Wypieki drożdżowe - szkolenie piekarskie
Wypieki drożdżowe - szkolenie piekarskie
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie skierowane jest do piekarzy oraz wszytskich osób, które chcą rozszerzyć swoje umiejętności z zakresu wykonywania nowoczesnych wypieków
- Minimalna liczba uczestników2
- Maksymalna liczba uczestników4
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat VCC Akademia Edukacyjna
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa przygotowuje do samodzielnego przygotowania i wypiekania wyrobów drożdżowych. Szkolenie przygotowuje uczestnika do samodzielnego łączenia smaków. Szkolenie przygotuje uczestnika do zachowania tektur w wypiekachEfekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Organizacja stanowiska pracy | Kryteria weryfikacji zna zasady bezpieczeństwa i higieny pracy | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji -przygotowuje maszyny, urządzenia i narzędzia niezbędne do produkcji wypieków | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji korzysta z maszyn, urządzeń i narzędzi niezbędnych do produkcji wypieków | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Efekty uczenia się charakteryzuje surowce, dodatki do żywności i materiały pomocnicze stosowane w produkcji wypieków | Kryteria weryfikacji omawia i stosuje receptury | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Stosuje odpowiednie produkty przeznaczone do wypieków | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Efekty uczenia się Przygotowuje i wypieka wyroby piekarnicze | Kryteria weryfikacji przygotowuje dodatki do wypieków | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji dobiera i przygotowuje surowce, półprodukty, dodatki do procesu produkcji wypieku | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Metoda walidacji Wywiad swobodny | ||
Efekty uczenia się Doskonalenie umiejętności zawodowych | Kryteria weryfikacji charakteryzuje zadania, za które odpowiada piekarz | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji przedstawia zasady etyki zawodowej | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji wymienia techniki radzenia sobie ze stresem | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji zachęca współpracowników do współpracy | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Potrzeby potencjalnych uczestników usługi, głównego celu usługi i jego charakteru
Szkolenie adresowane jest do piekarzy i wszytskich osób, które chcą rozszerzyć swoje umiejętności z zakresu wykonywania nowoczesnych wypieków
Szkolenie przygotowuje uczestnika do różnorodnego wypieku wyrobów piekarniczych.
Warunki niezbędne do spelnienia , aby realizacja usługi pozwoliła na osiągnięcie głównego celu
- - chęć rozwoju osobistego
- komunikatywnośc i otwartość
Program szkolenia
Dzień 1
Omówienie szkolenia - przygotowanie stanowiska pracy
Rodzaje ciast drożdżowych
Ciasta drożdżowe podstawowe
Ciasta drożdżowe bożonarodzeniowe
Wypieki wielkanocne
Dzień 2
Omówienie producji drożdżówek
Kołacze drożdżowe z sere
Makowce drożdżowe
Strucle drożdżowe z bakaliami
Rogaliki z ciasta drożdżowego z nadzieniem różanym
Jagodzianki
Podsumowanie szkolenia i sprawdzenie nabytej wiedzy
Warunki organizacyjne do przeprowadzenia szkolenia
Szkolenie będzie przeprowadzone w grupie kilkuosobowej i będzie miało charakter warsztatowy połączony z przekazaniem wiedzy teoretycznej.Każdy uczestnik będzie miał dostęp do niezbędnych narzędzi iproduktów, które będą wykorzystywane podczas realizacji usługi.
Usługa realizowana będzie w godzinach zegarowych
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 11 Omówienie szkolenia -przygotowanie stanowiska pracy | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 11 Rodzaje ciast drożdżowych | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 11 Ciasta drożdżowe podstawowe | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 11 Ciasta drożdżowe bożonarodzeniowe | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 11 Wypieki wielkanocne | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 11 Omówienie produkcji drożdżówek | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 27-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 11 Kołacze drożdżowe z serem | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 27-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 11 Makowce drożdżowe | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 27-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 11 Strucle drożdżowe z bakaliami | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 27-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 11 Rogaliki z ciasta drożdżowego z nadzieniem różanym | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 27-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 11 Jagodzianki | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 27-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto3 120,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto3 120,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto195,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto195,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Konrad Korszla
około 1000g szkoleniowych w tożsamej tematyce gdzie przeszkolił ok 600 osób.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
-scenariusz szkolenia
-półpodukty na których będą pracowali uczestnicy
Informacje dodatkowe
Zwolnienie na podstawie art. 113 ust. 1 Ustawy o VAT
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania lub zmiany terminu szkolenia w przypadku nie zebrania minimalnej liczby Uczestników