Szkolenie working flair
Szkolenie working flair
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Identyfikator projektuRegionalny Fundusz Szkoleniowy II
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Przedsiębiorcy i pracownicy pubów, którzy chcą pozyskać rozwiązania i propozycje w zakresie przygotowywania koktajli przy użyciu niestandardowych technik barmańskich.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników9
- Data zakończenia rekrutacji08-09-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi30
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa przygotowuje uczestników do samodzielnego działania w zakresie przygotowywania koktajli przy użyciu niestandardowych technik barmańskich oraz niestandardowej obsługi gości pozwalające pracować im w stylu „working flair”.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik po zakończonej usłudze posługuje się wiedzą dotyczącą:- różnych technik przygotowywania koktajli, - sprzętu barmańskiego. | Kryteria weryfikacji Uczestnik po zakończonej usłudze:- charakteryzuje i rozróżnia techniki przygotowywania koktajli, - omawia sprzęt barmański. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Uczestnik po zakończonej usłudze:- przygotowuje i podaje różnorodne koktajle w niestandardowy sposób | Kryteria weryfikacji Uczestnik po zakończonej usłudze:- wymienia i charakteryzuje techniki przygotowywania koktajli, - omawia i dobiera szkło do typu napoju, - omawia i dobiera sprzęt i narzędzia do przygotowania danego typu napoju. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Uczestnik po zakończonej usłudze: - charakteryzuje zasady obsługi gości. | Kryteria weryfikacji Uczestnik po zakończonej usłudze:- omawia zasady etyki w pracy barmana, - stosuje zasady komunikacji interpersonalnej. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
W trakcie usługi szkoleniowej zostaną podjęte następujące zagadnienia umożliwiające zdobycie i usystematyzowanie przewidzianych w usłudze zasobów wiedzy, umiejętności i społecznych kompetencji w zakresie pracy w stylu „working flair”:
- Zapoznanie uczestników z celami i metodami prowadzenia usługi szkoleniowej, a także jej zakładanymi efektami oraz ustalenia wspólnych zasad;
- Wprowadzenie do pracy w stylu working flair;
- Wykorzystanie technik working flair w codziennej pracy;
- Craft flair – ewolucje oraz triki przy użyciu łyżki barmański, łopatki do lodu oraz shakera;
- Free pouring – jak nalać tak, żeby goście byli zadowoleni? Ćwiczenie – nalać beż użycia miarki barmańskiej;
- Wprowadzenie do Exhibition flair – czyli jak wykonywać mini pokazy barmańskiej podczas pracy w klubie;
- Ułożenie schematu przygotowania koktajli w oparciu o wcześniej zdobytą wiedzę;
- Egzamin;
- Walidujący test taoretyczny.
Usługa szkoleniowa jest realizowana w godzinach zegarowych.
W ramach usługi przewidziano dwie 15-minutowe przerwy.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 23 Zapoznanie uczestników z celami i metodami prowadzenia usługi szkoleniowej, a także jej zakładanymi efektami oraz ustalenia wspólnych zasad | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 09-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 23 Wprowadzenie do pracy w stylu working flair | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 09-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 23 Wykorzystanie technik working flair w codziennej pracy cz. 1 | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 09-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 19:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 23 Podsumowanie zdobytych umiejętności oraz nagranie materiałów przez uczestników | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 09-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 19:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 23 Przypomnienie wykonywanych ćwiczeń z poprzedniego dnia szkolenia | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 10-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 23 Wykorzystanie technik working flair w codziennej pracy cz. 2 | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 10-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 19:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 23 Podsumowanie zdobytych umiejętności oraz nagranie materiałów przez uczestników | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 10-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 19:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 23 Przypomnienie wykonywanych ćwiczeń z poprzedniego dnia szkolenia | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 11-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 23 Craft Flair | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 11-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 23 Free Pouring cz. 1 | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 11-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:00 | Godzina zakończenia 19:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 23 Podsumowanie zdobytych umiejętności oraz nagranie materiałów przez uczestników | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 11-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 19:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 23 Przypomnienie wykonywanych ćwiczeń z poprzedniego dnia szkolenia | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 16-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 23 Free Pouring cz.2 | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 16-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 23 Exibition Flair cz. 1 | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 16-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 19:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 23 Podsumowanie zdobytych umiejętności oraz nagranie materiałów przez uczestników | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 16-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 19:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 23 Przypomnienie wykonywanych ćwiczeń z poprzedniego dnia szkolenia | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 17-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 23 Exibition Flair cz. 2 | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 17-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 23 Wprowadzenie do schematycznego przygotowywania koktajli cz. 1 | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 17-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:00 | Godzina zakończenia 19:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 23 Podsumowanie zdobytych umiejętności oraz nagranie materiałów przez uczestników | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 17-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 19:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 23 Przypomnienie wykonywanych ćwiczeń z poprzedniego dnia szkolenia | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 18-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 23 Schematyczne przygotowywanie koktajli cz. 2 | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 18-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 23 Egzamin | Prowadzący Roger Kowalski | Data realizacji zajęć 18-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:00 | Godzina zakończenia 19:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 23 Walidujący test teoretyczny | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 18-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 19:30 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 00:30 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 500,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 219,51 PLN
- Koszt osobogodziny brutto50,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto40,65 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Roger Kowalski
prowadzenia baru. Wcześniej wieloletni barman, szef baru
jednego z najlepszych klubów w Polsce. Posiada
doświadczenie z zakresu prowadzenia szkoleń barmańskich o
tematyce koktajli, prowadzenia baru, pracy w stylu working flair.
Jego szkolenia wyróżniają się naciskiem na praktyczne
zastosowanie przedstawianej wiedzy.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Prezentacja trenera, praca warsztatowa.
Warunki uczestnictwa
Warunkiem uczestnictwa w usłudze szkoleniowej jest poprawne zarejestrowanie przez przedsiębiorcę usługi poprzez system Bazy Usług Rozwojowych.
Ankieta oceniająca szkolenie na koniec usługi (element obligatoryjny).
Informacje dodatkowe
W przypadku zajęć trwających dłużej niż 4h w ciągu dnia, przewidziana jest przynajmniej jedna przerwa 15 minutowa.
Forma wsparcia po zakończonej usłudze: możliwość dodatkowych konsultacji w formie mailowej i telefonicznej.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi