Akademia barbera- Od 0 do barbera
Akademia barbera- Od 0 do barbera
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaStyl życia / Uroda
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Kursprzeznaczony jest dla osób początkujących, które szukają intensywnego i przystępnego cenowo szkolenia na bardzo wysokim, profesjonalnym poziomie.
- Minimalna liczba uczestników2
- Maksymalna liczba uczestników6
- Data zakończenia rekrutacji07-07-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi56
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem nauczania na kursie jest nabycie nowych i rozwój posiadanych umiejętności zawodowych poprzezprzygotowanie uczestników do wykonywania zawodu barbera. Ukończenie kursu daje także przygotowanie do samodzielnego prowadzenia salonu.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Kieruje się zasadami etyki (np. dbałość o wysoką kulturę osobistą w kontaktach z potencjalnymi klientami) | Kryteria weryfikacji Tworzy i potrafi utrzymywać z innymi osobami pożądane relacje w środowisku pracy.Szanuje godność klientów bez względu na płeć, kolor skóry, wyznanie i narodowość. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się Doradza oraz wykonuje wszystkie etapy przed zabiegowe | Kryteria weryfikacji Rozpoznaje potrzeby i oczekiwania klienta. Organizuje stanowisko pracy do zabiegu barberskiego. Stosuje zasady organizacji pracy w salonie fryzjerskim. Planuje wykonanie usług fryzjerskich. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kryteria weryfikacji Wykonuje zabiegi barberskie. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Efekty uczenia się Zarządza salonem fryzjerskim | Kryteria weryfikacji Planuje działania marketingowe.Korzysta z instrumentów marketingowych. Opracowuje ofertę usług fryzjerskich. Określa koszty prowadzenia salonu fryzjerskiego. Interpretuj przepisy sanitarne, zasady bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony przeciwpożarowej oraz ochrony środowiska obowiązujące w salonie fryzjerskim. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Ramowy program usługi:
1. Organizacja salonu barberskiego
- organizacja stanowiska pracy
- narzędzia i przybory
- aparaty i preparaty fryzjerskie
- przepisy BHP
2. Psychologiczne aspekty obsługi klienta
3. Diagnoza skory i włosów przed zabiegiem
5. Podstawy barberstwa
- Dobór fryzury do kształtu głowy
- Dobór zarostu do kształtu twarzy
- Charakterystyka, rodzaje i działanie produktów do stylizacji włosów i zarostu
6. Barberstwo – Teoria i ćwiczenia
- Techniki zabiegu
- Procedura zabiegowa
- Omówienie poszczególnych etapów
- Ćwiczenia na modelach
7. Fryzury męskie:
- Męska klasyczna
- Quiff
- Buzz cut
- French crop
- Side pat
- Undercut
- Slick back
- Wygolone przedziałki i wzorki
- Łączenie włosów z brodą
- I inne berberskie fryzury
8. Woskowanie nosa oraz nitkowanie brwi
9. Pielęgnacja
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto6 000,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto6 000,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto107,14 PLN
- Koszt osobogodziny netto107,14 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Michał Manaj
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Każdy uczestnik szkolenia otrzymuje autorski skrypt. W cenę szkolenia wliczone są wszystkie materiały oraz akcesoria
Informacje dodatkowe
Osoby które otrzymały dofinansowanie w wysokości 70% i wyżej obowiązuje cena netto zgodnie z treścią § 3 ust. 1 pkt. 14 RozporządzeniaMinistra Finansów z dnia 20.12.2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania tych zwolnień (Dz. U. z2013r. Nr 73, poz. 1722) - art. 43 ust. 1 pkt 29 lit. b Ustawa o podatku od towarów i usług.
W trakcie szkolenia przewidziane są 15-minutowe przerwy.
Liczba godzin uwzględniona jest w godzinach dydaktycznych po 45 minut.
Nasze szkolenia są przeprowadzane zgodnie z reżimem sanitarnym.