Innowacyjny restaurator - zarządzanie i organizacja pracy w branży Horeca. Szkolenie.
Innowacyjny restaurator - zarządzanie i organizacja pracy w branży Horeca. Szkolenie.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaBiznes / Organizacja
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
właściciele, kierownicy oraz pracownicy lokali gastronomicznych .
- Minimalna liczba uczestników3
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji01-07-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi40
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Uczestnik po ukończeniu szkolenia będzie samodzielnie zarządzał placówką gastronomiczną, zarządzał pracownikami, wdrażał standardy działania na poszczególnych stanowiskach oraz umiejętnie organizował pracę własną w odniesieniu do wymagań branży Horeca.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się -posiada podstawową wiedzę na temat działalności branży Horeca | Kryteria weryfikacji - definiuje składowe działalności branży Horeca | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się - obsługuje gości zgodnie z obowiązującymi standardami, stosuje różne rodzaje i metody serwisów kelnerskich | Kryteria weryfikacji - przygotowuje salę, nakrywa stoły, przenosi tacę i zastawę stołową, podaje napoje bezalkoholowe i alkoholowe zgodnie z obowiązującymi zasadami | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się -wykorzystuje w praktyce zasady nowoczesnego zarządzania placówką gastronomiczną | Kryteria weryfikacji - zarządza przez wyznaczenie celów idelegowanie zadań - buduje zespoły i ustala zasady skutecznej komunikacji | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Poziom znajomości tematu przez uczestników szkolenia - brak wymagań.
Warunek niezbędny, aby realizacja usługi pozwoliła na osiągnięcie celu głównego - pełna frekwencja uczestników (100% obecności), aktywny udział w szkoleniu i pozytywne zaliczenie końcowego egzaminu wewnętrzego.
Program usługi:
- Przepisy BHP poczas pracy w restauracji
- Zasady nowoczesnego zarządzania restauracją
- Hierarchia służbowa w lokalu gastronomicznym i jej znaczenie.
- Rozwiązywanie konfliktów i budowanie skutecznej komunikacji.
- Wygląd i prezencja pracowników lokalu gastronomicznego
- Zasady obsługi gości w lokalu gastronomicznym.
- Rodzaje i metody serwisów kelnerskich
- Etapy i zasady projektowania karty menu
- Rozwiązania informatyczne stosowane w gastronomii - systemy POS, terminale dotykowe, drukarki bonowe, urządzenia fiskalne.
- Strategie promocyjne w gastronomii.
Zajęcia prowadzone w godzinach zegarowych (1 godzina szkolenia = 60 minut). Kilkuminutowe przerwy w takcie zajęć ustala trener, w miarę potrzeby, w porozumieniu z grupą uczestników.
Forma zajęć: wykłady i ćwiczenia praktyczne.
Przewidziana praca całej grupy, jak również z podziałem na mniejsze kilkuosobowe zespoły ( w zależności od liczebności grupy).
Waliadację przeprowadza inna osoba, niż prowadząca szkolenie.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 29 Przepisy BHP poczas pracy w restauracji. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 29 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:50 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 29 Przepisy BHP poczas pracy w restauracji | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 11:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 29 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:50 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 29 Zasady nowoczesnego zarządzania restauracją. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 29 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:50 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 29 Zasady nowoczesnego zarządzania restauracją. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 29 Hierarchia służbowa w lokalu gastronomicznym i jej znaczenie. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 09-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 02:45 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 29 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 09-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 29 Rozwiązywanie konfliktów i budowanie skutecznej komunikacji. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 09-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 02:45 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 29 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 09-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 29 Rozwiązywanie konfliktów i budowanie skutecznej komunikacji. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 09-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 29 Wygląd i prezencja pracowników lokalu gastronomicznego. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 10-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 02:45 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 29 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 10-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 29 Zasady obsługi gości w lokalu gastronomicznym. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 10-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 02:45 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 29 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 10-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 29 Zasady obsługi gości w lokalu gastronomicznym. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 10-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 29 Rodzaje i metody serwisów kelnerskich. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 11-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 02:45 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 29 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 11-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 29 Etapy i zasady projektowania karty menu. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 11-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 02:45 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 29 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 11-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 29 Etapy i zasady projektowania karty menu. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 11-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 29 Rozwiązania informatyczne stosowane w gastronomii - systemy POS, terminale dotykowe, drukarki bonowe, urządzenia fiskalne. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 12-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 24 z 29 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 12-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:50 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 25 z 29 Rozwiązania informatyczne stosowane w gastronomii - systemy POS, terminale dotykowe, drukarki bonowe, urządzenia fiskalne. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 12-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 11:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 26 z 29 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 12-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:50 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 27 z 29 Strategie promocyjne w gastronomii. | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 12-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:50 | Liczba godzin 01:50 |
Przedmiot / temat zajęć 28 z 29 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Mróz | Data realizacji zajęć 12-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:50 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 29 z 29 Egzamin praktyczny i test teoretyczny | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 12-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto5 043,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto4 100,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto126,08 PLN
- Koszt osobogodziny netto102,50 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Krzysztof Mróz
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
skrypt szkoleniowy
Informacje dodatkowe
Uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe
- Udogodnienia dla osób ze szczególnymi potrzebami