Szkolenie Kucharskie - Kuchnia Wegetariańska i Wegańska
Szkolenie Kucharskie - Kuchnia Wegetariańska i Wegańska
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Osoby, które chcą zdobyć umiejętności kucharskie, zwiększyć swoje kompetencje zawodowe, które poprawią ich konkurencyjność na rynku pracy
- Minimalna liczba uczestników10
- Maksymalna liczba uczestników30
- Data zakończenia rekrutacji14-07-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi24
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie ma na celu przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia dań kuchni wegetariańskiej i wegańskiejOsiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz układać dania na talerzu wykorzystując wiedzę z zakresu kompozycji dań
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik po szkoleniu:1) Charakteryzuje nowoczesne zagadnienia kulinarne 2) Rozróżnia metody dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe 3) Charakteryzuje techniki dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego 4) Tworzy nowoczesne dania kuchni polskiej - dania główne, przystawki i zupy 5) Łączy smaki wg poznanych metod 6) Dobiera w odpowiedni sposób aromaty 7) Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym, posiada kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, radzi sobie w trudnych sytuacjach w środowisku kulinarnym | Kryteria weryfikacji test kompetencjiex-ante ex-post Każdy z testów ante i post posiada kilka pytań jednokrotnego wyboru dotyczących zagadnień programowych. Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu po zakończonym szkoleniu. W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Szkolenie jest skierowane do osób które chcą nabyć umiejętności kucharskie i zwiększyć swoje kompetencje zawodowe
Odbędzie się w kuchni i świetlicy Szkoły Podstawowej im. Kawalerów Orderu Uśmiechu
Przywitanie uczestników
test przed
W części teoretycznej zostaną poruszone następujące zagadnienia:
Sposoby obróbki poszczególnych produktów
Metody kompozycji dań na talerzu
Aspekty zdrowotne kuchni wegetariańksiej i wegańskiej
W części praktycznej zostaną przygotowane po kilka potraw w następujących kategoriach:
przystawki - wege
zupy - wege
dania głowne - wege
desery - wege
Podsumowanie szkolenia i wykonanie "swojej" potrawy przez uczestników szkolenia (dopuszczona praca w grupach)
test po
Szkolenie przygotuje uczestników do samodzielnego tworzenia potraw kuchni wegetariańskiej i wegańskiej
Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaków poszczególnych składników potraw, nauczy organizacji pracy także w grupie i optymalizacji czasu pracy
Szkolenie będzie się odbywać w trybie godzin zegarowych
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 22 Rozpoczącie Szkolenia, Wypełnienie testu przed | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 22 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 22 Aspekty Zdrowotne kuchni wege | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:45 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 22 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:45 | Godzina zakończenia 13:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 22 Sposoby obróbki poszczególnych produktów - wege | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 22 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 22 Warsztaty kulinarne - przystawki wege | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 22 Degustacja pzrygotowanych potraw i podsumowanie dnia | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 22 Warsztaty Kulinarne - zupy wege | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 16-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 22 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 16-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 22 Warsztaty kulinaene - dania głowne wege | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 16-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:15 | Godzina zakończenia 13:15 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 22 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 16-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 22 Warsztaty kulinarne - Dania głowne wege | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 16-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 22 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 16-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:45 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 22 Degustacja przygotowanych potraw - posumowanie dnia | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 16-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 22 Kompozycja dań na talerzu | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 22 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 22 Warsztaty kulinarne - desery wege | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:45 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 22 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:45 | Godzina zakończenia 13:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 22 Warsztaty Kulinarne - przygotowanie własnej potrawy | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 02:30 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 22 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:45 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 22 Degustacja przygotowanych potraw, podsumowanie szkolenia i wypełnienie testu p | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto4 500,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto4 500,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto187,50 PLN
- Koszt osobogodziny netto187,50 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały dydaktyczne zostaną przekazane w formie skryptów i prezentacji multimedialnej.
Materiały do przygotowania potraw, w potaci produktów wegetariańskich i wegańskich zapewni organizator szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Osoby, które chcą zdobyć umiejętności kucharskie, zwiększyć swoje kompetencje zawodowe, które poprawią ich konkurencyjność na rynku pracy
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi
- Udogodnienia dla osób ze szczególnymi potrzebami