-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi30
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie przygotowuje uczestników do kreowania pozytywnego i atrakcyjnego wizerunku organizacji jako pracodawcy, samodzielnego wykorzystywania umiejętności z zakresu savoir vivre i etykiety w kontaktach zawodowych oraz do profesjonalnego budowania relacji.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą z zakresu savoir vivre w biznesie oraz employer brandingu. | Kryteria weryfikacji Pozytywny wynik testu teoretycznego na temat kluczowych zagadnień omówionychpodczas szkolenia. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Analizuje wizerunek pracodawcy. | Kryteria weryfikacji Pozytywny wynik testu teoretycznego na temat kluczowych zagadnień omówionychpodczas szkolenia. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Opracowuje strategię wizerunkową pracodawcy. | Kryteria weryfikacji Pozytywny wynik testu teoretycznego na temat kluczowych zagadnień omówionychpodczas szkolenia. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Prowadzi i monitoruje działanie employer brandingowe. | Kryteria weryfikacji Pozytywny wynik testu teoretycznego na temat kluczowych zagadnień omówionychpodczas szkolenia. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
->Szkolenie jest adresowane do osób, które w swojej pracy, mają częsty kontakt z innymi osobami, przede wszystkim do kadry kierowniczej, pragnącej usystematyzować swoją wiedzę i podnieść swoje kompetencje, ale także do początkujących pracowników, potrzebujących wdrożenia do środowiska pracy oraz przygotowania do kontaktu z ludźmi wewnątrz organizacji i poza nią.
-> Za 1 godzinę usługi szkoleniowej uznaje się godzinę zegarową (60 minut).
-> Ilość przerw oraz długość ich trwania zostanie dostosowana indywidualnie do potrzeb uczestników szkolenia. Zaznacza się jednak, że łączna długość przerw podczas szkolenia nie będzie dłuższa aniżeli zawarta w harmonogramie.
->Przerwy nie wliczają się w czas trwania usługi.
Warunki organizacyjne:
->Skompletowanie jednej grupy uczestników 2-16 osobowej
->Przydzielenie każdej z osób miejsca siedzącego i stolika
Dzień 1: Wprowadzenie do budowania wizerunku pracodawcy
- Wprowadzenie do Employer Branding
- Definicja i znaczenie budowania wizerunku pracodawcy
- Korzyści z silnego wizerunku pracodawcy
- Analiza rynku pracy
- Badanie rynku pracy i analiza konkurencji
- Identyfikacja grupy docelowej - pracowników i kandydatów
- Tworzenie person pracowników
- Strategia Employer Branding
- Elementy strategii budowania wizerunku pracodawcy
- Ustalanie celów i wskaźników sukcesu
- Tworzenie i implementacja strategii
- Wewnętrzny wizerunek pracodawcy
- Kultura organizacyjna i wartości firmy
- Komunikacja wewnętrzna i zaangażowanie pracowników
- Programy rozwoju i szkolenia dla pracowników
Dzień 2: Savoir Vivre w biznesie
- Wprowadzenie do Savoir Vivre
- Definicja i znaczenie savoir vivre w kontekście biznesowym
- Korzyści płynące z zachowania etykiety w biznesie
- Kultura osobista w biznesie
- Profesjonalny wygląd i strój
- Zasady dotyczące higieny osobistej
- Powitania, przedstawianie się i wymiana wizytówek
- Komunikacja werbalna i niewerbalna
- Ton głosu, intonacja i słowa kluczowe
- Znaczenie gestów, mimiki i postawy ciała
- Sztuka słuchania i prowadzenia efektywnej rozmowy
- Zasady zachowania się w miejscu pracy
- Punktualność i zarządzanie czasem
- Współpraca w zespole i wzajemny szacunek
- Etykieta biurowa i kultura pracy
Dzień 3: Marketing Employer Branding
- Komunikacja zewnętrzna
- Kreowanie atrakcyjnych ofert pracy
- Wykorzystanie mediów społecznościowych w rekrutacji
- Tworzenie treści i kampanii reklamowych skierowanych do kandydatów
- Strona internetowa i kariera
- Optymalizacja strony internetowej pod kątem rekrutacji
- Tworzenie atrakcyjnej zakładki "Kariera"
- Przykłady najlepszych praktyk
- Eventy i Wydarzenia
- Organizacja dni otwartych i targów pracy
- Udział w konferencjach i seminariach
- Współpraca z uczelniami i organizacjami branżowymi
- Employer Branding w mediach
- Wykorzystanie PR do budowania wizerunku pracodawcy
- Zarządzanie opiniami i recenzjami w sieci
- Case studies z udanych kampanii employer brandingowych
Dzień 4: Zaawansowane techniki Savoir Vivre w biznesie
- Etykieta w spotkaniach biznesowych
- Organizacja i prowadzenie spotkań
- Sztuka negocjacji i przekonywania
- Zasady prowadzenia prezentacji i przemówień
- Etykieta biznesowa w różnych kulturach
- Międzynarodowe różnice w etykiecie biznesowej
- Adaptacja zachowań do kultury partnera biznesowego
- Unikanie faux pas w międzynarodowym środowisku
- Etykieta przy stole
- Zasady zachowania podczas służbowych lunchów i kolacji
- Sztuka towarzyskiego spożywania posiłków
- Obsługa spotkań w restauracjach i na oficjalnych bankietach
- Zarządzanie relacjami biznesowymi
- Budowanie i utrzymywanie profesjonalnych relacji
- Sztuka networking’u i wymiany kontaktów
- Etyka w relacjach z klientami, partnerami i konkurencją
Dzień 5: Integracja Employer Branding i Savoir Vivre
- Implementacja strategii Employer Branding
