Innowacyjny restaurator - zarządzanie i organizacja pracy w branży Horeca. Szkolenie.
Możliwość dofinansowania
Innowacyjny restaurator - zarządzanie i organizacja pracy w branży Horeca. Szkolenie.
Numer usługi 2024/05/21/118827/2157241
5 043,00 PLN
brutto
4 100,00 PLNnetto
126,08 PLNbrutto/h
102,50 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaBiznes / Organizacja
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
właściciele, kierownicy oraz pracownicy lokali gastronomicznych .
- Minimalna liczba uczestników3
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji08-07-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi40
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Uczestnik po ukończeniu szkolenia będzie samodzielnie zarządzał placówką gastronomiczną, zarządzał pracownikami, wdrażał standardy działania na poszczególnych stanowiskach oraz umiejętnie organizował pracę własną w odniesieniu do wymagań branży Horeca.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się -posiada podstawową wiedzę na temat działalności branży Horeca | Kryteria weryfikacji - definiuje składowe działalności branży Horeca | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się - obsługuje gości zgodnie z obowiązującymi standardami, wykorzystuje różńe rodzaje i metody serwisów kelnerskich | Kryteria weryfikacji - przygotowuje salę, nakrywa stoły, przenosi tacę i zastawę stołową, podaje napoje bezalkoholowe i alkoholowe zgodnie z obowiązującymi zasadami | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się -wykorzystuje w praktyce zasady nowoczesnego zarządzania placówką gastronomiczną- rozwiązuje konflikty - buduje efektywną komunikację między pracownikami | Kryteria weryfikacji - zarządza przez wyznaczenie celów idelegowanie zadań - buduje zespoły i ustala zasady skutecznej komunikacji | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Tak
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
Tak
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
Tak
Program
Program
Poziom znajomości tematu przez uczestników szkolenia - brak wymagań.
Warunek niezbędny, aby realizacja usługi pozwoliła na osiągnięcie celu głównego - pełna frekwencja uczestników (100% obecności) i aktywny udział w szkoleniu.
Program usługi:
- Przepisy BHP poczas pracy w restauracji
- Zasady nowoczesnego zarządzania restauracją
- Hierarchia służbowa w lokalu gastronomicznym i jej znaczenie.
- Rozwiązywanie konfliktów i budowanie skutecznej komunikacji
- Wygląd i prezencja pracowników lokalu gastronomicznego
- Zasady obsługi gości w lokalu gastronomicznym.
- Rodzaje i metody serwisów kelnerskich
- Etapy i zasady projektowania karty menu
- Rozwiązania informatyczne stosowane w gastronomii - systemy POS, terminale dotykowe, drukarki bonowe, urządzenia fiskalne.
- Strategie promocyjne w gastronomii.
Zajęcia prowadzone w godzinach zegarowych (1 godzina szkolenia = 60 minut). Kilkuminutowe przerwy w takcie zajęć ustala trener, w miarę potrzeby, w porozumieniu z grupą uczestników.
Forma zajęć: wykłady i ćwiczenia praktyczne.
Przewidziana praca całej grupy, jak również z podziałem na mniejsze kilkuosobowe zespoły ( w zależności od liczebności grupy).
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 31
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 31 Przepisy BHP poczas pracy w restauracji. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 31 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:50 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 31 Przepisy BHP poczas pracy w restauracji. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 11:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 31 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:50 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 31 Zasady nowoczesnego zarządzania restauracją. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 31 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:50 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 31 Zasady nowoczesnego zarządzania restauracją. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 31 Hierarchia służbowa w lokalu gastronomicznym i jej znaczenie. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 16-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 02:45 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 31 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 16-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 31 Rozwiązywanie konfliktów i budowanie skutecznej komunikacji. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 16-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 02:45 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 31 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 16-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 31 Rozwiązywanie konfliktów i budowanie skutecznej komunikacji. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 16-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 31 Wygląd i prezencja pracowników lokalu gastronomicznego. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 02:45 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 31 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 31 Zasady obsługi gości w lokalu gastronomicznym. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 02:45 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 31 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 31 Zasady obsługi gości w lokalu gastronomicznym. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 31 Rodzaje i metody serwisów kelnerskich. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 18-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 31 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 18-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:50 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 31 Rodzaje i metody serwisów kelnerskich. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 18-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 11:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 31 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 18-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:50 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 31 Etapy i zasady projektowania karty menu. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 18-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 31 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 18-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:50 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 24 z 31 Etapy i zasady projektowania karty menu. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 18-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 25 z 31 Rozwiązania informatyczne stosowane w gastronomii - systemy POS, terminale dotykowe, drukarki bonowe, urządzenia fiskalne. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 26 z 31 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:50 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 27 z 31 Rodzaje i metody serwisów kelnerskich. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 11:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 28 z 31 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:50 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 29 z 31 Strategie promocyjne w gastronomii. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 30 z 31 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:50 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 31 z 31 Egzamin końcowy: praktyczny i test teoretyczny. | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto5 043,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto4 100,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto126,08 PLN
- Koszt osobogodziny netto102,50 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Krzysztof Mróz
Wieloletnie doświadczenie w kierowaniu placówka gastronomiczną. Wykształcenie wyższe hotelarskie ,właściciel placówki o profilu gastronomiczno-hotelarskim ,organizator i wykładowca na szkoleniach z branży Horeca.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
skrypt szkoleniowy
Informacje dodatkowe
Uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia.
Adres
Adres
os. Piaskowe 20 A
62-200 Dalki
woj. wielkopolskie
Miejsce przystosowane do przeprowadzenia szkolenia. Sala wyposażona w niezbędne materiały i narzędzia do realizacji usługi.
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe
- Udogodnienia dla osób ze szczególnymi potrzebami
Kontakt
Kontakt
Marta Urbańska
E-mail
1omegamroz@gmail.com
Telefon
(+48) 667 498 940