Wypieki francuskie i półfrancuskie - szkolenie piekarskie
Wypieki francuskie i półfrancuskie - szkolenie piekarskie
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie skierowane jest do piekarzy oraz wszytskich osób, które chcą rozszerzyć swoje umiejętności z zakresu wykonywania nowoczesnych wypieków
- Minimalna liczba uczestników2
- Maksymalna liczba uczestników4
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat VCC Akademia Edukacyjna
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie" Wypieki francuskie i półfrancuskie - szkolenie piekarskie" przygotowuje do samodzielnego przygotowania i wypiekania wyrobów francuskich i półfrancuskich według gotowych i autorskich receptur przy jednoczesnym zachowaniu tekstury w wypiekach i łączeniu smaków. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli na przygotowanie i dobieranie oraz zastosowanie odpowiednich nadzień mięsnych, wegetariańkskich oraz farszów w crosantach.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Organizacja stanowiska pracy | Kryteria weryfikacji definiuje i stosuje zasady bezpieczeństwa i higieny pracy | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji -przygotowuje maszyny, urządzenia i narzędzia niezbędne do produkcji wypieków francuskich i połfrancuskich | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji korzysta z maszyn, urządzeń i narzędzi niezbędnych do produkcji wypieków francuskich i połfrancuskich | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Efekty uczenia się charakteryzuje surowce, dodatki do żywności i materiały pomocnicze stosowane w produkcji wypieków | Kryteria weryfikacji omawia i stosuje receptury | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Stosuje odpowiednie produkty przeznaczone do wypieków francuskich i połfrancuskich | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Efekty uczenia się Przygotowuje i wypieka wyroby piekarnicze | Kryteria weryfikacji dobiera i przygotowuje surowce, półprodukty, dodatki do procesu produkcji wypieku francuskich i połfrancuskich | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Doskonalenie umiejętności zawodowych | Kryteria weryfikacji charakteryzuje zadania, za które odpowiada piekarz | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji przedstawia zasady etyki zawodowej | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji wymienia techniki radzenia sobie ze stresem | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji zachęca współpracowników do współpracy | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Potrzeby potencjalnych uczestników usługi, głównego celu usługi i jego charakteru
Szkolenie adresowane jest do piekarzy i wszytskich osób, które chcą rozszerzyć swoje umiejętności z zakresu wykonywania nowoczesnych wypieków
Szkolenie przygotowuje uczestnika do różnorodnego wypieku wyrobów piekarniczych.
Warunki niezbędne do spelnienia , aby realizacja usługi pozwoliła na osiągnięcie głównego celu
- chęć rozwoju osobistego
- komunikatywnośc i otwartość
Program szkolenia
Dzień 1
Omówienie szkolenia
Rodzaje ciast francuskich i półfrancuskich
Produkcja ciasta francuskiego
Ciastka francuskie na słodko
Ciastka francuskie na słono
Strudel z ciasta francuskiego
Dzień 2
Produkcja ciasta połfrancuskiego
Crosanty i ich rodzaje
Farsze do crosantow
Wyrób crosantow i wypiek
Przygotowanie gotowego produktu
Tarty wytrawne z nadzieniami mięsnymi i wegetariańskimi
Warunki organizacyjne do przeprowadzenia szkolenia
Szkolenie będzie przeprowadzone w grupie kilkuosobowej i będzie miało charakter warsztatowy połączony z przekazaniem wiedzy teoretycznej.Każdy uczestnik będzie miał dostęp do niezbędnych narzędzi i produktów, które będą wykorzystywane podczas realizacji usługi.
Usługa realizowana będzie w godzinach dydaktycznych. Przerwy są wliczone w czas usługi rozwojowej
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 16 Omówienie szkolenia | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 16-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 16 Rodzaje ciast francuskich i półfrancuskich | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 16-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 16 przerwa | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 16-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 16 Produkcja ciasta francuskiego | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 16-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 16 Ciastka francuskie na słodko | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 16-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:15 | Godzina zakończenia 12:45 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 16 przerwa | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 16-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:45 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 16 Ciastka francuskie na słono | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 16-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 16 Strudel z ciasta francuskiego | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 16-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 16 Produkcja ciasta półfrancuskiego | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 17-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 16 Crosanty i ich rodzaje | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 17-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 16 przerwa | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 17-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 16 Farsze do crosantow | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 17-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 16 Przygotowanie gotowego produktu | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 17-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 16 przerwa | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 17-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 16 tarty wytrawne z nadzieniami mięsnymi i wegetariańskimi | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 17-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 16 Walidacja telefoniczny wywiad swobodny | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto3 120,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto3 120,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto195,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto195,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Konrad Korszla
- Heron Live Hotel - Szef Cukierni 2018 - obecnie
- Hotel Stary - Szef Cukierni w latach 2006 - 2018
Ma za sobą około 1000g szkoleniowych w tożsamej tematyce gdzie przeszkolił ok 600 osób.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
-scenariusz szkolenia
-półpodukty na których będą pracowali uczestnicy
Informacje dodatkowe
Zwolnienie na podstawie art. 113 ust. 1 Ustawy o VAT
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania lub zmiany terminu szkolenia w przypadku nie zebrania minimalnej liczby Uczestników