- Krok po kroku: wdrażanie strategii w firmie
- Narzędzia i metody monitorowania efektywności
- Integracja Savoir Vivre z wizerunkiem pracodawcy
- Jak etykieta biznesowa wspiera budowanie wizerunku pracodawcy
- Praktyczne zastosowanie savoir vivre w rekrutacji i zarządzaniu zespołem
- Warsztaty praktyczne
- Scenki sytuacyjne i role-playing
- Analiza realnych przypadków i scenariuszy
- Indywidualne i grupowe zadania
- Podsumowanie szkolenia i sesja Q&A
- Omówienie kluczowych zagadnień
- Dyskusja na temat realnych scenariuszy biznesowych
- Pytania i odpowiedzi uczestników
- Wnioski końcowe i indywidualne porady
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 36 Wprowadzenie do szkolenia i test początkowy | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 03-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 36 Wprowadzenie do Employer Branding. Definicja i znaczenie budowania wizerunku pracodawcy. Korzyści z silnego wizerunku pracodawcy | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 03-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:15 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 36 Analiza rynku pracy. Badanie rynku pracy i analiza konkurencji. Identyfikacja grupy docelowej - pracowników i kandydatów o Tworzenie person pracowników | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 03-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 36 Przerwa | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 03-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 36 Strategia Employer Branding. Elementy strategii budowania wizerunku pracodawcy. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 03-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 36 Ustalanie celów i wskaźników sukcesu. Tworzenie i implementacja strategii. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 03-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 36 Przerwa | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 03-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 36 Wewnętrzny wizerunek pracodawcy. Kultura organizacyjna i wartości firmy. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 03-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 36 Komunikacja wewnętrzna i zaangażowanie pracowników. Programy rozwoju i szkolenia dla pracowników. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 03-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 36 Wprowadzenie do Savoir Vivre o Definicja i znaczenie savoir vivre w kontekście biznesowym. Korzyści płynące z zachowania etykiety w biznesie | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 04-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 36 Kultura osobista w biznesie. Profesjonalny wygląd i strój. Zasady dotyczące higieny osobistej. Powitania, przedstawianie się i wymiana wizytówek. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 04-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 36 Przerwa | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 04-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 36 Komunikacja werbalna i niewerbalna. Ton głosu, intonacja i słowa kluczowe. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 04-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 36 Znaczenie gestów, mimiki i postawy ciała. Sztuka słuchania i prowadzenia efektywnej rozmowy. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 04-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 36 Przerwa | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 04-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 36 Zasady zachowania się w miejscu pracy. Punktualność i zarządzanie czasem. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 04-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 36 Współpraca w zespole i wzajemny szacunek. Etykieta biurowa i kultura pracy. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 04-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 36 Komunikacja zewnętrzna. Kreowanie atrakcyjnych ofert pracy. Wykorzystanie mediów społecznościowych w rekrutacji. Tworzenie treści i kampanii reklamowych skierowanych do kandydatów. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 05-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 36 Strona internetowa i kariera. Optymalizacja strony internetowej pod kątem rekrutacji. Tworzenie atrakcyjnej zakładki "Kariera". Przykłady najlepszych praktyk. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 05-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 36 Przerwa | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 05-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 36 Eventy i Wydarzenia. Organizacja dni otwartych i targów pracy. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 05-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 36 Udział w konferencjach i seminariach. Współpraca z uczelniami i organizacjami branżowymi. