Barman
Barman
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnych
- Grupa docelowa usługi
Kurs dedykowany jest dla osób dorosłych, które z własnej inicjatywy chcą nabyć kwalifikacje to wykonywania zawodu Barman.
Oprócz umiejętności praktycznych, uzyskasz również wiedzę teoretyczną z zakresu barmaństwa, która pozwoli prawidłowo zarządzać barem. Szkolenie barmańskie to również świetna okazja do nawiązywania nowych przyjaźni i relacji.
- Minimalna liczba uczestników8
- Maksymalna liczba uczestników12
- Data zakończenia rekrutacji30-06-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi48
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem edukacyjnym prowadzenia szkoleń w zawodzie Barman jest dostarczenie uczestnikom kompleksowej wiedzy i umiejętności związanych z przygotowywaniem napojów alkoholowych i bezalkoholowych oraz dekorowania napojów. Prowadzenie szkoleń w zawodzie Barman ma na celu podniesienie jakości usług gastronomicznych, rozwijanie umiejętności zawodowych pracowników, a także dostosowywanie się do zmieniających się potrzeb i oczekiwań klientów na rynku.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą zasad obsługi klienta w punkcie gastronomicznym. | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje zasady obsługi klienta w punkcie gastronomicznym. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą wysokiej kultury osobistej. | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje wysoką kulturę osobistą. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą szybkiego nawiązania kontaktu z klientami. | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje szybkie nawiązywanie kontaktu z klientami. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą umiejętności interpersonalnych – komunikatywność i otwartość. | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje umiejętności interpersonalne – komunikatywność i otwartość | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą zasad autoprezentacji i pierwszego wrażenia. | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje zasady autoprezentacji i pierwszego wrażenia. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą zasad komunikacji werbalnej i pozawerbalnej. | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje zasady komunikacji werbalnej i pozawerbalnej. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą savoir vivre z zakresu branży gastronomicznej. | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje savoir vivre z zakresu branży gastronomicznej. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą profesjonalnego przyjęcia zamówienia. | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje profesjonalne przyjęcie zamówienia. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą przygotowania różnego rodzaju napojów – dobór składników. | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje przygotowanie różnego rodzaju napojów – dobór składników. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą różnych technik przygotowywania napojów. | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje różne techniki przygotowywania napojów. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą śledzenia zapasów i składanie zamówienia. | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje śledzenie zapasów i składanie zamówienia. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą poziomu uważności na obsługiwanych gości. | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje poziom uważności na obsługiwanych gości. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą podzielności uwagi i szybkiego reagowania. | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje podzielność uwagi i szybkiego reagowania. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Wykazuje dobrą pamięć. | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje dobrą pamięć. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą współpracy zespołowej. | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje współpracę zespołową. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Inne kwalifikacje
Uznane kwalifikacje
Informacje
- Podstawa prawna dla Podmiotów / kategorii Podmiotówuprawnionych do wydawania dokumentów potwierdzających uzyskanie kwalifikacji, w tym w zawodzie
- Nazwa/Kategoria Podmiotu prowadzącego walidacjęCertyfikowany egzaminator ICVC
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURTak
- Nazwa/Kategoria Podmiotu certyfikującegoICVC Certyfikacja Sp. z o.o.
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURTak
Program
Program
- Wiedza dotycząca zasad obsługi klienta w punkcie gastronomicznym
- Wysoka kultura osobista
- Umiejętność szybkiego nawiązania kontaktu z klientami
- Rozwinięte umiejętności interpersonalne – komunikatywność i otwartość
- Wiedza dotycząca zasad autoprezentacji i pierwszego wrażenia
- Znajomość zasad komunikacji werbalnej i pozawerbalnej
- Znajomość savoir vivre z zakresu branży gastronomicznej
- Umiejętność profesjonalnego przyjęcia zamówienia
- Wiedza na temat przygotowania różnego rodzaju napojów – dobór składników
- Znajomość różnych techniki przygotowywania napojów
- Umiejętność śledzenia zapasów i składanie zamówienia
- Wysoki poziom uważności na obsługiwanych gości
- Zdolność podzielności uwagi i szybkiego reagowania
- Dobra pamięć
- Umiejętność współpracy zespołowej
- Powtórzenie wiadomości
- Egzamin
Ze względu na tematykę szkolenia oraz założone cele zajęcia będą miały charakter warsztatowy (aktywizujący), prowadzone będą w formie wykładów, ćwiczeń, treningów oraz poprzez symulacje, ćwiczenia indywidualne i grupowe, odgrywanie ról, burzę mózgów z wykorzystaniem nowoczesnych metod w dużym stopniu nastawionych na ćwiczenia, aktywność uczestników.
