Organizacja i obsługa kulinarna imprez plenerowych.
Możliwość dofinansowania
Organizacja i obsługa kulinarna imprez plenerowych.
Numer usługi 2024/05/06/21358/2141611
7 011,00 PLN
brutto
5 700,00 PLNnetto
212,45 PLNbrutto/h
172,73 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Usługa skierowana do:
- do firm chcących profesjonalnie zajmować się organizacją imprez plenerowych.
- Minimalna liczba uczestników3
- Maksymalna liczba uczestników6
- Data zakończenia rekrutacji02-06-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi33
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie przygotowuje uczestnika do samodzielnej, kompleksowej organizacji usługi plenerowej.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Stosuje podstawowe zasady kuchni plenerowej | Kryteria weryfikacji - przestrzega zasad BHP podczas organizacji imprezy plenerowej- omawia etapy organizacji imprezy | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Definiuje organizację imprezy krok po kroku | Kryteria weryfikacji - szacuje koszty związane z organizacją przedsięwzięcia- przygotowuje dekoracje zgodnie z tematyką imprezy - dobiera odpowiednie ustawienia bufetów w zależności od formy wydarzenia | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Przygotowuje podstawowe dania kuchni plenerowej | Kryteria weryfikacji - wykorzystuje odpowiednie techniki do przygotowania dań z grilla- przygotowuje grillowane warzywa, sosy sałatki oraz przekąski typu finger food | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Tak, dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się.
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
TAK
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
TAK
Program
Program
BLOK l
- Zasady BHP podczas pracy przy organizacji imprezy plenerowej
- Omówienie podstawowych zasad obowiązujących w kuchni plenerowej
- Różne rodzaje imprez plenerowych
- Talerze, zastawa i naczynia używane podczas imprez plenerowych
- Różne ustawienia bufetów w zależności od formy wydarzenia
BLOK II
- Schemat blokowy przygotowania i przeprowadzenia imprezy
- Sprzedaż eventu – rozmowa z klientem
- Jak zaplanować działania i harmonogram projektu
- Niezbędny czas do organizacji imprezy na przykładzie eventów o różnej wielkości
- Kosztorys imprezy- negocjacja stawek
- Dobór odpowiednich dekoracji do typu imprezy
BLOK III
- Podstawy kuchni plenerowej - przygotowanie zimnego bufetu
- Techniki przygotowania mięsa i ryb z grilla
- Techniki wykorzystywane przy przygotowywaniu dań z grilla
- Grillowanie warzyw
- Sosy i sałatki
- Przygotowanie drobnych przekąsek typu finger food
BLOK IV
- Sprawdzenie dotychczas zdobytej wiedzy
Warunki organizacyjne dla przeprowadzenia szkolenia: do dyspozycji uczestników szkolenia będzie grill, kuchnia polowa , blat roboczy oraz wszystkie niezbędne akcesoria.
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 25
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 25 1. Zasady BHP podczas pracy przy organizacji imprezy plenerowej | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 03-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 25 2.Omówienie podstawowych zasad obowiązujących w kuchni plenerowej | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 03-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 25 PRZERWA | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 03-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 25 3. Różne rodzaje imprez plenerowych | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 03-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 25 4. Talerze, zastawa i naczynia używane podczas imprez plenerowych | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 04-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 25 5. Różne ustawienia bufetów w zależności od formy wydarzenia | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 04-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 25 PRZERWA | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 04-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 25 5. Różne ustawienia bufetów w zależności od formy wydarzenia c.d. | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 04-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 25 1. Schemat blokowy przygotowania i przeprowadzenia imprezy | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 04-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 25 2. Sprzedaż eventu – rozmowa z klientem | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 05-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 25 3. Jak zaplanować działania i harmonogram projektu | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 05-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 25 PRZERWA | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 05-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 09:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 25 4. Niezbędny czas do organizacji imprezy na przykładzie eventów o różnej wielkości | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 05-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 25 5. Kosztorys imprezy- negocjacja stawek | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 05-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:15 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 25 6. Dobór odpowiednich dekoracji do typu imprezy | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 10-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 25 1. Podstawy kuchni plenerowej - przygotowanie zimnego bufetu | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 10-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 25 PRZERWA | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 10-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 25 2. Techniki przygotowania mięsa i ryb z grilla | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 10-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 25 3. Techniki wykorzystywane przy przygotowywaniu dań z grilla | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 11-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 25 PRZERWA | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 11-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 25 4. Grillowanie warzyw | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 11-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 25 5. Sosy i sałatki | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 12-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 25 6. Przygotowanie drobnych przekąsek typu finger food | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 12-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 24 z 25 PRZERWA | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 12-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 25 z 25 1. Sprawdzenie dotychczas zdobytej wiedzy | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 12-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:30 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt usługi brutto7 011,00 PLN
- Koszt usługi netto5 700,00 PLN
- Koszt godziny brutto212,45 PLN
- Koszt godziny netto172,73 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Paweł Sobczak
Paweł Sobczak
Prezes firmy zajmującej się organizacją dużych imprez plenerowych (Jadło w plenerze). Szkolił się u jednych z najlepszych mistrzów kuchni BBQ. Posiada wieloletnie doświadczenie kulinarne oraz organizacyjne w prowadzeniu imprez plenerowych. Prowadził eventy firmowe, imprezy integracyjne dopasowane do potrzeb klienta.
Charakteryzuje go wszechstronność, kreatywność i otwarty umysł tak ważny przy kreowaniu potraw. Swą pasję do gotowania szczególnie realizuje w zakresie dań i potraw mięsnych kuchni plenerowych – BBQ
Prezes firmy zajmującej się organizacją dużych imprez plenerowych (Jadło w plenerze). Szkolił się u jednych z najlepszych mistrzów kuchni BBQ. Posiada wieloletnie doświadczenie kulinarne oraz organizacyjne w prowadzeniu imprez plenerowych. Prowadził eventy firmowe, imprezy integracyjne dopasowane do potrzeb klienta.
Charakteryzuje go wszechstronność, kreatywność i otwarty umysł tak ważny przy kreowaniu potraw. Swą pasję do gotowania szczególnie realizuje w zakresie dań i potraw mięsnych kuchni plenerowych – BBQ
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Notatki podsumowujące szkolenie.
Uczestnicy otrzymują pisemne listy składników i receptury przygotowywania potraw określonych w programie szkolenia, aktywnie uczestniczą w każdym etapie przygotowywania większości potraw objętych programem wykonując poszczególne czynności samodzielnie pod nadzorem prowadzącego. Pozwala to na zdobycie maksymalnej ilości praktycznej wiedzy i doświadczenia.
Informacje dodatkowe
Usługa realizowana w godzinach lekcyjnych. Przerwy wliczone są w czas szkolenia.
Adres
Adres
ul. Grabowska 93
63-400 Ostrów Wielkopolski
woj. wielkopolskie
Kontakt
Kontakt
Paweł Sobczak
E-mail
biuro@szkoleniaunijne.eu
Telefon
(+48) 798 933 610