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 05-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 36 Przerwa | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 05-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 24 z 36 Employer Branding w mediach. Wykorzystanie PR do budowania wizerunku pracodawcy. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 05-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 25 z 36 Zarządzanie opiniami i recenzjami w sieci. Case studies z udanych kampanii employer brandingowych. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 05-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 26 z 36 Etykieta w spotkaniach biznesowych. Organizacja i prowadzenie spotkań. Sztuka negocjacji i przekonywania. Zasady prowadzenia prezentacji i przemówień. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 06-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 27 z 36 Etykieta biznesowa w różnych kulturach. Międzynarodowe różnice w etykiecie biznesowej. Adaptacja zachowań do kultury partnera biznesowego. Unikanie faux pas w międzynarodowym środowisku. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 06-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 28 z 36 Przerwa | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 06-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 29 z 36 Etykieta przy stole. Zasady zachowania podczas służbowych lunchów i kolacji. Sztuka towarzyskiego spożywania posiłków. Obsługa spotkań w restauracjach i na oficjalnych bankietach. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 06-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 30 z 36 Zarządzanie relacjami biznesowymi. Budowanie i utrzymywanie profesjonalnych relacji. Sztuka networking’u i wymiany kontaktów. Etyka w relacjach z klientami, partnerami i konkurencją. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 06-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 31 z 36 Przerwa | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 06-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 32 z 36 Implementacja strategii Employer Branding. Krok po kroku: wdrażanie strategii w firmie. Narzędzia i metody monitorowania efektywności. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 06-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 33 z 36 Integracja Savoir Vivre z wizerunkiem pracodawcy. Jak etykieta biznesowa wspiera budowanie wizerunku pracodawcy. Praktyczne zastosowanie savoir vivre w rekrutacji i zarządzaniu zespołem. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 06-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 34 z 36 Warsztaty praktyczne. Scenki sytuacyjne i role-playing. Analiza realnych przypadków i scenariuszy. Indywidualne i grupowe zadania. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 07-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 35 z 36 Podsumowanie szkolenia i sesja Q&A. Omówienie kluczowych zagadnień. Dyskusja na temat realnych scenariuszy biznesowych. Pytania i odpowiedzi uczestników. Wnioski końcowe i indywidualne porady. | Prowadzący Sylwia Rudzka - Głodzik | Data realizacji zajęć 07-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 36 z 36 Test końcowy | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 07-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 00:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto5 000,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto5 000,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto166,67 PLN
- Koszt osobogodziny netto166,67 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Sylwia Rudzka - Głodzik
Trenerka posiada odpowiednie do rodzaju i zakresu świadczonych usług doświadczenie zawodowe, nabyte w ciągu ostatnich 5 lat od daty publikacji usługi.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Każdy uczestnik otrzyma notatnik, długopis i teczkę. Ponadto, w toku szkolenia, uczestnik będzie otrzymywał wydrukowane karty pracy, artykuły do przeczytania w domu, ćwiczenia do uzupełniania oraz na swój adres mailowy otrzyma linki do filmów i materiałów związanych z tematem szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Warunkiem uzyskania zaświadczenia o ukończeniu szkolenia jest uczestnictwo w co najmniej 80% zajęć oraz zaliczenia testu końcowego.
Informacje dodatkowe
Ukończenie niniejszego szkolenia umożliwia późniejsze uzyskanie kwalifikacji zawodowej Budowanie wizerunku pracodawcy (employer branding) [kod kwalifikacji: 13945] pod warunkiem przystąpienia do testu teoretycznego oraz egzaminu praktycznego po zakończonym szkoleniu. Egzamin stanowi oddzielną usługę rozwojową i wymagany jest osobny zapis. Numer usługi rozwojowej stanowiącej egzamin to 2024/09/30/150920/2334619.
***
Zawarto umowę z WUP w Toruniu w ramach projektu Kierunek – Rozwój.
Dla Uczestników Projektu Kierunek – Rozwój warunkiem uczestnictwa jest zapisanie się również na usługę egzaminacyjną EGZAMIN:
EGZAMIN: Budowanie wizerunku pracodawcy (employer branding) [kod kwalifikacji: 13945] do usługi numer 2024/06/10/150920/2177313; Numer usługi 2024/09/30/150920/2334619.
EGZAMIN WYMAGANY
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi