Kelner Mistrzem Gościnności – jak budować relacje i wyprzedzać potrzeby Gości
Kelner Mistrzem Gościnności – jak budować relacje i wyprzedzać potrzeby Gości
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaBiznes / PR
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Pracownicy na stanowisku: kelner, menadżer, dyrektor operacyjny restauracji.
Pracownicy przedsiębiorstrwa: START TRAVEL SP ZO.O.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników5
- Data zakończenia rekrutacji04-08-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi20
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia „Kelner Mistrzem Gościnności – jak budować relacje i wyprzedzać potrzeby Gości" jest przygotowanie uczestnika do samodzielnego i efektywnego stosowania zasad gościnności podczas obsługi klienta, budowania dobrych relacji z gośćmi, rozpoznawania typów gości oraz prawidłowego reagowania na reklamację gości.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się stosuje zasady gościnności podczas obsługi klienta, buduje dobre relacji z gośćmi, rozpoznaje typy gości oraz prawidłowo reaguje na zachowania gości | Kryteria weryfikacji -charakteryzuje gościnność-stosuje zasady gościnności -omawia wpływ gościnności na biznes i budowanie relacji -charakteryzuje pułapki podczas pierwszego kontaktu z gościem, -stosuje zasady zrozumienia potrzeb oraz oczekiwań klienta -stosuje zasady typologii gości i indywidualnej obsługi -radzi sobie w trudnych sytuacjach (reklamacja, długi czas oczekiwania, nie trafienie w gust gościa) -prawidłowo obsługuje gości stosując poznane techniki gościnności -bierze odpowiedzialność za swoje działania | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
1.Co to jest Gościnność
2. Wpływ gościnności na biznes i budowanie relacji z Gościem
3. „Sukces zaczyna się w głowie” – praca nad przekonaniami i wartościami
4. Pułapki podczas pierwszego kontaktu z Gościem
- projekcja
- o szybkim i wolnym myśleniu
5. Zrozumienie potrzeb i oczekiwań Gości
- zaspokajanie potrzeb Gości
- zaspokajanie ich oczekiwań
- zaspokajanie nierozpoznanych potrzeb
6. Podświadoma typologia Gości i zasady indywidualnej obsługi
- dla czego Goście siadają przy brudnym stole
7. Radzenie sobie w trudnych sytuacjach
- reklamacje
- czas oczekiwania
- „nie smakuje mi”
- „zjadłem, bo byłem głodny”
8. Ćwiczenia: obsługa klienta według poznanych zasad gościnności.
Zajęcia będą realizowane metodami interaktywnymi pozwalającymi uczestnikom na ćwiczenie umiejętności. Metody szkoleniowe: wykłady, ćwiczenia, praca w grupach, zadania indywidualne na forum grupy, dyskusje, „burze mózgów”.
Zajęcia prowadzone są w godzinach dydaktycznych zgodnie z harmonogramem - 20 godzin dydaktycznych.
Walidacja efektów usługi odbędzie się z wykorzystaniem testu.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 9 Co to jest Gościnność | Prowadzący Rafał Pasenik | Data realizacji zajęć 05-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 9 Wpływ gościnności na biznes i budowanie relacji z Gościem | Prowadzący Rafał Pasenik | Data realizacji zajęć 05-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 9 „Sukces zaczyna się w głowie” – praca nad przekonaniami i wartościami | Prowadzący Rafał Pasenik | Data realizacji zajęć 05-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 9 Pułapki podczas pierwszego kontaktu z Gościem | Prowadzący Rafał Pasenik | Data realizacji zajęć 05-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 9 Zrozumienie potrzeb i oczekiwań Gości | Prowadzący Rafał Pasenik | Data realizacji zajęć 06-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 9 Podświadoma typologia Gości i zasady indywidualnej obsługi | Prowadzący Rafał Pasenik | Data realizacji zajęć 06-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 9 Radzenie sobie w trudnych sytuacjach | Prowadzący Rafał Pasenik | Data realizacji zajęć 06-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 9 obsługa klienta według poznanych zasad gościnności. | Prowadzący Rafał Pasenik | Data realizacji zajęć 06-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 16:15 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 9 Podsumowanie szkolenia, walidacja. | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 06-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:15 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 00:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto3 200,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto3 200,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto160,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto160,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Rafał Pasenik
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
PODCZAS SZKOLENIA ZAPEWNIAMY:
- Skrypt szkoleniowy
- Certyfikat ukończenie szkolenia
Informacje dodatkowe
Po szkoleniu uczestnik z minimalną 80% obecnością uzyska zaświadczenie ukończenia usługi rozwojowej.
Szkolenie będzie się odbywało w trybie stacjonarnym. W każdym dniu szkoleniowym jest przewidziana przerwa minimum 15 minutowa. Minimum jedna przerwa po 4 godzinach zajęć. Częstotliwość przerw dopasowana będzie do indywidualnych potrzeb grupy.
Zastosowane zostanie zwolnienie z podatku VAT dla Uczestników, których poziom dofinansowania wynosi co najmniej 70% (na podstawie § 3 ust. 1 pkt 14 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania tych zwolnień (tekst jednolity Dz.U. z 2020 r., poz. 1983).