Wypieki bezglutenowe.
Wypieki bezglutenowe.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnych
- Grupa docelowa usługi
Usługa skierowana do osób pragnących rozszerzyć swoją wiedzę i umiejętności w zakresie przygotowania wyrobów cukierniczych bezglutenowych.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji21-08-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi33
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Uczestnik samodzielnie wykonuje wypieki bezglutenowe oraz kremy. Pozna produkty, metody oraz techniki, które będzie potrafił odpowiednio wykorzystywać przy wypiekaniu .Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Dobiera odpowiednie produkty do wyrobów bezglutenowych | Kryteria weryfikacji - wykonuje tort bezglutenowy na bazie batatów- stosuje odpowiednie zamienniki mąki do rodzaju ciast -posiada niezbędną wiedzę na temat zdrowych zamienników: jajek, sera, mąki... | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się Komponuje umiejętnie słodki stół bezglutenowy | Kryteria weryfikacji - posiada umiejętności z zakresu: łączenia smaków, metod dobierania aromatów i zachowania tekstur, podstaw tworzenia wyrobów cukierniczych oraz technik dekoracji- wykonuje wyroby cukiernicze bezglutenowe: szarlotki, rolady, biszkopty, tarty, serniki... -przygotowuje prawidłowo kremy i musy | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą na temat akcesorii i przyrządów cukierniczych | Kryteria weryfikacji - dobiera umiejętnie przybory do pieczenia i dekorowania- dobiera surowce, przyprawy i sprzęt do produkcji określonego asortymentu wyrobów cukierniczych | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Blok I
Część teoretyczna
- Tradycyjne ciasta w zdrowej, bezglutenowej wersji
- Zamienniki mąki z glutenem - rodzaje mąk
- Zastosowanie różnych rodzai mąk bezglutenowych
- Zamienniki glutenu - które kiedy używać
- Zamienniki cukru białego
Część praktyczna
- Przygotowanie i wypiekanie szarlotki bezglutenowej
- Przygotowanie i wypiekanie rolady bezglutenowej
- Przygotowanie i wypiekanie biszkoptu jasnego, bezglutenowego
Blok II
Część teoretyczna
- Tarty i tartaletki w wersji bezglutenowej
- Zamienniki glutenu - spoiwa
- Zamienniki jajek, sera
Część praktyczna
- Przygotowanie tarty lemon curd z paloną wegańską bezą w wersji bezglutenowej
- Przygotowanie bezglutenowej tartaletki jagodowej z kremem lawendowym
- Przygotowanie bezglutenowej tartaletki marchewkowej
- Przygotowanie bezglutenowej tartaletki snickers
Blok III
Część teoretyczna
- Słodki stół bezglutenowy plus tort bezglutenowy
- Orzechy jako zamiennik mleka
- Zastosowanie śmietany wegańskiej
Część praktyczna
- Bezglutenowy tort czekoladowy z kremem czekoladowym na bazie batatów
- Przygotowanie kremów - 3 rodzaje
- Przygotowanie musu malinowego z żelką malinową
- Przygotowanie musu czekoladowego z karmelizowanymi gruszkami
Blok IV
Sprawdzenie nabytej wiedzy
Warunki organizacyjne dla szkolenia: sala wyposażona w niezbędny sprzęt oraz akcesoria udostępnione dla uczestników na czas szkolenia.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 19 BLOK I, Część teoretyczna | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 22-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 19 BOLK I, Część praktyczna (pkt 1) | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 22-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 19 Przerwa | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 22-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 19 BLOK I, Część praktyczna (pkt 2) | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 22-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:15 | Godzina zakończenia 19:45 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 19 Przerwa | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 22-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 19:45 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 19 BLOK I, Część praktyczna (pkt 3) | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 22-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 20:00 | Godzina zakończenia 22:15 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 19 BLOK II, Część teoretyczna | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 23-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 19 BLOK II, Część praktyczna (pkt 1) | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 23-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 19 Przerwa | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 23-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 17:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 19 BLOK II, Część praktyczna (pkt 2) | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 23-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:30 | Godzina zakończenia 19:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 19 BLOK II, Część praktyczna (pkt 3) | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 23-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 19:00 | Godzina zakończenia 20:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 19 Przerwa | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 23-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 20:30 | Godzina zakończenia 20:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 19 BLOK II, Część praktyczna (pkt 4) | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 23-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 20:45 | Godzina zakończenia 22:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 19 BLOK III, Część teoretyczna | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 24-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 19 BLOK III, Część praktyczna | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 24-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 16:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 19 Przerwa | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 24-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:15 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 19 BLOK III, Część praktyczna c.d. | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 24-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 19:00 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 19 Przerwa | Prowadzący Konrad Korszla | Data realizacji zajęć 24-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 19:00 | Godzina zakończenia 19:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 19 BLOK IV - sprawdzenie nabytej wiedzy | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 24-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 19:15 | Godzina zakończenia 22:15 | Liczba godzin 03:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt usługi brutto5 880,00 PLN
- Koszt usługi netto5 880,00 PLN
- Koszt godziny brutto178,18 PLN
- Koszt godziny netto178,18 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Konrad Korszla
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymują pisemne listy składników i receptury przygotowywania potraw określonych w programie szkolenia, aktywnie uczestniczą w każdym etapie przygotowywania większości potraw objętych programem wykonując poszczególne czynności samodzielnie pod nadzorem prowadzącego. Pozwala to na zdobycie maksymalnej ilości praktycznej wiedzy i doświadczenia.
Informacje dodatkowe
Usługa realizowana w godzinach dydaktycznych..
Zapis na usługę tylko po wcześnijszym kontakcie z firmą szkoleniową.