Poziom wiedzy kursantów zostanie zbadany na początku szkolenia, poprzez przeprowadzenie pre-testu, natomiast przyrost wiedzy po odbyciu kursu zweryfikowany zostanie na postawie post-testu.
Każdy uczestnik dostanie możliwość oceny szkolenia, zakresu tematycznego, trenera, wyczerpanego zakresu tematycznego poprzez wypełnienie anonimowej ankiety.
Szkolenie przeprowadzone zostanie w wymiarze 48 godzin dydaktycznych.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 42 1. Wiedza dotycząca zasad obsługi klienta w punkcie gastronomicznym | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 01-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 01-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 09:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 42 2. Wysoka kultura osobista | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 01-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 01-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 42 2. Wysoka kultura osobista | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 01-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 01-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 42 3. Umiejętność szybkiego nawiązania kontaktu z klientami | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 01-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 42 4. Rozwinięte umiejętności interpersonalne – komunikatywność i otwartość | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 02-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 02-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 09:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 42 5. Wiedza dotycząca zasad autoprezentacji i pierwszego wrażenia | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 02-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 02-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 42 6. Znajomość zasad komunikacji werbalnej i pozawerbalnej | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 02-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 02-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 42 6. Znajomość zasad komunikacji werbalnej i pozawerbalnej | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 02-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 42 7. Znajomość savoir vivre z zakresu branży gastronomicznej | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 03-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 03-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 09:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 42 8. Umiejętność profesjonalnego przyjęcia zamówienia | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 03-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 03-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 42 9. Wiedza na temat przygotowania różnego rodzaju napojów – dobór składników | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 03-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 03-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 42 9. Wiedza na temat przygotowania różnego rodzaju napojów – dobór składników | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 03-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 42 10. Znajomość różnych techniki przygotowywania napojów | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 09:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 24 z 42 10. Znajomość różnych techniki przygotowywania napojów | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 25 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 26 z 42 11. Umiejętność śledzenia zapasów i składanie zamówienia | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 27 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 28 z 42 11. Umiejętność śledzenia zapasów i składanie zamówienia | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 29 z 42 12. Wysoki poziom uważności na obsługiwanych gości | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 09-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 30 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 09-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 09:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 31 z 42 13. Zdolność podzielności uwagi i szybkiego reagowania | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 09-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 32 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 09-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 33 z 42 13. Zdolność podzielności uwagi i szybkiego reagowania | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 09-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 34 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 09-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 35 z 42 14. Dobra pamięć | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 09-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 36 z 42 15. Umiejętność współpracy zespołowej | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 10-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 37 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 10-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 09:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 38 z 42 15. Umiejętność współpracy zespołowej | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 10-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 39 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 10-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 40 z 42 16. Powtórzenie wiadomości | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 10-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 41 z 42 Przerwa | Prowadzący Konrad Rusek | Data realizacji zajęć 10-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 42 z 42 17. Egzamin | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 10-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto7 200,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto7 200,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto150,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto150,00 PLN
- W tym koszt walidacji brutto200,00 PLN
- W tym koszt walidacji netto200,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania brutto200,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania netto200,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Konrad Rusek
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały szkoleniowe (książkę kucharską, teczkę, notes, długopis, fartuch) zapewnia wykonawca usługi.
Warunki uczestnictwa
Szkolenia dla osób, które ukończyły 18 lat oraz nie prowadzą własnej działalności gospodarczej.
Informacje dodatkowe
Catering (przerwy kawowe i lunch) zapewnia wykonawca usługi.
Harmonogram zawiera godziny dydaktyczne (45 minut).
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi
- Pracownia warsztatowa wyposażona jest w odpowiedni sprzęt gastronomiczny adekwatny do typu szkolenia