Kuchnia cateringowa i bankietowa - pierwsze kroki w profesjonalnej kuchni - szkolenie
Kuchnia cateringowa i bankietowa - pierwsze kroki w profesjonalnej kuchni - szkolenie
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Osoby pragnące zdobyć lub zwiększyć kwalifikacje w zakresie gastronomicznym, ale również takie, które chciałyby sprawdzić swoje predyspozycje do pracy na stanowisku kucharza.
- Minimalna liczba uczestników6
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji07-06-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi12
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Uczestnicy zapoznają się z zasadami zarządzania kuchnią bankietową i świadczenia usług cateringowych zgodnie z najwyższymi standardami branży. Zdobędą wiedzę oraz praktyczne umiejętności stosowania zaawansowanych technik oraz nowych trendów kulinarnych.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Wiedza: Uczestnik zdobył wiedzę o technikach pracy podczas przygotowań i przy obsłudze dużych wydarzeń oraz o zasadach higieny i bezpieczeństwa w gastronomii. | Kryteria weryfikacji Pytania dotyczące danego zakresu tematycznego. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Pytania dotyczące danego zakresu tematycznego. | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Umiejętności:Uczestnik nauczył się dekorowania potraw oraz organizacji i magazynowania niezbędnych zapasów do obsługi imprez. | Kryteria weryfikacji Pytania dotyczące danego zakresu tematycznego. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Pytania dotyczące danego zakresu tematycznego. | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się KompetencjeUczestnik zyskał kompetencje właściwej organizacji pracy w usługach cateringowych i bankietowych oraz zarządzania personelem kuchennym. | Kryteria weryfikacji Pytania dotyczące danego zakresu tematycznego. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Brak wymagań co do poziomu wiedzy uczestników szkolenia z zakresu sprzedaży. Zajęcia będą realizowane w oparciu o miarę godziny lekcyjnej wynoszącej 45 min. W trakcie szkolenia wykorzystane zostaną liczne przykłady, symulacje i ćwiczenia.
1. Podstawowe informacje dotyczące szkolenia, pre-test.
2. Wprowadzenie do kuchni cateringowej i bankietowej
3. Techniki podziału pracy w kuchni
4. Planowanie menu i zamówień
5. Organizacja zapasów i magazynowania
6. Techniki przygotowywania potraw na duże wydarzenie
7. Prezentacja potraw i dekorowanie talerzy
8. Utrzymywanie higieny i bezpieczeństwa w kuchni
9. Zarządzenie zespołem kuchennym
10. Pytania i odpowiedzi, podsumowanie szkolenia, post-test.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 12 Podstawowe informacje dotyczące szkolenia, pre-test. | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 08-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 12 Wprowadzenie do kuchni cateringowej i bankietowej. Techniki podziału pracy w kuchni | Prowadzący Tomasz Soczumski | Data realizacji zajęć 08-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 12 Przerwa | Prowadzący Tomasz Soczumski | Data realizacji zajęć 08-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 10:10 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 12 Planowanie menu i zamówień. | Prowadzący Tomasz Soczumski | Data realizacji zajęć 08-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:10 | Godzina zakończenia 11:40 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 12 Przerwa | Prowadzący Tomasz Soczumski | Data realizacji zajęć 08-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:40 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 00:20 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 12 Organizacja zapasów i magazynowania | Prowadzący Tomasz Soczumski | Data realizacji zajęć 08-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 12 Techniki przygotowywania potraw na duże wydarzenie | Prowadzący Tomasz Soczumski | Data realizacji zajęć 09-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 12 Przerwa | Prowadzący Tomasz Soczumski | Data realizacji zajęć 09-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 10:10 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 12 Prezentacja potraw i dekorowanie talerzy | Prowadzący Tomasz Soczumski | Data realizacji zajęć 09-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:10 | Godzina zakończenia 11:40 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 12 Przerwa | Prowadzący Tomasz Soczumski | Data realizacji zajęć 09-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:40 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 00:20 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 12 Utrzymywanie higieny i bezpieczeństwa w kuchni. Zarządzenie zespołem kuchennym | Prowadzący Tomasz Soczumski | Data realizacji zajęć 09-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:10 | Liczba godzin 01:10 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 12 Podsumowanie szkolenia, post-test. | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 09-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:10 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:20 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto2 300,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 300,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto191,67 PLN
- Koszt osobogodziny netto191,67 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Tomasz Soczumski
Laureat konkursu Chef Culinary Cup oraz zdobyte 3 miejsce w finale krajowych eliminacji konkursu Bocuse d'or Poland.
Absolwent Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach, od 2012 roku legitymuje się dyplomem mistrzowskim w zawodzie KUCHARZ oraz od 2014 roku - uprawnieniami pedagogicznymi dla instruktorów praktycznej nauki zawodu.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Prezentacja powerpoint, celem utrwalenia informacji przekazanych w trakcie szkolenia, przesłana będzie drogą mailową.
Warunki uczestnictwa
Warunkiem uczestnictwa jest zarejestrowanie się i założenie konta w Bazie Usług Rozwojowych oraz zapisanie się na szkolenie za pośrednictwem Bazy.
Informacje dodatkowe
Po zakończeniu usługi uczestnik otrzyma certyfikat.
Usługa szkoleniowa podzielona jest na godziny dydaktyczne (1 godzina dydaktyczna = 45 minut).
Usługa jest zwolniona z podatku VAT w przypadku, kiedy przedsiębiorstwo zwolnione jest z podatku VAT lub dofinansowanie wynosiconajmniej 70%. W innej sytuacji do ceny netto doliczany jest podatek VAT w wysokości 23%.
Podstawa: §3 ust. 1 pkt. 14 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20.12.2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów iusługoraz szczegółowych warunków stosowania tych zwolnień (Dz.U. z 2018 r., poz. 701).
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Udogodnienia dla osób ze szczególnymi potrzebami